«Було страшно за дитину». Деталі пожежі на Київській, де загинула літня жінка

«Було страшно за дитину». Деталі пожежі на Київській, де загинула літня жінка
фото з дня пожежі
  • Стовп диму з вікна на третьому поверсі, десять пожежників та, на жаль, трагічні новини. У квартирі на Київській 2 жовтня загинула 83-річна жінка. 
  • Побували на місці пожежі, поговорили з сусідами та запитали у рятувальників причину займання. 

Всі вікна — відкриті навстіж, а те, де сталася пожежа, обгоріле. У під'їзді на поверсі — їдкий запах гару, який ще нагадуватиме сусідам про те, що трапилося. Тут, у суботу, 2 жовтня, після обіду зайнялася пожежа. 

Це звичайна п'ятиповерхівка на Київській, 47. У ній на третьому поверсі жила Клавдія Ростиславівна, життя якої забрала пожежа. Ми писали подробиці з місця події. Працівники ДСНС розповідають, що пожежа зайнялась на невеликій кухні жінки. 

Відео дня

Сьогодні, 4 жовтня, ми прийшли на місце пожежі. Біля під'їзду, в якому трапилося займання, сидить жінка. Це Ганна, вона працює неподалік цього будинку, і час від часу приходить посидіти у дворі на лавочці.  

— У той день я побачила сильний дим з вікна, люди почали сходитися. Приїхали три машини пожежників, і вибили вікно, щоб затушити пожежу, — розповідає Ганна про події того дня. — Тут і швидкі приїхали, і пожежники, і газова служба. Знаю, що там жила старенька жінка. 

Поки ми говоримо з Ганною, з під'їзду виходить житель дому Володимир. Чоловік каже, що у момент пожежі, його не було вдома. Але приїхавши додому, дружина розповіла йому про трагедію.  

— Говорять, це було коротке замикання проводки. Сусіди розказують, що пенсіонерку ще намагалися врятувати медики, але не вдалося, — розповідає житель будинку. — Там жила старенька жінка, вона на ходунках по квартирі ходила. Я її рідко бачив, вона не часто на вулицю виходила. 

Як розповідає чоловік, жила 83-річна жінка у цій квартирі сама, і дочки до неї час від часу приїжджали провідувати. 

Ми заходимо у під'їзд, на перших двох поверхах горі не чули, а не третьому і вище — запах стоїть. Одразу можна зрозуміти, у якій квартирі зайнялася пожежа. Видно двері, що їх вибивали пожежники. 

Дзвонимо у двері сусідів. До нас виходить Юлія, її квартира межує з тією, де сталася пожежа. Жінка у той момент була вдома, коли розпочалося займання. 

 — Я викладачка математики, і до мене якраз в той момент прийшла дитина на репетиторство. Ми сиділи у дальній від сусідської квартири кімнаті, і запаху диму взагалі не відчували. Але прийшовши на кухню, я його почула, — каже жінка. — Мені було страшно за дитину. Але, на щастя, всіх одразу евакуювали, коли приїхали пожежники. 

За словами Юлії, пожежників викликали сусіди з п'ятого поверху, їм по стояку пішов дим. Каже, запах у під'їзді досі є, родичі загиблої позалишали відкриті вікна, але потрібен час, щоб вивітрити запах гару. 

— Хороша жінка Клавдія Ростиславівна була, ми з нею не сварилися, дружньо жили, — говорить Юлія. — Попри поважний вік, вона ще сама виходила в магазин. Мала проблеми зі слухом, носила слуховий апарат. Сьогодні відбувся похорон. Вранці о 11.00 біля під'їзду була панахида за померлу. 

Причину пожежі працівники ДСНС ще встановлюють.

— Другого жовтня до служби порятунку 101 надійшов виклик про пожежу на вулиці Київській. Прибувши на місце пожежі, рятувальники встановили, що пожежа виникла на третьому поверсі п'ятиповерхівки, — коментує провідна фахівчиня відділу агітаційно-пропагандистської роботи головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Мирослава Смалківська. — Під час локалізації пожежі бійці ДСНС виявили тіло 83-річної жінки. О 15.10 пожежу було локалізовано, а о 15.12 — ліквідовано. 

Додає, що до ліквідації пожежі залучили десять осіб спецскладу та три одиниці спецтехніки. За словами працівниці ДСНС, місце загоряння — кухня, площею шість метрів квадратних.

Рятувальники просять людей не нехтувати правилами безпеки. З обережністю та відповідальністю ставитися до власного здоров'я та життя.

 

Читайте також:

«З важливих органів у нього працювало лише серце». Деталі героїчної історії вінницького донора

Забуті імена вінницьких кладовищ. Професор Борис Шкляр, який вчив «діагностувати руками»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up