Чому у Вінниці працювали сирени? Відповідь

Чому у Вінниці працювали сирени? Відповідь

Сьогодні, 12 грудня, у Вінниці перевіряли систему сповіщення. В усіх куточках Вінниці можна було почути як кілька разів гуділи сирени. А що робити, коли працює сирена? 

 

Якщо ви почуєте такий же самий звук як сьогодні, 12 грудня, тоді вмикайте телевізор, радіо або читайте 20minut.ua. У вас буде можливість дізнатись яка небезпека загрожує нашому місту. 
Подача сигналу "УВАГА ВСІМ" цього разу була перевіркою. А взагалі цей сигнал передається перед екстреним повідомленням. Наприклад про: 

1. Про штормове попередження
2. Про повінь (катастрофічне затоплення)
3. Про можливий землетрус
4. Аварія на хімічно небезпечному обєкті
5. Аварія на атомній електростанції

А у військовий час чи в особливий період: 

1. Повітряна небезпека 
2. Закінчення повітряної небезпеки
3. Загроза хімічного зараження
4. Загроза радіоактивного зараження
 
Якщо сигнал застав вас:
Вдома - тоді вимкніть газ, одягніть дітей, зберіть документи і необхідні речі, запас продуктів і води. І попрямуйте в сховище чи укриття.  
На вулиці - потрібно укритися у найближчому сховищі. 
У громадському транспорті – дочекатися зупинки і зайняти найближче укриття.
В супермаркеті чи іншому закладі - діяти за вказівками адміністрації. 

Відео дня

Будьте уважні і бережіть себе! 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Иванов Иван

    якщо гудуть сырыны  кастрюлю  надивай на свою кастрюлю и пыз..дуй на майдан а як один чытач напысав вам повирыты себе на....баты
  • Svitlana Kolosovska

    Чет оч тихо сирены работают. С закрытыми окнами у меня их еле слышно. Если музыка или телевизор тихонько работают,  то сирены совсем не слыхать
  • Natalka Melnyk

    список найближчих сховищ - в студію!

    Вадим Павлов reply Natalka Melnyk

  • Anonymous

    Якщо буде штормове попередження, пориви вітру, шквали і дуже велика непогода))))))))))))

    ВАМ ПОВІРИТИ СЕБЕ НА...ТИ.

    Провели б краще лікбез серед населення.



    Для оповіщення центральних і територіальних органів виконавчої влади і місцевого самоврядування,  сил цивільної оборони та населення встановлюються спеціальні сигнали оповіщення цивільної оборони на мирний і воєнний часи.



    “УВАГА ВСІМ!” – це головний сигнал цивільної оборони. Подається включенням сирен, а також інших встановлених сигнальних засобів, для привернення уваги населення в екстремальних випадках, а потім передається мовне повідомлення.



       На кожний випадок надзвичайних ситуацій  штабом цивільного захисту готуються варіанти повідомлень, які потім, з урахуванням конкретних подій, корегуються. Інформація передається протягом 5 хвилин після подачі звукових сигналів (сирени, гудки і т.д.).





    СИГНАЛ “УВАГА ВСІМ” МАЄ НАСТУПНІ ВИДИ ІНФОРМАЦІЇ НА МИРНИЙ ЧАС:



    1. Аварія на атомній електростанції.



    2. Аварія на хімічно небезпечному об’єкті.



    3. Про можливий землетрус.



    4. Про можливу повінь (затоплення).



    5. Про штормове попередження.





    СИГНАЛ “УВАГА ВСІМ” МАЄ НАСТУПНІ ВИДИ ІНФОРМАЦІЇ НА ВОЄННИЙ ЧАС:





    1. Повітряна тривога.



    2. Закінчення повітряної тривоги.



    3. Загроза хімічного зараження.



    4. Загроза радіоактивного зараження.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up