Перше інтерв`ю в ІТ – це як перше побачення (Новини компаній)

Перше інтерв`ю в ІТ – це як перше побачення (Новини компаній)

Зазвичай, коли чуєш слово “інтерв’ю” коліна починають трястись, в горлі пересихає, нервуєш так, що думки плутаються і відповідаєш зовсім не те. Особливо, якщо ти розумієш, що хочеш потрапити у ІТ-компанію.

Якщо ти лише стартуєш у пошуку роботи, то знаєш, щоб потрапити у престижну ІТ-компанію потрібно успішно пройти співбесіду у HR-рекрутера. Як це зробити, якщо ти в житті своєму не зустрічався із такими людьми? Давайте розберемось в основних питаннях.

Хто проводить співбесіди у ІТ-компанії? Ура! Навчання позаду, можна себе вважати достойним і почати свої «походи». Відправили резюме. Тут взагалі окрема розмова, бо резюме має бути складене правильно, саме після його перегляду вас запрошують (або ні) на співбесіду. Далі приходите на перше інтерв’ю і бачите рекрутера. А хто це? Є таке поняття, як рекрутинг. В обов'язки рекрутера входить пошук кандидатів, проведення інтерв'ю, оцінка досвіду, навичок та особистих якостей. HR-рекрутер є чудовим психологом та розуміється у бізнесі. Тому, щоб успішно пройти співбесіду, потрібно “попотіти”. Випускники Вінницької ІТ-Академії про це не турбуються. Наприклад, Кузнєцов Юрій розповідає про першу співбесіду у ІТ: “Після того, як я проходив заняття з HR-ром в Академії, я взагалі не турбувався про перше інтерв’ю. Воно, до речі, виявилось значно легшим, ніж я очікував”.

На що рекрутер звертає увагу під час співбесіди? Вимоги до кандидата можуть відрізнятися залежно від компанії або посади. Та все одно є ключові моменти. Так, наприклад, HR-консультант компанії AUTO.RIA, Милослава Черній про перше інтерв‘ю говорить наступне:

«Перше інтерв`ю – це як перше побачення. Головне – скласти позитивне враження і приємно провести час. Інтерв`ю – це діалог, а не допит. На жаль, іноді і рекрутери, і кандидати про це забувають, і спілкування йде в одну сторону».

 Милослава уже більше двох років викладає у Вінницькій ІТ-Академії курс «Deep Dive into soft skills», де навчає студентів проявляти себе, презентувати свої досягнення та хард скіли. У кожного спеціаліста є хард скіли. Їх можна покращувати, читаючи книги, дивлячись вебінари, практикуючи - тобто, підвищуючи компетентність. Софт скіли не менш важливі. Це лідерство, комунікативні навички, вміння слухати, робота в команді, подача зворотного зв’язку та інше. Цим речам не навчають у школі та університеті, але іноді вони навіть важливіші за професійні знання – взаємодія у команді та готовність прийняти рішення дуже цінуються у сучасному ІТ-світі.

Ключові моменти на першій співбесіді у ІТ-компанії.Милослава виділяє такімоменти, на які слід звернути увагу:

  • підготуватися до співбесіди, прочитавши 5 останніх новин про компанію - чітко розуміти, який продукт/послугу вона випускає та які цінності транслює;
  • прийти вчасно (не запізнитися, і не прийти набагато раніше - так ви поставите рекрутера в незручне положення);
  • говорити від себе, не давали соціально очікуваних відповідей, які ви вичитали в інтернеті;
  • заспокоїтись, а якщо нервуєте - прямо про це сказати, має полегшати;
  • подати себе з тієї сторони, яка найбільше вас розкриває;
  • не боятися говорити про неофіційну роботу чи роботи не за спеціальністю – наприклад, працюючи на ринку ви можете ідеально прокачати стресостійкість та навички комунікацій з різними людьми;
  • тримати у фокусі свої життєві цілі і подумати, як ця робота наблизить вас до життєвих цілей;
  • розказати, чим ви можете бути корисні компанії, і на скільки вона може на вас розраховувати;
  • задавати питання роботодавцю вже в кінці, коли відповіли на всі питання рекрутера.

Кожна співбесіда різна і передбачити усе неможливо, тому головне правильно налаштуйтесь і будьте собою =) Якщо ви прагнете бачити результат своєї наполегливості, постійно розвиватись, бути у насиченому і шаленому життєвому русі - реєструйтесь на навчання у Вінницькій ІТ-Академії.

А для талановитої молоді є можливість отримати престижну освіту БЕЗКОШТОВНО. Деталі https://ita.in.ua. Програмуй майбутнє!

 

Вінницька ІТ-Академія

ita.in.ua

тел. 067-431-19-21

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up