Характер, стиль та індивідуальність вулиць у Вінниці затвердять у міськраді

Характер, стиль та індивідуальність вулиць у Вінниці затвердять у міськраді

Для пріоритетних вулиць у Вінниці розробляють єдиний стиль. У департаменті архітектури створюють проекти зі стандартами на тротуари, зелену зону, велодоріжки та інше. Про це розповів на засіданні міськвиконкому головний архітектор міста Олександр Рекута.

Олександр Рекута виділив райони, для яких розробка схема благоустрою в пріорітеті: це вулиці на Вишенці, у центрі міста, частина Замостя (Брацлавська, Замостянська та Київська).

- Для вулиць які не в пріоритеті, тобто стандартні, використовуються загальноприйняті принципи та стандарти оформлення, - розповів Рекута. - Навіщо комплексна схема благоустрою? Для того, щоб виконати тротуарну та зелену зону, наприклад, в єдиному кольорі, рівні висот та інше. Комплексна схема застосовується мінімум на один квартал.

Олександр Рекута, головний архітектор ВінниціСеред іншого у схемах зазначається яким типом покриття потрібно оформити тротуар, якими мають бути велосипедні доріжки, урни для сміття. А також – як оформити зону біля дерев, місця розташування дошок для оголошень, освітлення пішохідних зон тощо.

Відео дня

На планування благоустрою цих вулиць у 2015-2016 році витратили більше 770 тисяч гривень з міського бюджету. Проекти були зроблені для восьми кілометрів території Вінниці.

У 2015 році схеми комплексного благоустрою були виконані на ділянках вулиць Соборна, Келецька, Архітектора Артинова, Воїнів-Інтернаціоналістів, проспектах Космонавтів та Юності. Вінничани можуть бачити результати роботи на вулиці Соборній біля перехрестя з вулицею Театральною біля Торговельно-економічного інституту.

У 2016 році вже розроблена така документація для ділянок по вулиці Пирогова (Скалецького – Зодчих, Р. Скалецького – Маліновського, Маліновського – Хлібна) та по вулиці А.Артинова від Грушевського до Гоголя.

Наразі фахівціі працюють над схемами комплексного благоустрою для проспектів Юності, Космонавтів, Коцюбинського та вулиць Грушевського, Театральна, Келецька.

Як зазначив перший заступник міського голови Ігор Корольчук, результатом цієї роботи стане те, що вулиці матимуть свій стиль, характер та індивідуальність.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up