Бордові та дубльовані латиницею. Затвердили вигляд адресних табличок на будинках

Бордові та дубльовані латиницею. Затвердили вигляд адресних табличок на будинках
  • На всіх фасадах Вінниці мають бути однакові за стилем таблички з адресами. Визначили матеріал покажчиків, колір та шрифт.

У Вінниці 16 грудня затвердили документ, згідно з яким на фасадах будівель мають впорядкувати покажчики з назвами вулиць та номерами.

Правила стосуються не тільки житлових будинків, а і магазинів, кафе, ресторанів, підприємств. У документі йдеться про те, як повинні виглядати адресні вказівники, де вони мають розміщуватись, на яких вулицях потрібно дублювати напис латиницею. А також — яким має бути колір основи таблички, яким шрифтом написаний текст, з якого матеріалу мають бути виготовлені покажчики. Про це зазначають на сайті міськради.

Відео дня

— Написи на них повинні бути українською мовою. А на тих, які розміщені на центральних вулицях та вулицях загальноміського значення написи мають дублюватись в транслітерації латиницею. Таблички потрібно встановити на кожному будинку чи споруді, які мають окрему адресу. А саме — на фасаді, який виходить на дорогу. А на будівлях, які розташовані в глибині кварталу, покажчики розміщують на фасаді, що виходить на внутрішньоквартальний проїзд. Всі покажчики назв вулиць у межах одного перехрестя повинні бути встановлені на одному рівні, — каже перший заступник директора департаменту архітектури та містобудування міської ради Євгеній Совінський. — Якщо будинок, споруда, територія підприємства чи садиба огороджені парканом вище двох метрів та мають єдину поштову адресу, покажчики розміщують біля воріт, з правого боку. Таблички з вказівкою номерів під'їздів, а також номерів квартир, розміщених у цих під'їздах, потрібно встановлювати біля входу в під'їзд. Вони повинні бути однотипними для будинку, мікрорайону.

Таблички мають бути виготовлені з алюмінієвого композиту чи вакуумного формування полістиролу. Колір — бордо (вишневий), шрифт напису – VinnytsiaSans.

Читайте також:

Вінниччина перейшла у жовтий рівень епіднебезпеки. Що залишається під забороною?

Третя доза. Хто отримає додаткове щеплення від Covid-19 у першу чергу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ирина Ирина

    Таблички из алюминиевого композита можно заказать на этом сайте: https://r-mix.com.ua/tablichki_na_dom_Vinnitsa.html

  • Читач55

    самое время менять таблички по всему городу!! других дел в мэрии нет, более важных и полезных??
  • Владимир Олейник

    Тендер
  • Руслан Александрович

    А за чей счёт менять будут.???

    Читач88 reply Руслан Александрович

    ясень -пень - за наш с вами счет....

keyboard_arrow_up