1-й, 2-й, 3-й Спас завітав і до нас: волонтери БФ Максима Шкіля «Разом до майбутнього» провели серпневі свята разом з дітьми, позбавленими батьківського піклування (Прес-служба БФ Максима Шкіля)

1-й, 2-й, 3-й Спас завітав і до нас: волонтери БФ Максима Шкіля «Разом до майбутнього»  провели серпневі свята разом з дітьми, позбавленими батьківського піклування (Прес-служба БФ Максима Шкіля)

Дитинство має бути щасливим! Під таким гаслом волонтери благодійного фонду Максима Шкіля «Разом до майбутнього» провели низку заходів з нагоди серпневих свят у різних областях України. Понад 350 Дітей у Тульчині, Жмеринці, Вапнярці, Львові, Затишші та Красносілці (Одеська область) отримали подарунки, багато людського тепла та позитивних емоцій. Місія триває.

Для вихованців реабілітаційних центрів та шкіл-інтернатів волонтери благодійного фонду підготували насичену розважальну програму, а ще – солодкі подарунки, велосипеди, техніку та обладнання, дитячий ігровий майданчик і найголовніше – шкільні рюкзачки та канцтовари для вдалого початку нового навчального року.

«1 Вересня ми всі йдемо до школи, тому потреба в забезпеченні канцтоварами та шкільними рюкзаками є дуже нагальною. Як кожна мама бажає своїй дитині, щоб вона мала щось новеньке і пішла до школи з новим портфелем та усім необхідним, так і ми цього дуже хочемо, – підкреслює Олена Шарова, директор центру соціально-психологічної реабілітації дітей (смт Затишшя, Одеська обл.). – Крім цього волонтери нам привезли ще й дороге обладнання для харчоблоку. Тому що санітарні вимоги для нашого типу приміщень достатньо високі. Це діти. Вони мають гідно утримуватись і харчування має бути безпечним. Ну й окрема подяка за м’який інвентар – рушники та постільну білизну. Цього бракує завжди».

Не залишилися без подарунків і дошкільнята Тульчинського та Львівського будинків дитини. Тут виховуються понад 120 дітей віком від нуля до п’яти років. І хоча шкільні будні почнуться для них ще не скоро, волонтери благодійного фонду Максима Шкіля «Разом до майбутнього» підготували для малюків яскраву розважальну програму. На дітей чекали рухливі ігри та розваги. А на прохання Львівського будинку дитини волонтери фонду встановили у дворі закладу дитячий ігровий майданчик, який допоможе діткам фізично розвиватися. Також гості привезли для малюків фрукти, солодощі тазасоби гігієни, необхідні закладам щодня у великих кількостях.

«Звичайно діти, котрі мають повноцінну сім’ю, можуть піти з батьками у будь-яке місце. Але і Наші діти теж не обмежені. Ми водимо їх і в магазини, і в парк, і в кіно. Але коли до нас приїжджають аніматори і пропонують діткам веселі розваги, малеча отримує купу вражень, – говорить Ангеліна Копирчак, вихователь Тульчинського спеціалізованого обласного будинку дитини. – Щиро дякуємо організаторам за таке чудове свято».

Не підуть до школи й вихованці Красносільського будинку-інтернату, що на Одещині. За словами головного лікаря закладу Олеги Прищепи, тут утримуються діти з розумовими обмеженнями з усього півдня України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області та Крим) віком від 4 до 35 років. З кожним вихованцем тут займаються індивідуально. Адже всі рухи, звичні для здорових людей, цим дітям даються з великими зусиллями. Проте на волонтерів благодійного фонду Максима Шкіля «Разом до майбутнього» чекав великий сюрприз. Завітавши на гостини до будинку-інтернату, гості одразу потрапили на концерт, підготовлений вихованцями закладу. Діти з особливими потребами теж вміють радіти, і дарувати радість всім, хто поряд.

А щоб вихованці закладу щодня могли отримувати маленькі радості від життя, хоча б гастрономічні, волонтери подарували закладу велику жарочну шафу.

«Ми давно співпрацюємо з Красносільським будинком-інтернатом, і добре знаємо його потреби, – зазначила Олена Кісарова, представниця благодійного фонду Максима Шкіля «Разом до майбутнього». – Цього разу ми придбали для закладу спеціалізовану техніку для кухні, яку заклад дуже потребував».

«Серпень багатий святами – це перший, другий та третій Спас, День Незалежності, а ще – підготовка до школи. Ми чудово розуміємо, що в такі теплі сонячні дні діткам все одно бракує тепла та спілкування. Тому наші волонтери доклали титанічних зусиль, щоб підтримати вихованців дитячих будинків та реабілітаційних центрів Вінниччини, Одещини та Львова, – каже головний організатор та ідейний натхненник заходів Катерина Васюта, представник благодійного фонду Максима Шкіля «Разом до майбутнього». – Не дивлячись на те, що нашому фонду вже більше ніж 7 років, для декого з наших волонтерів це був перший досвід. Але всі наші зусилля були компенсовані радісними дитячими посмішками та щастям в їх оченятах. Дуже приємно спостерігати, як їм весело кататися на новеньких велосипедах, мати власний портфель, гратися на новому дитячому майданчику чи скуштувати солодку вату. Наша мета досягнута, але ми продовжуємо працювати далі».

Довідково.
За 7 років успішної діяльності представники благодійного фонду Максима Шкіля «Разом до майбутнього» провели понад 200 благодійних акцій. Допомогу фонду отримали понад 5 тис. переважно онкохворих осіб. Волонтерська місія триває.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up