Фото дня. У сквері на Оводова встановили 3,5-метрову колону

Фото дня. У сквері на Оводова встановили 3,5-метрову колону
  • На вулиці Оводова, в невеликому сквері, де раніше стояв бюст Козицького — поставили 3,5 метрову чорну колону.
  • Вона є символом надання Вінниці Магдебурзького права, що сталося 379 років тому.

З 12 березня розпочали реконструкцію невеликого скверу, який раніше мав ім’я очільника Подільського ревкому Миколи Козицького.
Тут змонтували нову плитку, поставили лавки з ліхтарями та зробили основу під гранітну колону, яку має підготувати підрядник реконструкції скверу — товариство «Агропродсоюз».

І сьогодні, 14 травня, пам’ятник змонтували на місце. Її фотографію в сквері опублікував вінничанин Віктор Перлов.

Відео дня

Нагадаємо, чорна колона, висотою 3,5 метра, є пам’ятником надання Вінниці Магдебурзького права (місто отримало право проводити вибори, торгівлю, суди тощо) у 1640 році.

Пам’ятка стояла у Вінниці до 1970-х, а потім колону відвезли у Павлівку, де вона стояла до наших часів. Аби повернути об’єкт у Вінницю, з міського бюджету перерахували 300 тисяч гривень Павлівській сільраді.

На реконструкцію скверу, який займає 21 квадратний метр площі, витратили 1,2 мільйона гривень.

Вас може зацікавити історія будинку, що поблизу нового скверу на Оводова, 58: Будинок обкому. Розкішна сталінка, якої не мало бути

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сепар Торонтуй

    Помню ее в скверике Козицкого. Никаких пояснений тогда не было, поэтому было непонятно какое отношение столь странный монумент имеет к могилам погибших советских солдат.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up