Учасник проекту «Мастер-Шеф Діти» Данило Ківа показав сьогодні, 12 грудня як спекти різдвяне імбирне печиво. Майстер-клас від 11-річного хлопчика пройшов в Експоцентрі на вулиці Соборній, 68.
На імпровізованій кухні допомагали Данилові ще сім кухарів-новачків. Вони спочатку замішували тісто, потім робили формочки, далі готували цукрово-білкову малювальну массу — айсинг. Цією сумішшю діти потім прикрасили вже готове печиво, додавши кольорові харчові барвники. Керував процесом наш гість Данило, який спілкувався з глядачами протягом усього процесу приготування. Як каже сам хлопець, він дуже любить розмовляти і готувати.
— Готую масштабно років з шести, — говорить Данило Ківа. — А от рибу та гриби я чистив та обсмажував у три роки. Найперше, що я приготував навіть стравою не назвеш. Це були яблучка в мікрохвильовій печі із цукром.
Отже, рецепт різдвяного імбирного печива від Данила
Інгредієнти:
- вершкове масло — 400 г
- цукрова пудра — 180 г
- борошно — 700 г
- розпушувач — 18 г
- яйце — 1
- імбир — на смак
- какао — трохи, для кольору
Спосіб приготування:
Змішати вершкове масло з цукровою пудрою до однорідної маси. Додати одне яце, борошно і спеції. Замішати тісто, викласти у формочки і поставити випікатися в духовку. Прикрасити готове печиво айсингом.
Данило Ківа — золотой медаліст «Open Ukraine culinary cup». Він готую кожного дня, навчається, ходить на телевізійні проекти та проводить майстер-класи у різних містах.
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер