Двоє п’яних учителів «прославили» Вінницю - били ногами батька у присутності двох синів. Ніхто не заступився

Двоє п’яних учителів «прославили» Вінницю - били ногами батька у присутності двох синів. Ніхто не заступився
Гість з Еміратів Аль Хурані, який приймав наших бійців на реабілітацію у Дубаї, сповна відчув на собі "гостинність" двох вінничан
  • Скандал у Вінниці: двоє п’яних вчителів побили чоловіка з Еміратів і його неповнолітнього сина, який намагався допомогти піднятися батькові
  • 16-річний хлопець благав про допомогу. Ніхто не заступився. Зате очевидці знімали побиття на телефони
  • Чому тепер у справу  втрутилися «атовці»?
  • Про «подвиг» двох вінницьких вчителів колишні бійці написали в листі на ім’я двох міністрів – внутрішніх справ і освіти, завтра занесуть листи міському голові Сергію Моргунову і керівнику департаменту освіти міськради

У постраждалого гостя з Еміратів Ферас Аль Хурані вибито передні зуби, лікарі діагностували струс мозку, закриту черепно-мозкову травму,  у нього пошкоджено перенісся, видно садна на тілі. У його 16-річного сина також струс мозку, синець на шиї і психологічна травма.

Журналіст RIA побував у лікарні, де лікується на стаціонарі Ферас Аль Хурані. У палаті разом з ним дружина Олена Полякова.

-Знаєте, що найстрашніше у цій ситуації? – запитує пані Олена. – Син благав присутніх про допомогу. Але замість цього в очевидців був інший інтерес.  Вони наводили на нього мобільні телефони і знімали крик переляканої дитини. А він не розумів, що відбувається. Батька б’ють ногами, на лиці кров, він лежить на землі і ніхто не заступиться за нього.

Відео дня

Тоді хлопець сам підбіг до батька. Намагався допомогти піднятися. І в цей час, за словами його матері, отримав носком по шиї від одного з тих, хто бив батька. Все це жінка бачила на відео. Його перегляд надали у поліції. Є відео з камер спостереження. За словами жінки. На ньому добре видно скільки людей знімали побиття її чоловіка! Є ще любительське відео. Його хтось надав поліції.

-Син уже не раз розповідав мені, як усе сталося, - продовжує пані Олена. – Йому не дає спокою думка – чи все можливе зробив у той час. Я кажу: сину, ти в той момент був єдиним справжнім чоловіком, бо не побоявся захистити батька.

Поліцію викликали сигналом «тривожної» кнопки. Поки приїхали правоохоронці, «героїв» вечора затримали охоронці «МакДональдза». Не зрозуміло, чому вони не стали на захист чоловіка. На одного із зловмисників одягли кайданки. Він надто зухвало поводився.

За що побили  гостя з Еміратів?

У постраждалого Фераса Аль Хурані українське громадянство. Як і в його дружини – вінничанки Олени Полякової. І троє їхніх синів також українці. Незважаючи на те, що всі вони упродовж 17-ти років проживають на батьківщині чоловіка – в Еміратах, щороку влітку приїздять до Вінниці. Рідне місто пані Олени давно полюбив  Аль Хурані. Тут він навчався у технічному університеті. Отримав спеціальність інженера біоекологічного обладнання. Тут зустрів майбутню дружину. Пані Олена згадує, які важкі часи переживала тоді, коли зустріла свого нинішнього чоловіка. У неї померла мати і вона залишилася круглою сиротою. Аль Хурані підтримав її, як ніхто.

Кожного літа, коли в дітей у школі починаються канікули, сім’я приїздять до Вінниці. Не тільки батьки, а двоє старших синів (одному 16, другому 13 років) мають друзів серед вінничан. Третьому синові тільки шість років. Нині пані Олена при надії, виношує біля серця ще одну дитину.

Зараз вони знову у Вінниці. В один з вечорів поверталися додому з гостей. На проспекті Юності біля магазину «МакДональдз» діти захотіли морозива. Мати з найменшим пішла додому, будинок поруч. Батько розрахувався і відійшов запалити цигарку. Сини залишилися чекати на покупку. Ніхто не міг передбачити бійку. Принаймні жодних підстав для цього діти і чоловік пані Олени не давали.

-Як розповів мені син, він зігнувся зав’язати шнурок на кросівці, - продовжує співрозмовниця. – Це не сподобалося двом дорослим дядям. На вигляд обом уже за 40, один має сиве волосся. Вони буля п’яні. Відвідувачі розповідали, що перед тим їх уже втихомирювали, бо чіплялися до людей. А тут, бачте, двоє дітей їм стали на дорозі. От вони й накинулися з матюками на синів. Чоловік почув крики і підійшов до дітей.

Не встиг сказати слово, як отримав кулаком у голову. Далі його продовжували бити на вулиці…

«Я завуч 10-ї школи!...»

Середульщий син зателефонував мамі і повідомив, що б’ють батька. Пані Олена прибігла до «МакДональдза», коли вже охоронники затримали зловмисників. Каже, один з них кричав «Я завуч 10-ї школи!» Вимагав, щоб його відпустили. Другий теж щось говорив, що він освітянин.

-Поліція не назвала нам ні прізвищ затриманих, не повідомила, хто вони, - каже пані Олена. – Але ж один кричав, що він завуч. От я й почала шукати в Інтернеті 10 школу. Але там завуч жінка. пройшлася по сайтах інших шкіл. І  знайшла знайоме обличчя в одній з інших шкіл Вінниці. так по фотографії упізнала другого кривдника.

Жінка каже, до того вона ще сумнівалася, що били педагоги. Думала, мало що може кричати п’яний. Але коли переконалася в цьому особисто, у неї, як кажуть, мову відняло.

-Уявіть, він справді вчитель! – не стримує емоцій. – Як такий може навчати дітей? Чого він їх може навчити? Не сумніваюся, що той другий теж освітянин. На суді дізнаємося теж про другого героя.

Жінці порадили найняти адвоката. « Чоловік побитий, - каже вона. - Його треба лікувати. У дитини фізична і психологічна травма. І ми ще маємо заплатити адвокату, щоб довести вину тих, через кого постраждали.  Що ж це за закони такі?  

За її словами, в Еміратах уже за те, що сваряться, можна опинитися в поліції. Не кажучи про інші ситуації. Розповіла випадок, що стався в Емірітах з її знайомою. Автомобіль зупинили поліцейські. Попросили документи. Знайома мала більше опустити бокове скло у дверцятах автомобіля. Натомість від хвилювання закрила його. Тут же її виписали штраф за неповагу до поліцейського. А як було у Вінниці?Я чула на власні вуха, як ця п’янь обзивала  поліцейських, а ті боялися відповісти. Розумію чому -  щоб потім не опинитися крайніми.

Діти бояться виходити на вулицю

Найбільша травма у дітей. Так стверджує співрозмовниця. Вони бояться з квартири на вулицю виходити. Подруга Олени знаходиться з ними, поки жінка в лікарні з чоловіком. «Подруга вийшла з дітьми прогулятися, - говорить співрозмовниця. – Треба було пройти біля «МакДональдза». Діти в один голос сказали: «Ні!Ні!» Ми туди не підемо. Ось вам і приклад психологічної травми. Треба буде ще й дітей показати лікарю. Старшого обстежили в обласній дитячій. Призначили лікування струсу мозку. Виявлється, це ще не все».

Мати розповідає, що старший син мріяв, як і батько, вчитися у Вінниці. Мав намір здобувати професію  «айтішника». Ще одне його бажання – стати стоматологом. Остаточно не визначився. «Тепер діти запитують, коли поїдемо додому? – говорить їхня мати. – Хоча добре знаю, як вони з нетерпінням чекали канікул, щоб поїхати у Вінницю».

Приймали на реабілітацію бійців АТО в Еміратах

На захист постраждалих стали вінницькі волонтери і бійці АТО. Провідати в лікарні Фераса Аль Хурані приходив голова ГО "Всеукраїнська спілка учасників бойових дій «Побратими України»  у Вінницькій області" добре знаний  «кіборг» Роман Смішний разом з друзями. Пан Роман також супроводжував сина Олени і Фераса до дитячої обласної лікарні. Пан Роман був в Еміратах на реабілітації, коли ця сім’я разом з українською громадою у Дубаї приймала наших бійців. Каже, там дуже дружна українська громада. Не знає, як тепер цим людям пояснити, чому так сталося з ними у нашій Вінниці.

-Я теж познайомилася з Оленою і її чоловіком в Еміратах, - каже волонтер Ірина Мазур. – Відтоді підтримуємо стосунки, як-не-як землячка. Знали б ви, наскільки це патріотична сім’я! У Фераса є ще брат і п’ятеро сестер. Він кожному з них подарував вишиванку. У них у квартирі рушники, скатертини з національним орнаментом. Їхні сини, крім арабської, знають українську, знають кольори нашого прапора. Коли бачать жовто-блакитний, одразу зауважують «Це Україна».

Після зустрічі в лікарні пані Олена зателефонувала і повідомила, що  «Побратими України» написали листи на адресу двох міністрів – освіти і науки і МВС з проханням дати належну оцінку діям вчителів. Такі само листи передадуть міському голові Сергію Моргунову та в департамент освіти міськради.  

Збрехали поліцейським

Начальник слідчого відділу міського управління поліції Максим Рижов:

-Особи, які завдали тілесні ушкодження чоловікові і його неповнолітньому синові, встановлені, хоча вони надали про себе неправдиву інформацію. Встановлені також місця їхньої роботи, вік, обом понад 45 років, адреси, за якими проживають. Інформація про неправдиві дані буде викладена у підозрі. Слідчо-оперативна група при виїзді встановила, що обидва чоловіки були у стані алкогольного сп’яніння.  З відеоматеріалів видно, що саме вони розпочали бійку. На відео зафіксовано, що тілесні ушкодження було завдано і батькові, і дитині. Кримінальне провадження порушено за статтею 122 ч.1 ККУ (умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості). Таке порушення карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на такий само термін. Дитині завдано легкі тілесні ушкодження. Вирішується питання про внесення до ЄДДР заяви про кримінальне правопорушення за статтею «Хулігнаство», вчинене групою осіб». За це передбачено покарання до п’яти років позбавлення волі.

Особи, які завдали ушкоджень чоловікові і батькові, пояснили, що зробили це через те, що чоловік палив у недозволеному місці (для уточнення: постраждалий палив на вулиці – Авт).

Пізніше журналісту затеелфонували з відідлу комунікації обласної поліції. Повідомили, що у кримінальному провадженні перекваліфікували статтю на "Хуліганство, вчинене групою осіб".

Він вчитель вищої категорії

У департаменті освіти міськради підтвердили факт, що один з тих, хто завдав тілесних ушкоджень чоловікові з Еміратів, працює вчителем в одній з шкіл. Зазначили, що, за інформацією директора школи, характеризується позитивно, він вчитель вищої категорії. після завершення розслідування джепартамент створить комісію, яка вивчить питання і колективно прийме рішення.

До речі, один з "героїв" розповіді сам прийшов до редакції. Незважаючи на те, що в статті не згадано його прізвище. Скаав, що це про нього мова. Не назвав ні імені, ні прізвище. Під час розмови попросив називати його "Просто вчитель". Чоловік приніс характеристики з адміністрації школи. Розповів причину інциденту. За його словами, він з товаришем зробили зауваження чоловікові,я кий палив у невстановленому місці. Той не зреагував. "Тоді я вибив у нього цигарку, - продовжує учитель. - Після цього почалася бійка. Якби товариш мене не захистив, той чоловік міг убити". Учитель наголосив, що написав заяву в поліцію про замах на вбивство. Стверджує, що його хотіли убити.  

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Dmytro Rudenko

    Звичайно, за просто так бити людей не годиться, але всім нам відомо, як  "ввічливо" поводяться тут іноземці з ісламських держав, тож поспішати із висновками зарано. Особливо, враховуючи однобокість та активність з якою цю подію тиражують у різних ЗМІ.
  • Леся Диденко

    От би тепер цих вчителів прославити. Я думаю що батьки школярів вправі знати чи, боронь Боже, такі горе вчителі не навчають їх дітей.
  • Юлия Подолян

    Там от рук русского украинец умер, а тут наши отличились....ну чем не "братской народец"
  • Артур Качалапа

    Вони потехенько захоплюють своєю єретичною вірою культурні країни світу ! Спеніть це нечесття ! Потім наші жінки втратять вартість !

    Задунайский Торонтуй reply Артур Качалапа

    Качалапа совершенно прав. Это страшная и неминуемая угроза. Западная Европа уже поражена этой заразой, француза в Париже не найти - одни арабы кругом. И саранча эта волна за волной, каждый день, прибывает из разных африк. Уже их некуда девать. Неминуемо их будут двигать на восток, на Украину. Не хотите? А никто спрашивать не будет: кредитов не получите если будете выкобениваться.

    Пока что сдержиащий фактор то, что вся эта нечисть хочет в Англию а не на Украину).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up