Готуємося до Перемоги! У Вінниці висадили тисячі троянд, які подарували місту

Готуємося до Перемоги! У Вінниці висадили тисячі троянд, які подарували місту
  • У Вінниці триває квіткове оздоблення міста. Виробник саджанців для цієї справи подарував близько трьох тисяч саджанців троянд різних кольорів.
  • Кущі розквітнуть вже за два-три місяці. У день вишиванки комунальники висадили квіти на двох проспектах — Коцюбинського та Юності.

Висадка квітів у різних частинах Вінниці триває вже близько місяця. До справи приєдналися благодійники. 

— Наша компанія серед усього спеціалізується на вирощуванні квітів. Через війну справи із реалізацією продукції пішли не кращим чином. Продати квіти сьогодні непросто. Але ж вони повинні приносити радість людям. Тому вирішили додати місту святкового вигляду. До перемоги, можливо, — розповів генеральний директор компанії «Dekoplant» Олександр Дусанюк. 

Чоловік пояснив, що найрозумнішим кроком у ситуації, що склалася, виявилося подарувати саджанці рослин у різні українські міста. Серед них опинилася і Вінниця. 

Відео дня

Троянди сьогодні одночасно висаджували не лише на Юності, а й на проспекті Коцюбинського. Вони різних сортів, відтак і зацвітуть різними кольорами — білим, червоним, жовтим та помаранчевим. «Dekoplant» всього подарував трохи менше трьох тисяч саджанців. Така кількість зумовлена тим, що необхідно буде дотримуватися і правильної рекультивації місць посадки.

— Головне аби сприяли погодні умови. Тоді ми вже можемо побачити їх у всій красі у другій половині літа. До цього потрібно буде підрізати саджанці та обривати обсохле листя, — пояснює працівниця «Вінницязеленбуд» пані Наталя. 

До справи долучилися і у фонді «Подільська громада». Там вирішили залучити до активного міського громадського життя внутрішньо переміщених осіб. 

— Ми координуємо цю роботу. Передавали саджанці «Вінницязеленбуд», узгоджували разом місця висадки. Це лише перший етап, тому що далі будемо висаджувати декоративні кущі. Це буде як у навчальних закладах, в тому числі і в училищах, де зараз проживають переселенці, — розповіла голова правління Фонду «Подільська громада» Олена Данілова.

Ну а якою видалася сьогодні висадка тисяч троянд ви можете переглянути у нашому відео:

 

Читайте також:

Коли спорт сильніший війни. Вінницькі ДЮСШ запрошують на безкоштовні тренування

Автографи на клубній футболці від «Манчестер-Сіті» та платівка «Сатус Кво» 70-х років. Які лоти готують організатори аукціону для підтримки ЗСУ?

Озброєний і у шоломі: вінницька майстриня Наталя Дремлюга створила бойового гусака

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up