Екологи б'ють на сполох - перелітні птахи та лелеки під загрозою зникнення

Екологи б'ють на сполох - перелітні птахи та лелеки під загрозою зникнення

В результаті рясних снігопадів і зниження температури до 20 градусів нижче нуля деякі види перелітних птахів виявилися під загрозою.

Лісники радять усім, хто побачив, що водоплавні перелітні птахи і лелеки повернулися в рідні краї не бути байдужими, витратити кілька годин свого часу, щоб спробувати недалеко від того місця, де розташувалася зграя, розсипати зерно, овес. Це на якийсь час дасть можливість птахам не померти від голоду і холоду.

Орнітологи в соцмережах поширюють схожі заклики. В першу чергу українців закликають повідомляти органам місцевого самоврядування, де саме було зафіксовано розташування птахів.

На сьогодні вже побачили зграї лелек серед засніжених полів поблизу Калуша, Галича і Городенки Івано-Франківської області. Наша журналістка також бачила лелек біля села Ворошилівки Тиврівського району Вінницької області.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up