«Чи підтримуєте ви медичну реформу?» Запитали перехожих

«Чи підтримуєте ви медичну реформу?» Запитали перехожих

Вінничани розділилися на тих, хто підтримує реформу, не підтримує її і тих, хто взагалі не цікавиться тим, що відбувається у медичній галузі. 

 

Марія (80), пенсіонерка:

– Підтримую всі пункти реформи. Але мені не подобається, що тепер не завжди можна викликати швидку, коли погано себе почуваєш. У старій системі не подобалося, що потрібно було платити багато грошей. Тепер цього робити не треба.

Іван (56), працівник Водоканалу:

– Не в курсі, що там з нею відбувається. Знаю, що нещодавно від виконання обов'язків відсторонили заступника міністра охорони здоров'я. Може з іншим буде краще. По лікарнях я не часто ходжу, тому не можу сказати, що змінилося від початку реформування системи.

Михайло (51), працівник ВТК:

– Не підтримую. Буквально нещодавно мені потрібен був лікарняний і виявилося, що я не можу його взяти, тому що у мене немає сімейного лікаря. На оформлення пішло відносно багато часу. Раніше, якщо я почувався зле, міг викликати лікаря додому, зараз цього зробити не можна. Якщо погано, то викликайте швидку. Усе тільки ускладнилося.

Світлана (54), держслужбовець:

– І так, і ні. Так, тому що в лікарнях стало менше черг. Ні, тому що і діти, і дорослі, і хворі, і здорові знаходяться тепер разом. Це не правильно. Ще зараз, ніби, є проблеми з викликом швидкої. Сподіваюся, що надалі з цим буде краще.

Владислав (19), студент:

– Я чув про реформу охорони здоров'я, але сам ні з чим поки що не стикався. Єдине, що, коли минулого року Немирівську центральну лікарню перевели у Гайсин, у людей почали виникати проблеми з отриманням послуг лікарів та системою загалом.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • анонім

    и можливо дії пані Супрун та уряду пана Гройсмана назвати медичною реформою? Сьогодні спілкувався з людиною яка 2017 році відвозила людину яка померла від інсульту з Вінниці на Київ. У водія стався інсульт, він та його рідні декілька разів намагались викликати швидку, безрезультатно. Людину у якої паралізувало частину тіла просили "вийти з машини і підійти на автозаправку" і там звернутись за допомогою. Прохання знайомого з Київа допомогти викликати швидку, або доставити людину у лікарню викликало у мене здивування. Мені не вірилось що це називають "реформою" швидкої допомоги. Так за 3 години швидка приїхала, було страшно дивитись на перелякані лиця медиків. Швидка доставила людину у лікарню на Київську де швидкоруч передала хворого черговому. При мені поміряли тиск, температуру і записали інформацію і все ...., пересмінка. За 24 години людина померла і лише тоді я зрозумів що наша медицина не зробила нічого щоб зберегти людині життя. Мене ще декілька місяців мучило сумління, що у його смерті є і моя вина, що година мого зволікання коштували людині життя. Чи мучило сумління працівників швидкої, та їх керівників ? Не думаю. " Згідно зі статистикою в 2018 році народжуваність в Україні впала на 7% в порівнянні з попереднім роком. Якщо за перші 11 місяців 2018 року в Україні народилося 312,6 тисяч дітей, то за аналогічний період 2017 році – 335,5 тисяч – показник народжуваності падає" ООН раніше вже давало прогноз, згідно з яким населення на Україні до 2030 року може скоротитися на 3 млн. осіб, а до 2050 року її чисельність складе 36,4 млн. https://ukr.segodnya.ua/ukraine/rozhdaemost-i-smertnost-v-ukraine-gosstat-opublikoval-neuteshitelnye-cifry-1208394.html За останній тиждень 2018 року на кір захворіли 2154 українці, з яких 865 – дорослі і 1289 – діти. Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України. При цьому МОЗ не баче підстав для епідемії кору. Про смертність віл кору писати не має бажання. "Всього в 2018 році на кір захворіли 54 тис. 481 осіб (20 204 дорослих та 34 277 дітей)", – йдеться в повідомленні. Сьогодні читаю черговий "перл" від пані Супрун:"Супрун объяснила украинцам, что детям с кашлем и насморком можно ходить в школу" https://strana.ua/news/186645-suprun-objasnila-ukraintsam-chto-detjam-s-kashlem-i-nasmorkom-mozhno-khodit-v-shkolu.html У мене закралась думка що я напевне далеко відстав від реформ Української медицини, я не розумію що ми отримаємо після її проведення. Такі дії я б назвав "природний відбір" а не реформа.

  • Валерий Коп

    "Михайло (51), працівник ВТК:", - людина без мізків! Своєю безграмотною бездіяльністю сам собі життя ускладнює. Але звик звинувачувати оточуючих у своїй недолугості!

    П.С. Мабуть дуже сумує за совком...

    Поpошок reply Валерий Коп

    Там в ТТУ взагалі совок головного мозку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 14:43 Пам'ять Дениса Бабія «Трейна» вшанували чемпіонатом України і юнацьким турніром photo_camera 14:40 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up