«Дизель-генератора гудів, як літак». Як «Кредобанк» влаштував людям безсонну ніч

«Дизель-генератора гудів, як літак». Як «Кредобанк» влаштував людям безсонну ніч
Хто надав дозвіл «Кредобанку» встановити у нас під балконами дизель-генератор? Таке запитання мешканці будинку адресують управлінню Держпродспоживслужби
  • З вечора і до восьмої ранку безперервно працював дизель-генератор у будівлі «Кредобанку».
  • Банківська установа знаходиться на першому поверсі 10-поверхового житлового будинку на вулиці Пирогова.
  • Під ранок до гулу генератора додався сигнал тривоги…

Про нічні тортури, що їх влаштував «Кредобанк» мешканцям будинку №78-А по вулиці Пирогова, вони розповіли журналісту 20minut.ua. Саме в цьому будинку знаходиться банківська установа, розташовується на першому поверсі.

Кажуть, дизель-генератор банк запустив з учорашнього вечора 15 липня, а гудіти він перестав приблизно о восьмій ранку сьогодні, у суботу 16 липня.

— Отака в нас була нинішня нічка, — кажуть співрозмовники. — На другому поверсі проживають двоє жінок, яким уже за 80 років. У нас є сім’ї з малими дітьми. Та й людині у будь-якому віці заважає гучний шум у нічний час.

Відео дня

Раніше включали тоді, коли зникало світло

За словами співрозмовників, раніше дизель-генератор включався у той час, коли зникало світло. З відновленням електропостачання він зупиняв роботу. Чому його тепер включили на всю ніч, людям не зрозуміло.

— Досить живемо у такий неспокійний час, коли прислухаєшся до кожного голосного звуку, коли у всіх нерви напружені, то на тобі ще й на додачу банк влаштував тортури, — говорить одна з жінок.

— У нашому місті сталася велика трагедія, вибухи ракет, що впали біля Будинку офіцерів, було чути навіть у нашому будинку, хоч він далеко від місця трагедії, всі переживаємо за те, що загинули люди, а наступного дня банк додав тривог — включив свою пекельну машинку, — розповідають співрозмовники.

Під ранок у суботи у місті знову звучав сигнал тривоги. «Уявіть собі це пекло: кричить сирена і гуде генератор, ніби літак летить, такий у нього звук, хіба це не тортури?»

Заборонена апаратура з рівнем шуму в 30 децибел

Чинним законодавством заборонено встановлювати у житлових будинках апаратуру з рівнем шуму використання робіт з надмір день (08.00-22.00) — 40 децибел, а вночі (22.00-08.00) — 30 децибел.

Чи є у банківської установи дозвіл на установку і використання дизель-генератора? Чи визначали фахівці рівень шуму цього пристрою, встановленого у житловому будинку?

Редакція звертається з проханням до головного управління Держпродспоживслужби перевірити наявність таких дозволів.

Звернення до адміністрації «Кредобанку»

Поспілкуватися з працівниками «Кредобанку» не вдалося — субота у банківській установі вихідний.

Мешканці будинку попросили попередити адміністрацію про те, що у випадку повторної роботи у нічний час дизель-генератора будуть викликати поліцію, а також звертатися зі скаргою до міської влади.

Старший по будинку Сергій Цвень телефонував до завідувача господарською частиною банку (прізвища не назвав). Той повідомив, що сталася аварійна ситуація на лінії. За його словами, саме це є причиною. Бо дизель-генератор включається автоматично.

Разом з тим працівник банку запевнив, що нинішньої ночі генератор не працюватиме.

— Якщо сталася аварійна ситуація, то хто її ліквідовував? — кажуть на це мешканці будинку. — Принаймні, ми не бачили, щоб приїжджала машина аварійної бригади РЕМ.

 

Читайте також:

«Може, комусь життя врятує…» Студент передав військовим власну туристичну колекцію

Чотири дні немає зв'язку. На Вінниччині зник 32-річний чоловік

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Artem Snic

    Мешканці будинку попросили попередити адміністрацію про те, що у випадку повторної роботи у нічний час дизель-генератора будуть викликати поліцію, а також звертатися зі скаргою до міської влади.



    - Вы ещё чуть потерпите, не вызывайте полицию, ну бывает так, ну что поделаешь? Отнеситесь с пониманием. Не надо сразу полицию звать вы что! Просто ласково общайтесь с людьми и "предупреждайте" тех, которым на вас наплевать

keyboard_arrow_up