Догхантер повертається? На Сабарові отруїли шість вуличних собак

Догхантер повертається? На Сабарові отруїли шість вуличних собак
  • Через декілька годин після відлову псів волонтери приїхали на те ж місце — забирати трупи тих, яких відловити не встигли.
  • Активісти припускають: цькування тварин почалося з покусанного місцевого жителя.
  • За жорстоке поводження із тваринами відтепер можна потрапити за грати.

Близько 18.00, 6 липня, до редакції RIA/20minut подзвонила волонтер Ірина Кудінська і розповіла, що на Сабарові вбили 6 собак. Жінка сказала, що ще зранку, у той же день, волонтери відловили на Карбишева тих собак, яких змогли. А парою годин пізніше хтось потравив останніх.

— Собак потравили? Так-так, усіх поголовно! — відповідає один із чоловіків, що зібралися біля місцевого магазинчика.  

— Колю, то за сьогодні питають! — звертається до чоловіка продавчиня.

Відео дня

— А-а-а, щоб сьогодні, не чув про це. А от коли ще у березні працював на заводі охоронником, так потравили аж 10 псів тоді.

“Пес, якого я поховав, взагалі шкоди нікому не робив”

Вже на місці вдалося знайти тіла тільки двох псів. Одну з собак поховали на території бази міжрегіонального управління водних ресурсів.

— Та не знаю навіть, чого їх потравили. Цей пес, якого я поховав, взагалі був старий і шкоди нікому не робив, - розповів охоронець, який представився Миколою.   

На вході до управління, під кованим забором, лежать три цуценяти, до яких догхантер дістатися не зміг.

— Це наші дівчатка. Усі стерилізовані, але кліпса тільки у біленької, - розповів Микола.

“Поліція відмовлялась їхати на виклик”

Труп іншого собаки лежить під чиїмсь гаражем обабіч дороги. А волонтери казали про 6 собак: де ж інші?

— Я розповім, як воно все було, — сказала журналісту у телефонній розмові Тетяна Постановська. — Десь годину тому я викликала на перший провулок Карбишева поліцію. Коли вони почули причину виклику, то їхати відмовилися. Проте, коли я пригрозила їм пресою, були на місці вже за 5 хвилин.

Жінка розповіла, все почалось із того, що один із собак цапнув за ногу когось із чоловіків. Тоді подзвонили волонтерам, і ті виїхали забирати собак.

— Розумієте, і не дивно, що хапнув, коли кожен своїм обов’язком вважає вдарити собаку по морді черевиком. От ми приїхали і бачимо таку картину: люди бігають за собаками, б’ють їх, а одна “активна” матуся навіть командує, куди і як краще вдарити. Ми відловили тих собак, кого змогли. Інших через декілька годин потравили. А отруїв професіонал: із отрутою одразу ж дав протирвотний засіб, тому нам і не вдалося їх врятувати. 

Відповідальність за вбивство тварин посилилась

Нагадаємо, це не перші випадки у Вінниці, коли труять бездомних тварин. Читайте також:

У Вінниці вбивають безпритульних собак. Цього разу - стерилізованих(ФОТО)

У Вінниці знову труять собак(ФОТО). Але догхантерам можуть “прикрутити хвоста”

До слова про “прикрутити хвоста”: 22 червня Верховна Рада ухвалила законопроект №5119-1 про зміни до законодавства щодо гуманного ставлення до тварин

Згідно нововведень, як повідомляє Espreso.tv, штрафи за жорстоке поводження із тваринами зросли у десятки разів:

— за жорстоке поводження з тваринами, їх мордування або вчинення інших дій, що призвели до їхнього мучення чи каліцтва штрафуватимуть на 200-500 неоподатковуваних мінімумів доходів (раніше — 9-20 неоподатковуваних мінімумів).

— за знущання над хребетними тваринами, а також нацькування їх одна на одну — арешт до 6 місяців або обмеженням волі до 3 років (раніше - штраф або до 6 місяців арешту).

— такі самі дії в присутності малолітнього каратимуть обмеженням волі на 3-5 років або позбавленням волі на той самий термін (раніше - штраф або обмеження волі до 2 років).

— знущання над тваринами, вчинене з особливою жорстокістю, або якщо воно призвело до каліцтва чи загибелі тварини, або вчинене групою осіб, каратимуть позбавленням волі на 5-8 років (раніше такий пункт був відсутній).

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (47)
  • Vladimir Molotov

    "коли кожен своїм обов’язком вважає вдарити собаку по морді черевиком."

    если собака на меня бросается, я её не только по морде и не только ботинком.
  • Ехидный Сыр

    Olvol reply Ехидный Сыр

    Пожалуйста, без непристойностей в публичном месте несмотря на всю неприятность бродяхчих собак
  • Олексій

    Увага всім сердобольних! В районі РТПЦ на Скалецького 72 (Антенна щогла) є зграя собак (приблизно 10), яка кидається на людей, дітей, велосипедистів, на багатьох хто вранці бігає, особливо зимою мимо них пройти без палки неможливо. Зграя "обслуговує" весь мікрорайон Поділля. Розбирайте по домам, поки вони на когось не напоролись і не кажіть, що не знали. На фото місце їх звичної дислокації, де їх підкормлюють.

    З.А.Глядач reply Олексій

    Якраз,вони "порозбирають". Вони,швидше,побіжать підгодовувати "нєщасних сабачєк",особливо якщо вони у ЧУЖОМУ дворі.
  • Игорь Танасюк

    во всем мире спецслужбы вычисляют догхантеров,как потенциальных будущих маньяков,убийц,наемников. по статистике покусаных домашними собаками 92% против 8% бездомными.очень удобно решить проблему убивая,тогда может убьем всех кто нам мешает, ненравится "решим проблему"? или попробуем остатся людьми и осознаем ,что она возникла в результате нашего безразличия и жестокости по отношению к ним . жестокость порождает жестокость!

    З.А.Глядач reply Игорь Танасюк

    "Во всьом мірє" догхантери нафіг не потрібні,тому що там немає такого засилля бродячих псяюк. Та,навіть,якби і були,то с-службам більше немає чим зайнятися,лише,як "вичіслять" догантерів.

    Игорь Танасюк reply З.А.Глядач

    питання не в собаках , а в вирахуваннi моральних уродi

    в якi починають з собак ,тварин, i переходят до людей.

    З.А.Глядач reply Игорь Танасюк

    Моральні уроди-це ті,хто прикриваючись "турботою" про тварин,сприяють їх безконтрольному розмноженню. І "завдяки" цьому розповсюдженню таких хвороб,як сказ...

    Игорь Танасюк reply Игорь Танасюк

    Так,але цим мають займатись,відповідні служби,поліція має реагувати на звернення потерпілих громадян,в конкретних випадках,а не ті хто просто має психічні видхилееня до вбивства.Коли пьяний "мажор " чи якийсь придурок чинить злочин,чи вбивство,чомусь ніхто не рветься їх знищувати ,стримує відповідальнісиь,яку прийдеться нести.А тут беззахистні тварини...Вони теж живі і мають право на життя,не нами данне,і невсі вони однакрві,як і люди! Я про закони суспільства і моралі...!

    Олексій reply Игорь Танасюк

    Не треба тут ярлики маняків роздавати. Серед догхантерів є ті, на кого кидались конкретні собаки, чи на членів їх родини.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up