Черга на інвалідний візок у міській лікарні відтепер зменшиться

Черга на інвалідний візок у міській лікарні відтепер зменшиться
Штаб самооборони міста Вінниці подарув лікарні інвалідний візок «з американського плеча».

Сьогодні, 12 листопада,  о 12.00 представники штабу самооборони міста Вінниця вручили Вінницькій міській клінічній лікарні швидкої допомоги інвалідний візок та ходунки американського виробництва.  Заступник головного лікаря, Валерій Недольський каже, що тепер робота у лікарні піде легше. До цього часу у лікарні був лише один візок  - у травмпункті:

- Ми нашу лікарню називаємо “другим шпиталем”, адже у нас через приймальне відділення за день проходить близько 100 людей, а через травмпункт – десь до 60 людей з різними ушкодженнями.  Госпіталізація  - близько 35 %. Це люди з вогнепальними, ножовими пораненнями, переломами хребта і т.д. – на сьогоднішній день у лікарні 318 пацієнтів. Серед них багато таких, що не можуть переміщуватися самостійно. Тож їх треба возити на рентген, електрокардіограму, УЗД. А яким чином, якщо на сьогоднішній день у лікарні лише один візок, у травмпункті?Загальну суму за шість одиниць інвентаря не рахували, каже Віктор Пілманіс, очільник громадського формування «Самооборона міста Вінниці». Бо дісталися задарма - допомогли американські друзі:

- Наш штаб вирішив надати допомогу другій лікарні, щоб містяни почували себе у комфортних умовах. Звичайно, ми хвилюємося за хлопців на фронті, але ж треба попіклуватись й про тил. Уявіть собі – зараз у лікарні черга на візок, щоб банально зробити пацієнту рентген. Прийде зима, й випадків травмування по місту побільшає. Тож треба створити для пацієнтів комфортні умови, щоб хоча б дістатися до палати.   Ці візки, за словами Валерія Недольського, не задовольнять усіх потреб лікарні, але будуть суттєвою допомогою:

Відео дня

- Звичайно, список потреб ще дуже великий. Але найперше, чого не вистачає - хірургічні халати. Один халат коштує 156 грн. Одноразовий коштує 50 грн. Халат за 156 грн лікар вдягне кілька разів, але й тих разів мало. На одну операцію треба як мінімум чотири таких.  Після операційної вони йдуть у прожарку. Після десятої прожарки такий халат для операції непридатний. А в лікарні робиться до 8 тис. операцій на рік – просто уявіть, скільки це в грошах.    Керівник волонтерського центру допомоги військовим Олександр Серкез запевнив – у найближчий час проблему з хірургічними халатами волонтери теж вирішать. А поки що, від завтра у другій міській черга на інвалідний візок поменшає вшестеро.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали 13:37 Чи зменшилися затори на перехресті Скалецького-Коріатовичів-Зодчих. Опитування 12:35 «Відібрали у нас місце для відпочинку». На ВПЗ скаржаться на дії футбольного клуба «Нива-В» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up