«Було навіть гарячіше». Чи відчули вінничани газову кризу в Україні

«Було навіть гарячіше». Чи відчули вінничани газову кризу в Україні

У мерії просили вінничан «прикрутити» опалення, через кризу з газом, яку спричинив російський «Газпром». У результаті за добу Вінниця зменшила споживання природного газу на 6%. А чи відчули вінничани зменшення тепла в домівках у цей день?

Другого березня вінничан попросили тимчасово знизити температуру у своїх котлах. Усе через те, що російський Газпром знизив на 20% тиск у газопроводах на своєму боці системи і звів до мінімуму продаж газу іншим клієнтам.

У результаті за одну добу у Вінниці люди добровільно скоротили споживання газу на 6%. А чи відчули городяни, що у будинках стало холодніше?

Денис та Яніна (обом 24), фінансисти

— Удома централізоване опалення, тому ми не могли заощаджувати. Нічого підкручувати. Навпаки, було навіть гарячіше вдома. Тим паче, неподалік від дому знаходиться котельня, — розказали працівники банку Денис та Янина

Відео дня

 

Катерина (20), студентка

— Живу в багатоповерхівці, на першому поверсі. І хоча в мене дім утеплений, але вже кілька днів батареї ледве гріють. Моя бабуся теж відчула, що опалення прикрутили: казала, що раніше у футболці ходила по хаті, а вчора змерзла і теплий светр вдягала. А моя мама розповідала, що сьогодні дитсадок навіть не відкрився, бо опалення слабке, — розповіла студентка Катерина.

Едуард (19), студент

— У мене вдома стоїть індивідуальне опалення. Звісно, вчора трохи прикрутили, бо така ж ситуація трапилася. Але не сильно, щоб не мерзнути. Чи стало холодніше у моєму виші — не можу сказати, бо навчаюся на заочному відділенні, — розповів студент Едуард

Оксана (18), студентка

— Живу в одному з готелів міста. Учора та сьогодні у номері дуже холодно, нереально просто.

Тетяна (20), студентка

— У нас індивідуальний котел. Не підкручували, бо й так заощаджуємо: опалення мінімальне і вдома вдягаюся тепло, щоб не змерзнути. А в університеті вже десь з тиждень батареї ледве теплі. Ходимо на пари взагалі у куртках та шапках, — сказала студентка Тетяна.

Опитування

Чи відчули зменшення тепла вдома, 2 березня?

Читайте також:

«Додаткові» канікули через нестачу газу: п’ять головних питань

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Irina Chernomores

    Поставили котел на дровах , тож економія 100 кубів кожного  місяця , газовим користуємося тільки вночі .
  • З.А.Глядач

    А підприємства-споживачі газу-не хочуть трохи "прикрутити" споживання? Адже,як стверджує наша влада, саме вони споживають імпортований газ.

    Next reply З.А.Глядач

    Саме так, міська фабрика Рошен, пристосована для роботи на мазуті, який доречі дає більший коефіцієнт тепла, але щось НЕ видно щоб котел ДКВ-10  палили мазутом, але мабуть продали підвіз на прирельсовій базі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up