Економіка міста: У Вінниці відновили реконструкцію Батозької в нинішніх умовах

Економіка міста: У Вінниці відновили реконструкцію Батозької в нинішніх умовах
  • З початку тижня у Вінниці відновились роботи з реконструкції вулиці Батозької, які були зупинені з початку війни путінських окупантів на території України.
  • Зараз робітники, котрі працюють на об’єкті, займаються завершенням робіт по заміні інженерних комунікацій.
  • Щоб одразу після завершення опалювального сезону провести перепідключення водопровідних та газових мереж.

 

До початку війни в рамках реконструкції вулиці Батозької уже провели достатньо великий обсяг робіт: збудували зливову каналізацію, перенесено силові кабелі для трансформаторних підстанцій. Також завершили встановлення 75 електроопор зовнішнього освітлення та змонтовані LED-світильники, які уже підключені і працюють. Ці ж електроопори будуть в подальшому використовуватись під контактну мережу для електротранспорту. Про це повідомляють у вінницькій мерії.

—  Наразі триває процес завершення прокладання двох гілок водогонів та газового колектору, щоб одразу після закінчення опалювального сезону зробити їх перепідключення та провести пуско-налагоджувальні роботи. І увійти в більш активну фазу реконструкції. Для чого уже найближчими днями генпідрядник буде додатково залучати працівників, — зазначає джерело.

Відео дня

Міський голова Сергій Моргунов зауважує, що реконструкція вулиці Батозької в теперішній ситуації — це мова не лише про комфорт для вінничан, але і про підтримання економіки міста.

«Війна внесла свої корективи в життя усіх українців, і ворог сьогодні знищує фактично всю інфраструктуру, особливо в таких містах як Херсон, Чернігів, Харків, Маріуполь. Українська армія дає гідну відсіч окупантам. Але на тих територіях України, де сьогодні умовно «мирне» життя, — все має бути спрямовано на те, щоб працювала економіка, і вона не зайшла в піке, — говорить Сергій Моргунов. — Зокрема, якщо ми говоримо про реконструкцію вулиці Батозької, то в нинішніх умовах це ще і комплекс заходів, спрямований на те, щоб ми могли забезпечити більш-менш економічну стабільність в громаді, зберегти робочу силу, а люди не втрачали свої робочі місця».

 

Далі орієнтовно упродовж трьох тижнів будуть тривати роботи із завершення формування конструктиву дороги під проїжджу частину і трамвайні колії. І можна буде приступати до наступного етапу, розповідає директор департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк:

«Після проведення перепідключень по водогонах і газовому колектору уже зможемо виходити на технологічний шар бетону, потім асфальтування. І вже після того почати укладання плит під «оксамитовий шлях» для трамваїв».

Довжина ділянки вулиці Батозької, на якій проводиться реконструкція, близько 700 метрів. В цьому районі досить активне і ділове життя. Тому завершення робіт і відновлення руху на цій вулиці є важливим як для мешканців, які тут проживають, так і для представників малого та середнього бізнесу, котрі уже відновлюють свою роботу.

 

Читайте також:

З сьогоднішнього дня в Україні знизилася ціна на бензин та дизпаливо

У Вінниці окупанти обстріляли телевежу. Не працює ефірне мовлення — Верховна Рада України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Віктор Піхур

    Моргунов не дасть простоювати асфальтним заводам Гройсмана
  • Mychajlovych Alex

    дурдом...може кошти направити зараз на оборону краще???

    Svitlana Postemska reply Mychajlovych Alex

    Mychajlovych Alex як будете бухтіти, то ні на то, ні на інше не піде.
  • Angel Vishnya

    Дуже на часі під час війни р4монт доріг!!! Безглуздя!!!
    Кому война, кому мать роднА.
  • Наталия Куца

    ?????????

keyboard_arrow_up