«Ігноруємо роботу в таксі»: вінницькі водії провели ще один протестний автопробіг

«Ігноруємо роботу в таксі»: вінницькі водії провели ще один протестний автопробіг
Співорганізатор страйку таксистів Андрій Пентела
  • Понад 400 вінницьких таксистів продовжують страйкувати. Понад 50 із них організували мирний автопробіг Вінницею. Вимога — підняти тарифи на 20-30%. 

Понад тиждень тому розпочався загальноукраїнський страйк таксистів проти низьких тарифів. Страйкували й вінницькі водії: влаштували масштабний автопробіг містом, ігнорували замовлення пасажирів, висунули низку вимог до чотирьох служб: 838, Uber, Uklon та Bolt. У випадку ігнорування обіцяли продовжувати протест.

Співорганізатор вінницького страйку Андрій Пентела розповів нашому журналісту, що агрегатори не почули їхніх вимог, тому сьогодні, 23 лютого, близько 60 таксистів виїхали на повторний автопробіг. Свою акцію таксисти називають мирною, а її метою є привернення уваги до проблеми.

Нагадаємо, що всі агрегатори раніше отримали від таксистів листи з ультиматумом. У них висуваються наступні вимоги з перегляду тарифної сітки:

Відео дня
  • подача (посадка) — від 30 гривень;
  • ціна кілометра по місту — від 9 гривень;
  • ціна кілометра за містом — від 12 гривень;
  • простій (очікування) — від 120 гривень за годину;
  • мінімальний тариф — від 50 гривень. 

— Особливої реакції не було, тому ми й провели сьогоднішній автопробіг, — розповідає Андрій Пентела. — Ми прийняли колективне рішення, що відсьогодні та до кінця тижня ми масово ігноруємо роботу в таксі 838. Саме вони найбільше демпінгують.

Інші перевізники, продовжує Пентела, обіцяли розглянути питання до кінця поточного тижня. У разі відсутності бажаної реакції, їх також обіцяють ігнорувати. Загалом, за словами організаторів страйку, сьогодні на лінію не виїхало понад 400 машин. 

— У багатьох українських містах вже розпочалися конкретні перемовини, але у Вінниці лише Uklon обіцяє провести з нами круглий стіл, — говорить Пентела. — Інші, наприклад, 838 взагалі блокують учасників акції в системі та не повертають кошти, які є на балансі водіїв. У нас мирна акція і ми хочемо елементарного порозуміння. Є водії, які не приєдналися до страйку, але планують звільнятися, тому що при нинішніх цінах  на паливо невигідно працювати. 

Нагадаємо, що перший автопробіг пройшов 14 лютого. Тоді вінницька колона налічувала 180 авто. Загалом на лінію в той день не вийшло близько 500-800 водіїв. Ініціатори акції говорили, що поточні тарифи для них економічно необґрунтовані та потребують перегляду. За їх словами, оптимальним рішенням буде підняття вартості проїзду у Вінниці на 20-30%. 

 

Читайте також:

У Вінниці запрацювала ще одна камера автофіксації порушень (МАПА)

Ще один міст на Старе місто буде. Але не для автотранспорту, — відповіли у мерії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (61)
  • Сергей Сергей

    Не виїжали то хай сосут хуй і сидят дома
  • Наталья Ладнюк

    Для кого пiднiмати тариф? Ти о.iв?
  • Рита Нагорная

    Андрій, не вже зараз час страйкувати та піднімати тариф?!
  • Марина Барасій Чорноус

    Боже мій. Кому війна, а кому харю наїсти. Як це бридко.

    Nikolay Polyarush reply Марина Барасій Чорноус

    А ви хочете щоб вас возили собі в збитки?

keyboard_arrow_up