Блогер про Вінницю: «Тут затишно, але на першому місці — Тернопіль»

Блогер про Вінницю: «Тут затишно, але на першому місці — Тернопіль»
«У Вінниці мені подобається. А мій молодший син ледь не щовихідних каже, що давайте поїдем до Вінниці» — говорить Олександр Ляпота / Скріншот з відео «Винница. Города, в которые я мог бы переехать»
  • Блогер Олександр Ляпота мандрує по українським містам та розповідає свої враження на ютуб-каналі «Itʼs a Good Trip – Пригоди та їжа!».
  • На його каналі майже 300 тисяч підписників, яким він показав центр Вінниці, проспект Космонавтів та фонтан «Рошен».
  • У підсумках він часто порівнює наше місто з іншими регіональними центрами, де на його думку, за останні два роки стало більше масштабних змін, ніж у Вінниці

— Ми були у Вінниці в 2018 році і тоді нам всім сподобалося. Але як і в інших містах — у Вінниці повинно було щось змінитись. Подивимося, наскільки місто залишилося затишним і комфортним для життя, — починає своє відео блогер Олександр Ляпота.

Судячи з кадрів відео чоловік разом з дружиною побували у місті наприкінці серпня - на початку вересня цього року. 

На його відео вже є свіжа прогулянкова зона на Замковій горі, але у своєму відео Ляпота каже, що Вінницю визнали найкомфортнішим містом України тільки шість разів (наразі, вже сім разів підряд).

Відео дня
«Ці сині трамваї — візитівка Вінниці», — відзначає Ляпота.

На початку відео Олександр відзначив цюріхські трамваї, що їздять Вінницею ще з 2007 року, та змінену площу Гагаріна, де все «цивільно, є розмітка та симпатичні кущі». Ще блогеру сподобалася відпочинкова зона біля Арки.

— У Вінниці немає гарного історичного центру, як це в Івано-Франківську чи у Львові та нема великої пішохідної вулиці, як в Чернівцях. Гуляєш — звичайне місто. Але останні шість років (вже сім - авт.) це місто зберігало лідерські позиції по комфорту життя. Тобто, людям тут подобається жити, — каже блогер.

Блогер відзначив прогулянкову зону під Аркою

Далі Олександр Ляпота відзначив Центральний парк Леонтовича, в якому затишно, але асфальт ще з радянських часів.

— Можна геометрію локацій зберегти, але лавки, ліхтарі, плитку — все варто освіжити, — підсумовує блогер.

Про середмістя Вінниці у Олександра склалося враження «спального місця».

— Явно вираженого центра у міста немає. Є головна вулиця, пару соборів. Тут затишно жити, але ввечері аж занадто спокійно. Тому їздити за враженнями, для прикладу, можна до Львова. Тим більше, дорога чудова. Ми самі перевірили, — говорить чоловік.

«Центр Вінниці затишний, але тут мало історії та пам'ятних місць», — відзначив блогер
«Фонтан крутий, шоу - вау. Але варто було б змінити програму. Бо кілька років показують те саме», — говорить Олександр Ляпота

На наступний день блогер побував на проспекті Космонавтів. Там він відзначив якісні зміни, коли повністю реконструюють цілу вулицю, а не тільки «трошки підфарбували».

— Це наче артерія великого спального району: з купою дитячих майданчиків, велодоріжкою, лавками. Тут добре все продумано. З одного боку — Лісопарк, де теж є дитячий майданчик. А з іншого боку — Вишенське озеро. Я сподіваюсь, що той парк теж з час відреставрують, — каже Олександр Ляпота.

Блогеру сподобалося на проспекті Космонтавів. «Це наче артерія спального району, де є все», — зазначив він.

На тому ж проспекті Космонавтів чоловік оголошує свої оцінки Вінниці, які він дає як турист-мандрівник:

  1. Пішохідні зони. Є багато тротуарів, які реально широкі. Але повністю пішохідних вулиць тут тільки одна. 
  2. Парки та громадські місця. Це є, і таких локацій у місті немало і вони навіть великі. Але всі вони потребують реконструкції.
  3. Ресторани. Тут мінус. Вони тут є, але в жоден з них не хочеться повертатись. Немає «фуд-історії», коли у вас залишаються враження про місце. Вас просто смачно нагодують.
  4. Громадський транспорт. Величезний плюс. Тут є і нові трамваї, і тролейбуси, і автобуси. Плюс, приїде чергова партія трамваїв зі Швейцарії.
  5. Історичні та пам'ятні місця. Центральна вулиця міста достатньо гарна, зі старими будівлями, автором яких є майже один і той же архітектор. Є знаменита водонапірна вежа. Але за крутою історією треба їздити по області: наприклад, у Лядівський монастир.

— Мені Вінниця подобається. Але. Якби я складав перелік міст, то я б на перше місце поставив Тернопіль. Там зараз більш затишно і триває благоустрій у більшій мірі, ніж це у Вінниці. Можливо я помиляюсь, бо за п'ять років у Вінниці багато чого змінилося. Але за останні два роки, в порівнянні з Черніговом чи Львовом, тут особливо не відбулося змін, — підсумовує автор відео.

Раніше, нагадаємо, ми склали ТОП-7 найпопулярніших Instagram-блогерів Вінниці

 

Читайте також:

Умовний термін та численні штрафи за адмінпорушення. Що у Вінниці забув відомий треш-блогер?

«Камон, Вінниця!». Що цікавого відзначили блогери-мандрівники у нашому місті?

Родина вело мандрівників випустила відео про Вінницю. Що цікавого розповіли?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Next

    Дивлячись на цю ляпоту, З ДІРКАМИ У ВУХАХ, соромно стає за того автора, який оприлюднив висказування які нічого не варті.

    Skrabiy Jiuriy reply Next

    Тебе до него, как раком до Марса.
  • vik n

    да в нас затишно  тильки по вечорам колят ножжами и наркы  за  рульом сбивають до смерти,а мылыция в нас  така  рыформирована  що тики подумають и приступник  пойман.даже  на вулицю  не  выходять. а  тернопуль  скоро стане  столицею  рогулив.и буде  нозыватись Нью-Тертопиль,  с ВВП 1 тертопиль  далярив.

keyboard_arrow_up