Дівчинка-богатир народилася у Вінниці з вагою 5300!

Дівчинка-богатир народилася у Вінниці з вагою 5300!

Перше у нинішньому році немовля з вагою понад п’ять кілограмів з’явилося на світ у пологовому відділенні Вінницької районної лікарні 24 листопада вночі, о третій годині 25 хвилин. Та ще й дівчинка, якої дуже хотів батько і маленький братик

Апарат видав помилковий результат

Дівчинку-богатиря вагою 5300 грамів народила 24-річна Марина Явдощук з селища Десна, що під Вінницею. Журналіст RIA спілкувався з породіллею у лікарняній палаті. Побажав матері і її немовляті міцного здоров’я. Під час розмови у палату долинув жіночий крик. Присутня лікар Анна Нечипорук сказала, що це народжує ще одна породілля.

-А я не кричала, - розповідає мати новонародженої дівчинки. – Ні під час народження першої дитини, ні тепер. У нас первісток хлопчик. Йому вже чотири рочки. Звати його Тимур.

Відео дня

-Як проходили пологи? – запитую.

-Майже нормально, - каже пані Марина. – Народжувала самотужки, без оперативного втручання лікарів. Морально дуже добре почувалася. Коли Саша рядом, я завжди спокійна. А він був зі мною, ми завчасно планували сімейні пологи.

Жінка каже, що чоловік дуже хотів дівчинку, щоб син мав сестричку. Не тільки чоловік. Саша настільки не приховував свого бажання, що Тимур теж просив народити йому сестричку. Обидва чекали появи на світ дівчинки. Навіть ім’я разом придумували. Зробили це тоді, коли ще не було відомо, хто народиться, дівчинка, чи хлопчик.

-Як назвали? – перепитує співрозмовниця. – Каміла. Трохи незвично, але так мої хлопці захотіли, мені залишалося погодитися. Я вибирала ім’я синові, а тато з сином зробили це для нашої дівчинки.

Поруч з ліжечком породіллі Марини перебувала її мама пані Тетяна. Згадала про свої пологи. Каже, що Марина народилася далеко не богатирської ваги – важила 2900 грамів.Але виросла, як мовиться, нівроку.

-Марина з Сашею обоє вдалися і зростом, і статурою, тому й дитина така, - розповідає пані Тетяна. – Внук Тимур важив при народженні чотири кілограми, а внучка здивувала… Обстеження на апараті УЗД показувало, що важить 4700 грамів, насправді вага 5300. Аби була здорово, а все інше наладиться.

Невдовзі, 12 грудня, Марині Явдошук виповниться 25 років. Каже, такому подарунку раділа б чи не кожна жінка у такому віці. Дякує за це чоловікові, Олександр молодший від дружини на три роки. Привітати його з народженням донечки не вдалося. Після щасливої ночі дружина з донечкою відпустили тата додому трохи відпочити.

-Це перша дитина у нинішньому році, яка народилася у нашій лікарні з вагою понад п’ять кілограмів, - уточнила лікар Анна Нечипорук. – Немовлята, які важать при народженні по чотири  кілограми і трохи більше, з’являються на світ кожного місяця. І не по одному, буває по двоє, чи по троє. Дівчинка Каміла підправила нам статистику серед незвичних новонароджених.

Контроль за вагою вагітної – обов’язковий!

Валерій Щербань, заступник головного лікаря з питань охорони дитинства Вінницької районної лікарні:

--Ми радіємо, коли народжується дитина з великою вагою, не задумуючись, чи є для цього підстави, - каже Валерій Щербань. – Серед батьків прийнято вважати, що велика вага – це ознака богатирського здоров’я немовляти. На жаль, це не зовсім так. У новонароджених з вагою понад 4,5 кілограма можуть проявлятися порушення обміну речовин, зниження імунітету, схильність до деяких захворювань, зокрема, алергічних, у них з’являються ризики розвитку ендокринопатії. Щоразу радимо жінкам на останніх місяцях вагітності контролювати вагу своєї дитини шляхом раціонального харчування. Під час вагітності жінка має набирати протягом тижня 350 грамів ваги. За цим треба так само уважно стежити, як за вагою дитини у перші тижні і місяці після її народження. 

Фізіологічно нормальна вага немовляти 2900-3200 грамів. Новонароджені з вагою понад 3600 грамів – це вже діти з великою вагою.  Є статистика, що француженки народжують з вагою 2900-3100 грамів.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Nataliia Voitiuk

    У меня тетя с таким весом родилась, а при жизни была маленькой хрупкой женщиной.
  • Горпинюк Таня

    Цей роддом ніколи не мав доброї слави,як не дитинка там помирає то жінка,яка народжує,то калічать дітей,некваліфікованість лікарів в цьому пологовому просто обурює,вливають літри ліків жінкам які приходять народжувати,забуваючи,що пологи це фізіологічний процес і ніяка ношпа і ще що там вони капають і колять немає ніякого відношення до нормальних природніх пологів.жах!

    Марія reply Горпинюк Таня

    Для чого це розказувати? Сама народжувала в даному пологовому, пологи тривали 18 годин і за цей час ніхто нічого в мене не вливав, окрім фізрозчину, хоча я просила пришвидшити цей процес лікарі категорично відмовляли, бо пологи до 24 годин є нормальним явищем та не потребують якогось втручання. При цьому чоловік весь час находився зі мною та ніхто нікого не виганяв, бо їм так потрібно. Я задоволена роботою даного пологового
  • Олег

    Гарна стаття!
  • Lidija Vasileva

    Лікар з чорним юмором, що для лікаря недопустиме - прогноз захворювань для дитини вже склав
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up