Добірка YouTube-каналів з якісними фронтовими репортажами та інтерв’ю з захисниками

Добірка YouTube-каналів з якісними фронтовими репортажами та інтерв’ю з захисниками
  • Від початку повномасштабного вторгнення українські журналісти зробили тисячі репортажів та інтерв’ю на воєнну тематику. Історії героїв цих сюжетів змушують глибше замислитися над тим, що зараз відбувається у нашій країні, та які наслідки це матиме в майбутньому. Ми відібрали п’ять YouTube-каналів, за діяльністю яких радимо вам обов’язково радити. 

На каналі Ukraїner виходить серія відео під назвою «Деокупація». Це історії міст та їх жителів, які пережили російську окупацію, або були близькі до неї. Для початку перегляньте сюжет про Харків, який опинився під обстрілами російських військ із перших днів повномасштабного вторгнення. У березні ЗСУ вдалося зупинити наступ окупантів на це місто, та воно досі залишається однією із цілей ворога. Харків нещадно обстрілюють, продовжуючи руйнувати цивільну інфраструктуру та житлові будинки. 

Захисник України та ведучий «Телебачення Торонто» Майкл Щур у липні зняв репортаж з передових позицій 112 бригади, до якої він також належить. Це відео було опубліковано лише нещодавно. Ми радимо його до обов’язкового перегляду.

Відео дня

На початку повномасштабного вторгнення вороги поширювали міф про «гостомельських героїв». Начебто «200 спартанців» вступили в нерівний бій із «неонацистами» та трималися до останнього, віддавши життя «за родіну». Насправді ж, вони просто безглуздо вмерли, а замість «неонацистів» в аеропорту на них чекали Нацгвардія і цивільний персонал. Детальніше про усе це, дивіться у випуску журналістки «Бігус.Інфо» Лесі Іванової.

Медіа «ҐРУНТ», що з’явилося після початку повномасштабного вторгнення публікує інтерв’ю з відомими українцями, які своїми зусиллями наближають нашу перемогу. Першим співрозмовником (наразі їх вже набагато більше) став учасник війни з росією, блогер та письменник Валерій Маркус. У відео Валерій розповідає про створення нового окремого 47 батальйону, який він очолив разом зі своїм товаришем. Він також говорить про те, чим відрізнятиметься від інших новий військовий підрозділ, чому росію потрібно буде добивати та чому він бажає путіну здоров’я та довгих років життя.

На каналі «Мілітарний» вже понад десять років розповідають про війну, армію та оборонку. Героями інтерв’ю тут зазвичай є військові експерти та високопоставлені військовослужбовці. З відео цього проєкту можна дізнатися чимало цікавого про оборонну та наступальну спроможність України та росії, розібратися в типах озброєння, змінах на фронті. В крайньому випуску програми «До Зброї!» старший аналітик фонду «Повернись Живим» Микола Бєлєсков говорить про мобілізацію в РФ, скільки часу та ресурсів потрібно Росії, щоб підготувати мобілізованих, на якому етапі зараз війна, а також про ядерний шантаж.



Читайте також:

«Гратиму, доки не закінчиться війна». Юна вінницька бандуристка збирає гроші для ЗСУ

«Виховувати свідомих громадян — мій обов’язок»: учитель Захисту України Віктор Гоменюк

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up