Борги за комунпослуги починають списувати?

Багатьох людей нинi хвилює питання: чи правда, що урядовцi змилостивилися i вирiшили влаштувати населенню загальне списання боргiв за квартиру та комунпослуги? Прояснюємо ситуацiю: нiхто нам борги списувати не буде. їх реструктуризують на 5 рокiв, для
Багатьох людей нинi хвилює питання: чи правда, що урядовцi змилостивилися i вирiшили влаштувати населенню загальне списання боргiв за квартиру та комунпослуги? Прояснюємо ситуацiю: нiхто нам борги списувати не буде. їх реструктуризують на 5 рокiв, для чого з пiдприємствами, якi надають комунальнi послуги, потрiбно буде укласти угоду. «Неукладання» може закiнчитися погано: комунальнi служби подають до суду, i суд може списати майно боржника, а якщо майна немає - квартиру. ТIЛЬКИ НЕ БIЛЬШЕ 25% Ведемо мову про Закон України «Про реструктуризацiю заборгованостi за квартирну плату, плату за житлово-комунальнi послуги, використанi газ та електроенергiю». Закон цей вже не вперше приймається парламентом, але Президент пiдписав його вперше, таким чином, вiн вступає в силу з 1 липня. Стосується закон всiх, хто має заборгованiсть за квартплату, водопостачання, тепло- та газопостачання, електроенергiю, вивiз побутового смiття та рiдких нечистот. За угодою про реструктуризацiю, мешканцi будуть зобов’язанi раз на мiсяць рiвними частинами гасити борг, а також акуратно вносити черговi платежi. Закон також встановлює обмеження розмiру виплат: загальна сума внеску (черговий внесок разом iз погашенням) не повинна бути бiльшою за 25% доходiв, якi визначаються при нарахуваннi житлових субсидiй для тих, хто працює, та 20% - для пенсiонерiв та осiб, що отримують рiзнi види соцiальної допомоги. Позитивом закону є те, що з моменту пiдписання угоди громадянин має право отримати субсидiю. Дотепер малозабезпеченi громадяни не могли її отримати через борги. ЗАПЛАТИТИ УСI ВСТИГНУТЬ! Закон також передбачає випадок, коли ви акуратно сплачували внески, але так i не встигли погасити свiй борг за 5 рокiв. Попереднiми версiями законопроектiв передбачалося, що залишок просто спишеться, але проти цього моменту протестував Президент, вказуючи на несправедливiсть щодо тих, хто встиг усе виплатити. Таким чином, в останньому проектi зазначено, що тим, хто не встигне погасити борг, договiр буде подовжено. Варто також зазначити, що з моменту укладання угоди на борг може нараховуватися пеня: якщо людина не здiйснила чергове погашення, то пеня буде нараховуватися на кожен день затримки на загальну суму не бiльшу, нiж 100% боргу. Звiсно, якщо держава заборгувала людинi заробiтну плату, пенсiю, стипендiю або iншi виплати, що складають джерело її доходу, то пеня накладатися не буде. Окрiм того, дещо важливе для нашої iнертної вдачi: якщо громадянин не укладе угоду вчасно, пеня буде нараховуватися на всю суму його боргу. За правильнiстю укладання угод слiдкуватиме постiйно дiюча комiсiя, яку виконком повинен ще створити.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Alexandr Puhovsky

    Эти недоумки, которые путем госпереворота дорвались до власти все любили составлять модные слоганы. Вот новый. который точно описывает теперешнюю власть слуг - Сдохни, но комуналку заплати.
  • Наталья Шушлебина

    Борги більше трьох років це безнадійні борги і по суду їх стягнути не вдасться. Реструктуризація буде на користь комунальникам і на шкоду споживачам. До того ж серед так званих боргів є недійсні борги, які виникли внаслідок незаконних тарифів. Краще б влада зобов'язала комунальників здійснити перерахунки і списати такі борги.

    Наталья Шушлебина reply Наталья Шушлебина

    Заява до керуючих компаній
    Рішенням Солом’янського районного суду м. Києва по справі № 760/12445/15-ц від 31.05.2016 року http://reyestr.court.gov.ua/Review/58594150 «Зобов’язано Комунальне підприємство «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом’янського району м. Києва», Комунальне підприємство «Батиївське» здійснити по квартирі АДРЕСА_1,особовий рахунок 017198, помісячний перерахунок за період часу з 01 квітня 2008 року по 30 червня 2014 року за послугу утримання будинку і прибудинкової території відповідно до розпорядження КМДА № 748 від 19.05.2000 року. «Про встановлення розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій в м. Києві».

    за послуги централізованого опалення, централізованого постачання холодної води і водовідведення відповідно до розпорядження КМДА № 1907 від 14.10.2003 року, яким внесені зміни і доповнення до розпорядження КМДА № 1245 від 20.06.2002 року «Про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії та житлово-комунальні послуги для населення».».

    Рішенням Апеляційного суду м. Києва http://reyestr.court.gov.ua/Review/62997136
    від 24.11.2016 р. зазначене рішення набрало в законної сили.
    Аналогічні рішення Голосіївського райсуду м. Києва від 30.05.2016 р http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58136821 та рішення Апеляційного суду м. Києва http://reyestr.court.gov.ua/Review/64831391 від 31.01.2017 р.

    Постановою від 11.12.2019 № 761/31330/15-ц Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду зазначив:
    ”Суд апеляційної інстанції помилково вважав, що оскільки в момент нарахування плати за житлово-комунальні послуги тарифи були чинними, незважаючи на те, що в подальшому їх було скасовано, позивач не має права на здійснення перерахунку нарахованих йому платежів. При цьому висновок суду про те, що у судових рішеннях не визначено способу, строків і порядку їх виконання, а також наслідків визнання незаконними розпоряджень КМДА є безпідставними, оскільки саме по собі визнання нечинними нормативних актів КМДА з моменту їх прийняття свідчить про те, що вони не породили жодних правових наслідків і не можуть бути підставою для нарахування плати на підставі цих нормативних актів”.
    https://verdictum.ligazakon.net/document/86504863

    На підставі викладеного, та висновків, ВС вимагаю:
    Зробити перерахунок по о/ххххххх з урахуванням ЧИННИХ ТАРИФІВ, а не тих, що були застосовані (НЕЧИННІ), та СКАСУВАТИ (СПИСАТИ) недійсний БОРГ.

  • Виктор Козлов

    В г. Северодонецке комиссия по реструктуризации долгов уже создана.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up