Двох пожеж було мало: в області перевірили тюрми. Які порушення знайшли

Двох пожеж було мало: в області перевірили тюрми. Які порушення знайшли

Засуджені виконують роботу з підвищеної небезпеки. Але зовсім не знають, як захистити своє життя під час таких робіт. В прокуратурі розказали, які ще порушення зафіксували в установах виконання покарань Вінниччини.

«Прокуратурою Вінницької області проведено перевірку стану додержання вимог законодавства про охорону праці та пожежну безпеку в установах виконання покарань області», - повідомляють в відомстві.

Ось які порушення зафіксували :

  • Не всім працівникам та засудженим, які виконують роботи з підвищеної небезпеки, проведено навчання, інструктаж та перевірку знань з питань охорони праці.
  • Не на всі види робіт з підвищеної небезпеки та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки отримано дозвіл, а також не подано декларації  відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.
  • Виробниче обладнання експлуатується без захисних огорож небезпечних зон та без експлуатаційної документації.  Періодичні випробовування вантажопідіймальних машин та посудин, що працюють під тиском не проводяться. Лабораторні дослідження умов праці не виконуються, а термін проведення атестації робочих місць прострочений.
  • Засуджені не забезпечені спецодягом та іншими засобами індивідуального захисту. До роботи з електроустановками допускаються засуджені, яким не проведено інструктаж з електробезпеки. 
  • Не у всіх установах створена служба з охорони праці. Не забезпечено проведення протиаварійних, приймально-здавальних і про-філактичних випробувань та вимірювань електроустановок згідно з правилами і нормами.
  • Виробничі приміщення більшості установ не обладнані припливно-витяжною вентиляцією, чим створюється загроза для здоров’я засуджених.
  • Не проводяться випробовування стану ізоляції електричних подовжувачів, а камфори жарочних плит, не приєднані до заземлюючого пристрою. 
  • Дерев’яні конструкції горищних приміщень не оброблені вогнетривким розчином, через що, для прикладу, в одній із установ нещодавно двічі трапилась пожежа, внаслідок якої вигорів дах виробничих приміщень.
  • Приміщення установ не обладнані системою пожежної сигналізації та первинними засобами пожежогасіння.
  • Пожежно-рятувальні автомобілі не перебувають у стані повної готовності.

«Зазначені порушення є непоодинокими та носять системний характер. За наслідками перевірки керівникам установ виконання установ виконання покарань внесено 7 документів прокурорського реагування», - зазначають в прокуратурі Вінницької області.

Відео дня

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    В Україні всього є ТРИ тюрми, одна з яких у Вінниці, розташована по вул. Брацлавска №2.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up