Хей, тічер: вісім вінницьких вчителів, про яких варто знати

Хей, тічер: вісім вінницьких вчителів, про яких варто знати

Вчитель вчителю - різниця. Прогулявшись інтернетом 20minut.ua зібрала колекцію восьми вінницьких світил освіти, які встигли нашуміти в ЗМІ. Від вчительки, яка просила дітей хрестити рот до «Почесного громадянина Вінниці», в якого злодії викрали відзнаку

  • Лариса Прищепа: Стала чемпіонкою світу з бодібілдингу


Вчителька молодших класів школи №27 - абсолютна чемпіонка світу з бодібілдингу, власниця титулів "Міс Всесвіт-2003", "Міс Iнтернешнл-2003", "Міс Олімпія-2004" і "Міс Фігура-2007".
У тренажерний зал почала ходити з 1994 року, щоб покращити фігуру. 
Вперше на сцені виступила у театрі. 
- Тренер організовував турнір ветеранів і щоб прикрасити виступ на сцену вийшли жінки, - розповідає Лариса Прищепа. - У мене була хороша фігура, спортивні задатки, і тренер запропонував виступити з ним у парі. Коли потрібно було виступати, я дуже рознервувалася. Спочатку погодилася, а потім думаю: Боже, в купальнику..., оголена..., у театрі..., на сцені..., та ще й всі дивитися по телевізору будуть, як я туди вийду?
 

  • Іван Стромило: Вчитель-експерт Microsoft

Учителя інформатики з вінницької школи №35 Івана Стромило обрали до когорти сертифікованих учителів-експертів компанії Microsoft. 
В Україні програма почалась у 2015 році. 
Експерти займаються тестуванням нових програм, записують навчальні вебінари, тренінги та пропонують, як краще впровадити інновації у навчання.

  • Олександр Вдовиченко: Назбирав модельок більше всіх в Україні

Викладач Вінницького технічного університету Олександр Вдовиченко за 50 років зібрав унікальну колекцію моделей транспорту. Зараз вона складається з чотирьох тисяч експонатів. 
Свій перший автомобіль вінничанин купив у вісім років за 1 карбованець. Це був FIAT-125.
Подивитись на машинки можна у музеї, який працює неподалік набережної Рошен. За величиною колекція вінницького викладача найбільша в Україні.

Відео дня
  • Таміла Очеретна: вчила дітей молитись і хреститись


Вчительку української мови школи №34 можуть звільнити через скандал. З проханням відсторонення педагога у департамент освіти звернулись батьки п’ятикласників. Їх діти жалілись, що перед кожним уроком вчителька пропонувала учням встати і прочитати «Отче наш», а коли хтось позіхав – перехрестити рот. 
Як виявилось, на її уроках таке практикувалось не перший рік, але раніше всі мовчали. Зараз триває розслідування. Вчительку поки відсторонили від викладання лише в п’ятому класі. А в Фейсбуці з’явився хештег #вчителькапіп.

  • Аліна Барановська: Заспівала на шоу «Голос країни»


Вінничанка Аліна Барановська навчається у педагогічному університеті на музичному вокальному факультеті та одночасно викладає у школі №29 уроки музики. 
Поїхати на шоу «Голос країни» її запропонував чоловік, який побачив рекламу. На останніх секундах виступу Аліни до неї повернувся Олександр Пономарьов. Так вінничанка зайняла останнє, 14 місце, у команді.
Перемогу на шоу Аліна не виборола – програла вокалісту філармонії. Планує спробувати свої сили у наступному сезоні.

  • Юрій Пасіхов: Єдиний вчитель із званням «почесний громадянин Вінниці»

Викладач вінницької фізико-математичної гімназії №17 Юрій Пасіхов в трудовій книжці має лише один запис. За все життя він не міняв місце роботи. За цей час став лідером фізико-матиматичної освіти у місті та області. Окрім «Почесного громадянина Вінниці» має звання «Народного учителя України». 
Відзнаку «Почесний громадянин» Юрію Пасіхову вручали двічі. Першу в нього вкрали.

  • Галина Іванівна: здавала колегам на прокат сумку "Луї Віттон" за 10,6 тис. грн.

У 2013 році новину про вінницьку вчительку написали кілька інтернет видань. Галина Іванівна побажала залишитись інкогніто. Школа, у якій вона працює, теж залишились таємницею. 
Вчителька англійської мови купила в кредит сумку «Луї Віттон» за 10,6 тис. грн. і щоб «відбити» гроші здавала її у прокат колегам.
- Подібну сумку носила Юлія Тимошенко. Я і собі захотіла, хоча і мріяти не могла, — пояснює вчителька. — Спершу хотіла позичити гроші в подруги і мами. Зізналася на що. Мама тиждень зі мною не говорила, подруга сказала, що я хвора на голову. Побачила на сайті інтернет-магазину, що сумку можна взяти в кредит.
Щоб почитати більше про цю новину, введіть у пошук "Вінницька вчителька. Луї Віттон"

  • Владислав Качур: потрапив до списку ТОП-5 кращих вчителів України
    31-річний учитель англійської і німецької мови школи-гімназії № 6 Владислав Качур цього року не став першим у національному етапі світового конкурсу Global Teacher Prize, який по-простому називають учительською «нобелівкою». Але він потрапив у топ-5 кращих вчителів України.  Щоб увійти до п'ятірки кращих вчителів України, Владиславу довелося змагатися з двадцятьма українськими колегами в Одесі, в середині вересня.  До речі найкращим вчителем визнали 71-річного учителя фізики із Чернівців Пауля Пшенічка. 

     
  • Невідомий вчитель: Найняв бомжа за 2 гривні, щоб зробити анти-тютюновий плакат

Вчитель однієї з вінницьких шкіл (ім’я знайти не вдалось), підійшов до питання здорового життя творчо. Кожного ранку проходячи через спортивний майданчик він помітив, що учні залишають на ньому недопалки. 
Учитель найняв за дві гривні бомжа, який зібрав недопалки. На їх основі викладач зробив анти-тютюновий плакат на якому зобразив серце. Сталось це у 2007 році, але на жаль ні фото плакату, ні прізвище вчителя не збереглось.

Якщо у вас є цікаві історії про вінницьких вчителів – діліться ними у коментарях під статтею.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ирина Кравчук

    Івана Стромило вітаю, цілком заслужено! А от Таміла Очеретна і мого сина колись заставляла хрестити рота, от так і  прославилась!
  • Задунайский Торонтуй

    Бедный Пасихов, куда он попал!
  • Igor Chepugov

    «Невідомий вчитель» это Янголь Олексій Григорович
  • Наталья Овчар Бондарь

    вопрос... а зачем копаться в чужих жизнях? свою на место поставить не судьба? или нос как у "буратино" длинный, поэтому только в даль смотрит, да на чужое... и не нужно "морозить" что-то типа "русский"... "Москва рулит"... отвечаю сразу "не далеким"(нет у меня украинской клавиатуры... нет времени изменить язык текста)

    котик reply Наталья Овчар Бондарь

    Юрій Пасіхов плює на будь які людські норми, курить в класі, на ганку в школі. Принижує гідність дітей,сіє зневіру у їх серцях, дозволяє собі прийти на батьківські збори у занедбаному спортивному костюміі і "розповідати про високі матерії". А титулований тому, що друг Гройсманштату.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up