Генерал Стефано: «Ми мали честь служити з українцем». Як прощалися з капралом Рибончуком з Крижополя

Генерал Стефано: «Ми мали честь служити з українцем». Як прощалися з капралом Рибончуком з Крижополя
У церемонії прощання з Володимиром Рибончуком взяли участь два генерали, миротворці ООН, військові французького Легіону та Ліванської армії
  • Володимир Рибончук загинув 13 березня під час дорожньо-транспортної пригоди у Лівані
  • Капрал французького Легіону виконував завдання у складі миротворчої місії ООН
  • Церемонія прощання відбулася на базі миротворчих сил ООН у Лівані

З нашим земляком прощалися з усіма військовими почестями. Інформація про це розміщена на Фейсбук-сторінці першого іноземного інженерного корпусу французького Легіону. Церемонія відбувалася на військовій базі Дайр-Кіф, що на півдні Лівану.

Капрал Рибончук служив у згаданому вище підрозділі французького Легіону. У його складі прибув у Ліван 27 лютого для виконання миротворчої місії ООН. Термін цієї місії був розрахований на чотири місяці. На жаль, день, точніше, ранок 13 березня став фатальним для нашого земляка.

Відео дня

Його життя обірвалося у дорожньо-транспортній пригоді. Бронетранспортер, в якому знаходилося п’ятеро «легіонерів», врізався у бетонну огорожу і перекинувся. Капрал помер від отриманих травм. Життя інших військових поза небезпекою. Таке повідомлення вміщено на сайті Міноборони Франції.

Легіон не оплакує загиблих – він їх вшановує

Ця фраза з повідомлення про церемонію прощання на Фейсбук-сторінці першого іноземного інженерного корпусу Легіону. Інформація про те, як віддали данину пам’яті загиблому українцю, знаходимо також на сайті Миротворчих сил ООН в Лівані.

Разом з представниками «голубих шоломів» ООН і французькими «легіонерами», попрощатися з капралом прибули військові Ліванських збройних сил.

Глава місії ООН генерал-майор Стефано-Дель Кол висловив сердечну подяку батькам і рідним капрала Рибончука,  а також його країні за відважного воїна-миротворця. Наголосив, що миротворці мали за честь служити разом з українцем.  

Про нашого земляка говорили як про прекрасного спортсмена, оптиміста, гарного товариша і надійного побратима. Він був душею і рушійною силою у своєму взводі і роті. Згадували також про старшого брата Сергія, за прикладом якого Володимир прийшов на службу до французького Легіону.

Медаль ООН вручать батькам

Генерал-майор Стефано-Дель Кол повідомив на церемонії про нагородження капрала Володимир Рибончука медаллю ООН (посмертно).

Присутній на церемонії генерал ліванської армії Імад Хай нагородив «легіонера» посмертно медаллю своєї країни.

Повна назва нагороди ООН звучить так: Медаль Дага Хаммаршельда. Як зазначено у Вікіпедії  це особлива нагорода. Її запровадила Рада Безпеки ООН у 1997 році для нагородження миротворців, які загинули при виконанні місії ООН. Названа на честь Генсека організації Дага Хаммаршельда, який загинув у 1961 році під час місії в Республіці Конго.

Вручають нагороду рідним загиблих щорічно 29 травня у Міжнародний день миротворців ООН.

Нагороду виготовляють з кришталю, вона схожа на еліпсоїд. На верхній частині методом гравіювання наносять ім’я і дата загибелі миротворця, на нижній емблема ООН. Крім того, наносять надписи на торці медалі англійською і французькою мовами.

Під час церемонії прощання було встановлено портрети загиблого військового у різні періоди його служби. По центрі на подушці, обтягнутій матерією червоного кольору, лежали нагороди. Запалили дві свічки.

Перед тим військові  вишикувалися у стрій на плацу. Троє «легіонерів» несли портрет і нагороди  капрала Рибончука, нашого земляка.

Вічна пам'ять відважному військовому. Глибокі співчуття батькам, рідним, друзям, побратимам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Франція нагородила вінничанина чотирма медалями. Він загинув на службі в Легіоні
 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Руслан Рибончук

    💔мій 🌞💔
  • всечитающий

    Шкода хлопця, але про хлопців які загинули тут у АТО, менше пишуть. Чим він заслужив такі привилеї? Пішов служити в іншу державу за гроші і за паспорт? Попав у ДТП став героєм?
  • Vlad Podil'skiy

    Шкода хлопця. але треба враховувати що "Іноземний легіон" це таки й же "ПВК Вагнера", просто легалізований. Не секрет що там служать найманці, часом з сумнівним минулим які прагнуть заробити грошей, отримати громадянство Франції або ті у яких просто "чешуться руки" до зброї. Погугліть, це зовсім не таємниця.
  • Вася Пупкін

    Відважний воїн-миротворець?
    А чому цей "відважний воїн" не подався у АТО? Грошенят захотілося чи "романтика" заграла в яйцях?

    Logeximo company reply Вася Пупкін

    ПУПКІН ИДИ САМ В АТО И ЧЛУЖИ

    Михаил reply Logeximo company

    так вали из этой страны

    Logeximo company reply Михаил

    Не вам шановний вирішувати де мені проживати я народився у Вінниці и буду тут жити якщо ще раз підуть у погрози в мою сторону то я знайду вас и ви у мене звалите далеко понятно гнида

    Logeximo company reply Михаил

    Сам вали таким як ви бидло не место в обласних центрах

    Logeximo company reply Logeximo company

    СЛУЖИ

    Михаил reply Logeximo company

    а ты че сам то аписался?

    Logeximo company reply Михаил

    Ето ви шановний гнида описались що треба весь подезд мить

    Михаил reply Logeximo company

    а ы че аписался ?

    Logeximo company reply Михаил

    Якщо такий модний чого в коментарях гавкаеш иди служи шановний

    Вася Пупкін reply Logeximo company

    Школота,карантин не для того,щоб сидіти в Інтернеті. Повторюй пройдений матеріал,бо отримаєш погані оцінки і тато не пустить тебе до компа і забере телефона.

    Logeximo company reply Вася Пупкін

    Це ти школота Мені 21 рік я 1999 року народження вот и порахуй скільки мені років в 2020.якщо щось пишеш,заявляеш треба мати докази.и Да як ви шановний сказали карантин не для того щоб херню в интернеті писати,иди и вчи матеріал школота

    Вася Пупкін reply Logeximo company

    Тобі 21 рік? То ти навіть не школота,а шмаркач,який давно не всирався в чужих руках. І херой лише на словах.

    Logeximo company reply Вася Пупкін

    А ДАВАЙ ПРОВЕРИМ ХТО ТУТ ШМАРКАЧ.
    ЗАВТРА БІЛЯ УНІВЕРАГУ ВИННИЦА НА 12 ГОДИНУ ДНЯ.СЛАБО ПРИЙТИ ПОГОВОРИТИ А

    Вася Пупкін reply Logeximo company

    Ще один доказ про те,що я маю справу з шмаркачем.

    Logeximo company reply Вася Пупкін

    А ЩО СТРАХ ЗАИГРАВ ПРИЙТИ А

    Вася Пупкін reply Logeximo company

    Ти йо...уте?

    Logeximo company reply Вася Пупкін

    ПУПКІН ИДИ ПОНЯЛ!!!!!!!!!!!!!!!!

    Вася Пупкін reply Logeximo company

    Наставляй.

    Logeximo company reply Вася Пупкін

    ЩАС НЕХОЧУ С ИДИОТАМИ СПРАВУ МАТИ
    ЛИШНІЙ РАЗ РУКИ ПОТІМ ПІСЛЯ ГНИД МИТИ
    ПОКА СВИНЯ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up