Іпотека під 7%. Кабмін змінив вимоги до позичальників

Іпотека під 7%. Кабмін змінив вимоги до позичальників
Головна фішка пільгової іпотеки — ставка 7% річних діятиме протягом всього періоду виплати кредиту
  • Урядовці суттєво змінили перелік з категоріями осіб, які зможуть отримати пільгову іпотеку.
  • Як повідомляють у Мінфіні, «Іпотеку під 7%» зможе отримати широке коло людей.
  • Очікується, що запуск урядової програми буде в березні цього року.

Уряд 15 лютого спростив критерії для визначення позичальників «Доступної іпотеки 7%», передає прес-служба Мінфіну.

Тепер, щоб стати учасником програми необов’язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім’єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, медиком чи працівником бюджетної сфери.

Скасували вимогу, що учасниками пільгової іпотеки можуть бути жителі аварійних будинків, гуртожитків чи повинні мати у власності житло не більше 13,65 кв.метра на одну людину.

Відео дня

За новими змінами, які схвалили урядовці, тепер брати участь в програмі пільгової іпотеки можуть будь-які громадяни України, які підпадають під одну (або всі) з цих вимог:

  • не мають у власності чи власності сім’ї житла;
  • не мають чинних договорів з фінансування (інвестування) будівництва житлової нерухомості;
  • не мають майнових прав на об’єкти незавершеного будівництва житлової нерухомості, якщо їх загальна площа перевищує 50 кв. метрів на одинокого громадянина чи сім’ю з двох осіб та 20 кв. метрів — на кожного наступного члена сім’ї.

Також збільшили максимально допустимий розмір середньомісячного сукупного чистого доходу позичальника та членів його сім’ї. Тепер він складає 10-кратний розмір місячної середньої зарплати у відповідній області України, де розташований предмет іпотеки.

У Міністерстві фінансів впевнені, що це рішення уряду робить «Доступну іпотеку» ще доступнішою, оскільки спрощуються критерії для потенційних позичальників пільгового кредиту.

Пільгова іпотека, нагадаємо, почне працювати з березня 2021 року. Позику до 2 мільйонів гривень даватимуть на строк до 20 років. Головна фішка — ставка 7% буде незмінною на весь термін виплати. На яке житло даватимуть кредит? Які вимоги до позичальника? Та який розмір переплати?

Про це в матеріалі: Іпотека під 7% річних: умови, щомісячні платежі та вимоги до зарплат.

 

Читайте також:

Які будинки отримають ремонт за гроші Вінниці? Перелік адрес

«Доступне житло» знову діє. Як це працює та куди звертатися

Квартири за півціни. Де купити дешеве та пристойне житло?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Daily

    очікуйте фестиваль локшини
  • Daily

    в березні широке коло людей
  • Daily

    землі всім роздали кожному дістались  тепер кредити  залишились  під сім відсотків  кругом халва
  • Алексей Степанчук

    Тут не жаловался, а уповать надо!!)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up