Ірина Борзова: сільські школи в Жмеринській громаді збережено (Пресслужба партії «Слуга Народу»)

Ірина Борзова: сільські школи в Жмеринській
громаді збережено (Пресслужба партії «Слуга Народу»)

Реформи повинні сприяти розвитку і захищати інтереси дітей. Не можна прикриваючись реформами, приймати на місцях рішення, які порушують права дітей.

Народна депутатка Ірина Борзова разом з місцевими депутатами від «Слуги Народу» відвідали три сільські школи Жмеринської громади, які міська рада планувала реорганізувати. Йшлось про закриття шкіл у селах Кармалюкове і Почапинці та переведення більше двох сотень дітей та педпрацівників у село Курилівці. Своє рішення аргументували тим, що в Курилівцях краща будівля школи. Але, в школі Куриловець навчається 14 дітей. Доріг немає. Шкільних автобусів немає. А коштів на закупівлю в бюджеті громади не передбачили.

В кожному селі депутати поспілкувались з людьми, батьками, педагогами старостами.

«В школах Почапинець і Кармалюкового є діти, прекрасні педколективи. Ці школи повинні бути! Адже сьогодні немає умов, аби дітей і педагогічних працівників щодня возити на відстань 14-18 кілометрів. Немає ані, шкільних автобусів, ані нормальної дороги між селами», - говорить народна депутатка Ірина Борзова.

Щоб перевозити більше 200 дітей щодня, потрібно 10 автобусів. Кошти в міському бюджеті на ці видатки не передбачили.

«Колектив школи сьогодні виконує всі завдання поставлені державою – вчити дитину, оберігати, виховувати. Ми не бачимо доцільності закривати школи», - говорить Інна Цимбал, депутатка Вінницької обласної ради з фракції «Слуга Народу», яка має більше 15 років роботи в освітянській сфері.

В результаті, у Жмеринській міській раді вирішили не виносити на сесію питання про реорганізацію шкіл.

Сільські школи Почапинець і Кармалюкового будуть збережені!

За словами Ірини Борзової, реформи які запроваджуються на державному рівні, на місцях часто впроваджуються «по своєму» і не враховують інтереси дітей.

«В Жмеринській громаді хотіли закрити сільські школи, в кожній з яких більше ста дітей. А на Прикарпатті облрада прийняла рішення про закриття Долинського будинку-інтернату «Теплий дім», де виховується 31 дитина-сирота і 16 дітей з інвалідністю. Дітей «розкидають» по різних закладах, де немає належних умов. Тобто, в рамках реформи деінстутилізації, яку розпочали наприкінці 2016 року, інтернати, спеціалізовані школи, дитячі будинки, ліквідовують, а необхідних умов для освіти дітей не створюють. Після того, як ситуацію почала розслідувати Тимчасова слідча комісія Верховної Ради, керівництво облради та облдержадміністрації пообіцяло скасувати рішення про ліквідацію дитячого будинку «Теплий дім», - розповіла народна депутатка з фракції «Слуга Народу» Ірина Борзова.

«Коли влада проводить реорганізацію, чи ліквідовує школи та заклади соціальної сфери, вони повинні чесно дати відповідь на прості питання – де будуть діти, як вони будуть добиратись до закладу освіти, які в них будуть умови? Права дітей повинні бути захищені!», - переконана Ірина Борзова.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up