Чому я стала волонтером: небайдужі вінничани про свою роботу

Чому я стала волонтером: небайдужі вінничани про свою роботу
  • 5 грудня свято відзначають волонтери та всі ті, хто добровільно і безкорисливо допомагає нужденним. Ми поспілкувалися із кількома із них — Діаною Мороз, Юлією Вотчер та Діаною Подолянчук.

На сторінках газети RIA та на сайті 20minut ми неодноразово розповідали про людей, які потребують допомоги та про проблеми, які вдається вирішити за допомогою небайдужих вінничан. А ось самі небайдужі вінничани, тобто волонтери, які віддають свій час, фізичні та моральні сили, роблячи добрі справи, частіше за все лишаються за кадром.

Тому у «професійне» свято волонтерів ми поспілкувалися з кількома із них та дізналися, чому вони займаються цією справою.

Діана Мороз

– У кожної людини є місія, задля якої вона з’явилася на цей світ. Моя місія – займатися організацією благодійних акцій. І найбільше мене вражають ситуації, коли у них наче втручаються вищі сили. Якось була необхідна допомога лікарів, до яких було важко потрапити. Так потрібні люди зустрілися мені прямо на вулиці, і майже одразу. Або допомагали ті, від кого я не могла очікувати допомоги.

Відео дня

Діана Мороз. Фото з її сторінки у Фейсбук

– Одного разу було навіть зцілення нашого підопічного хлопчика. Я подарувала йому ікону Святого Миколая і у дитини пройшла хвороба. Лікарі не змогли пояснити це ніяк інакше, як диво. Такі речі дають зрозуміти, що я все роблю правильно.

Юлія Вотчер

– Ніколи не мала наміру ставати волонтером. Але потрапила на Майдан і застрягла у цьому до цих пір. Після всього побаченого, почутого і відчутого, я зрозуміла, що волонтерство для мене скінчиться тільки тоді, коли в країні закінчиться війна. Вона триває вже четвертий рік, а на передовій й сьогодні є військові частини, яких не забезпечили тепловізійними приладами та оптичним оснащенням. Але ж саме через це і гинуть наші бійці.

Юлія Вотчер. Фото з її сторінки у Фейсбук

– Також не можу зрозуміти позицію влади. Нещодавно ми хотіли передати машину для добробату. Але у Міністерстві соцполітики повідомили, що ми не можемо її передати, бо то незаконне військове угрупування. Тобто, виходить, що вмерти за Україну їм можна, а виділити автівку для більш швидкого пересування – ні. Тепер нам доведеться шукати інші шляхи, якими можна доставити ту автівку. І скажіть мені, як можна жити у цій країні без допомоги волонтерів?

Діана Подолянчук

– Волонтерство – це коли ти зупиняєш зло і залишаєш майбутньому поколінню кращий світ. І хто, як не волонтери, змінять його на краще?! Пам’ятаю, коли ми хлопчикам із інтернату наочно показали професії поліцейського, пожежника, судді. А після вони перехотіли бути малярами, як казали раніше.

Діана Подолянчук (посередині). Фото з її сторінки у Фейсбук

– Ще мені запала в душу ситуація, коли ми допомагали близнюкам, які народилися, після вибухів у Калинівці. Після того мама малюків передавала нашій команді такий палкий привіт, що мене це розчулило до сліз. Я бачила її щиру усмішку і розуміла, що все в наших руках.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Max

    Кацапам и прочим ватникам не понять, что люди могут помогать другим от чистого сердца. Видимо нет его у них. Во всем видят только наживу.

    Anonymous reply Max

    Мах,не махай так сильно,застудишся.
  • Жора

    Попрошайки аферисты делают с помощью 20 мин себе рекламу ))))

    Бля*ь пиз**ц  полный !!!!
  • Anonymous

    А чому з Таїскою не "спілкувалися"? Ото вже с..."волонтерка".
  • Иванов Иван

    увидели реальность заработать на этом
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up