“Діти відстають повністю”. Батьки про наслідки зимового карантину для школярів

“Діти відстають повністю”. Батьки про наслідки зимового карантину для школярів
  • Вінницькі школярі майже місяць сиділи вдома - через три тижні карантину. І от тепер мало не отримали ще один додатковий тиждень відпочинку
  • Батьки розповіли, чи встигали за цей час вдома із дітьми надолужувати шкільну програму своїми силами

Через те, що 1 березня, “Газпром” перекрив Україні газ, освітні заклади по всій країні(окрім дитсадків) планували закрити до 7 березня включно - у зв’язку із економією блакитного палива. Вінницькі школярі ледь не отримали четвертий “зайвий” тиждень відпочинку: нагадаємо, що до цього вони 3 тижні знаходились на карантині. Але уже 3 березня стало відомо - так звані "газові канікули" відмінили, бо питання з газопостачанням у держав вирішили раніше. Тому навчання з 5 березня відновлюють.

Проте питання відставання школярів від програми залишилось. Журналісти RIA/20minut запитали у батьків, як вони допомагають надолужувати пропущений шкільний матеріал своїм дітям.

Олексій(40), адвокат та Інна(32), домогосподарка

Відео дня

— Звичайно, незручно, що зривається навчальний графік. Матеріал із донькою наздоганяємо так: вчителька скидає завдання по Вайберу, і так ми вчимося. Якщо щось незрозуміло, звертаємось до вчительки.  

Олександр(53), дідусь третьокласниці Марійки

— Робимо завдання, якщо щось незрозуміло, розбираємо. Але загалом Маша й сама справляється, бо розумничка і відмінниця.

Маша розповіла журналісту, що як раптом їй щось незрозуміло - питає у батьків.

— Звісно, спочатку сама вирішую, а потім вже питаюмаму чи тата. Не буває такого, щоб батьки не знали вирішення задачі, - посміхається дівчинка.  

Олена(55), бабуся п’ятикласника Андрійка

— Діти відстають повністю, однозначно. По-перше, це для них велике навантаження:  нібито й відпочивають, а тільки-но вийдуть на навчання - одразу отримають контрольні, як нас попереджали вчителі. Матеріал наздоганяємо своїми силами. Але іноді наймаємо на пару годин репетитора з математики - Андрійко трішки неуважний. А так вчить усе самостійно. Ну, навантаження, звичайно, велике, тому що завдань додому задають дуже багато, а тут ці карантини та канікули. Проте успішність дитини більшою мірою залежить від того, як до цього ставляться батьки і вона сама.

Читайте також: Додаткових канікул не буде. Завтра на навчання - мерія
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрий Бондарук

    може вже варто трохи послабити тиск на дітей? Чи так і будемо жити "по Табачнику"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up