Для любителів літератури. У селі на Вінниччині встановили «Буккросинг»

Для любителів літератури. У селі на Вінниччині встановили «Буккросинг»
  • У Хмільницькому районі встановили скляну будку з книгами. Тепер кожен охочий може безкоштовно взяти з неї друковане видання.

Чудову ініціативу проявили у одному із сіл Хмільницького району — у Війтівцях встановили «Буккросинг». Про це у фейсбук пишуть «Хмільницькі вісті».

— У центрі населеного пункту, біля великого магазину встановили вітрину. У середині вже знаходиться кілька десятків книжок. Їх усі охочі можуть брати їх почитати. А якщо є бажання, покласти туди свою, яку вже встигли перечитати, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Довідка

Буккросинг — хобі та громадський рух, що діє за принципом соціальних мереж. Це процес звільнення книг. Людина, прочитавши книгу, залишає («звільняє») її у громадському місці (парк, кафе, поїзд, станція метро), для того, щоб інша, випадкова, людина могла цю книгу знайти та прочитати; та у свою чергу повинна повторити процес

Різновиди буккросингу:

  • «Класичний»,
  • за допомогою безпечних місць (полиць, шаф);
  • букрей (англ. bookray) — пересилання книги поштою, по ланцюжку, від одного учасника до наступного, часто перетинаючи кордони країн та континентів. Книга не повертається до буккроссера, що відпустив її.
  • букрінг (англ. bookring) — єдина відмінність від букрея — книга висилається назад власникові, що відпустив її, тобто утворюється коло (ring).

 

Читайте також:

Як розпізнати психологічне насильство в сім’ї? Вісім проявів, якими не варто нехтувати

Осіння хандра не страшна. П'ять порад для підтримки хорошого настрою

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up