Аваков подарував Гройсману штурмову гвинтівку, яку виробляють у Вінниці (ВІДЕО)

Аваков подарував Гройсману штурмову гвинтівку, яку виробляють у Вінниці (ВІДЕО)

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який раніше був мером Вінниці, визнає, що в нього є зброя. Але яка сама - не розказує. Читайте далі, щоб дізнатись.

Під час керування міністерством внутрішніх справ Арсен Аваков вручив понад дві тисячі одиниць вогнепальної зброї. В тому числі штурмові гвинтівки, які у наказах міністерства називались «пістолетами».

- Нагородну зброю я вручав і буду вручати, це повноваження міністра і це добра справа, - каже Аваков журналістам програми «Наші гроші».

Ще в 2014 році від Міністерства внутрішніх справ Володимир Гройсман отримує пістолет Jericho 941 FBL. А потім міністр Арсен Аваков нагороджує Гройсмана штурмовою гвинтівкою Fort-221 з коліматорним прицілом Mepro 21. Це копія ізраїльського автомата «Тавор», який стоїть на озброєнні ЦАХАЛу з 1990-х років. Приціл теж ізраїльський.

Відео дня

Сам прем’єр говорить про своє озброєння лаконічно: «Ні, я зброю не ношу, але зброя в мене є. Я не використовую зброю в своїй діяльності».

Про всі вогнепальні дарунки Авакова дивіться в сюжеті:

Довідка: Штурмова гвинтівка «Форт 221»  - легка та компактна зброя. Вона одна з кращих зразків в своєму класі. Гвинтівка призначена для враження супротивника на відстані до 500 метрів. Цей вид зброї може використовуватися бійцями спецпідрозділів у всіх видах бойових дій, при проведенні антитерористичних операцій, затримання правопорушників в умовах населених пунктів, при несприятливих погодних умовах, а також на відкритій місцевості.

До речі, казенне науково-виробниче об'єднання "Форт" МВС України розташоване у Вінниці:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up