Доктор Хенк з Нідерландів буде вчити наших сімейних лікарів

Доктор Хенк з Нідерландів буде вчити наших сімейних лікарів
  • У Нідерландах 90% медичних потреб задовольняють сімейні лікарі. Як це там роблять — буде навчати доктор Хенк ван Схотхорст.
  • Чоловік керує фондом, що проводить тренінги для лікарів, та їздить в Україну впродовж останніх п’яти років.
  • Втім, і він буде навчатися у вінницьких сімейних лікарів. Адже у Нідерландах не все вміють лікувати.

У п’ятницю, 23 листопада, в приміщенні ОДА познайомили журналістів з доктором Хенком ван Схотхорстом. Чоловік є керівником Foundation Sharing Knowledge N-U та буде проводити навчання для вінницьких лікарів. Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

— Свої тренінги я проводжу з 2012 року, задля цього я заснував фонд, метою якого є передача знань та досвіду фахівців з Нідерландів лікарям України в галузі сімейної медицини, — казав Хенк ван Схотхорст. — Я переконаний, що саме сімейний лікар стоїть на першому щаблі галузі охорони здоров’я. В Нідерландах сімейні лікарі задовольняють 90% потреб пацієнтів. І ті реформи, які сьогодні впроваджуються в Україні в сфері охорони здоров’я є дійсно конструктивними і матимуть позитивні результати.

Відео дня

Начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню обласного Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Бондаренко додала, що сімейні лікарі не платитимуть за навчання.

— Важливо, що для всіх учасників тренінг, який проводить доктор Хенк ван Схотхорст, є безкоштовним. На сьогодні навчання проходять 14 осіб, з яких 13 є практикуючими сімейними лікарями і 1 людина є фахівцем кафедри пропедевтики. У подальшому ми плануємо проводити семінари на рівні всієї області, куди залучатимуться лікарі з усіх медичних закладів первинної ланки медицини, — сказала Бондаренко.

Доцент кафедри пропедевтики дитячих хвороб Олександр Котілов зазначив, що в подальшому лікарі, які пройшли навчання, будуть доносити своїм колегам нові методики лікування та діагностики захворювань, а також підхід до організації медичного забезпечення населення.

— При цьому, фахівці з Нідерландів передають свій досвід а й переймають знання та навички українських лікарів. Зокрема, мова йде про ті клінічні захворювання, які не є поширеними в Нідерландах, а є більш характерними для країн, де галузь медицини знаходиться на низькому рівні, — сказав Котілов.

Нагадаємо, за 1500 пацієнтів сімейним лікарям обіцяють майже 20 тисяч гривень в місяць.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up