188 проєктів перемогли у 17 обласному конкурсі проєктів розвитку територіальних громад (Пресслужба Вінницької обласної Ради)

188 проєктів перемогли у 17 обласному конкурсі проєктів розвитку територіальних громад  (Пресслужба Вінницької обласної Ради)

188 проєктів громад Вінниччини здобули перемогу та отримають фінансування  з фонду 17 обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад. Цього року на реалізацію проєктів 17 конкурсу з обласного бюджету виділено 15 млн грн.

Цьогоріч на участь у Конкурсі було зареєстровано 552 online-заявки, з яких допущено 512, решта  – 40 – не допущено через дублювання (35) та перевищення ліміту (5). Дирекцією опрацьовано та офіційно зареєстровано 467 проєктів, з яких 45 проєктів не беруть участь у зв’язку з порушенням вимог оформлення. Таким чином, за перемогу та фінансування змагалось 422 проєкти.

123 проєкти громад будуть профінансовані повністю, а 65 – частково. На відміну від минулих років, цьогоріч врахували фінансову спроможність учасників, тобто можливість дофінансувати  з власного бюджету чи знайти підтримку у спонсорів.

Окрім того, в результаті фінансового розподілу  по районах, виходили залишкові кошти, які для наступного по рейтингу проєкту були недостатніми (2-5-10 тисяч). Усього було 150 тисяч гривень. За рахунок цих коштів профінасовано проєкти, які йшли далі згідно рейтингової таблиці.

Не всі громади районів, міста обласного значення та об’єднані територіальні громади взяли участь у конкурсі. Так, від м. Козятин не надійшло жодної заявки. Студенянська сільська ОТГ та Немирівська ОТГ  також не подали жодної заявки. По одному проєкту подали  м. Ладижин, м. Могилів-Подільський та Лука-Мелешківська, Вороновицька, Гавришівська, Войнашівська ОТГ.

Розподіл проєктів за напрямами відбувся наступним чином:

  1. Підтримка людей з обмеженими фізичними можливостями – 31 проєкт (6,6% від загальної кількості зареєстрованих проєктів);
  2. Збереження історико-культурної спадщини – 50 проєктів (10,7% від загальної кількості зареєстрованих проєктів);
  3. Розвиток спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів – 142 проєкти (30,4% від загальної кількості зареєстрованих проєктів);
  4. Впровадження енерго- та ресурсозбережувальних технологій на об’єктах комунальної власності та ОСББ, в т. ч. проведення енергетичних обстежень будівель комунальної власності з підготовкою відповідного звіту з енергоаудиту й формуванням – 111 проєктів (23,8% від загальної кількості зареєстрованих проєктів);
  5. Модернізація мереж вуличного освітлення – 118 проєктів (25,3% від загальної кількості зареєстрованих проєктів);
  6. Розбудова інфраструктури із забезпеченням функціонування Центрів безпеки (пожежно-рятувальні підрозділи, пункти громадської безпеки) – 15 проєктів (3,2% від загальної кількості зареєстрованих проєктів).

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up