Онлайн-курси: як просто вивчити англійську та отримати сертифікат з Гарварду?

Онлайн-курси: як просто вивчити англійську та отримати сертифікат з Гарварду?
Не всі мають можливість навчатися за кордоном, однак пройти онлайн-курси від викладачів світових вузів та отримати при цьому сертифікат може кожен бажаючий. Потрібно мати лише бажання і доступ до інтернету

Гарвард, Стенфорд, університет Дюка - це далеко не повний список світових навчальних закладів, на онлайн-курси яких ви можете записатися. Програми є для письменників, економістів, юристів та навіть для молодих мам. Потрібно зайти на спеціальні платформи та знайти курс для себе. На відміну від країн Європи та США, в Україні такі курси не набрали достатньої популярності через те, що онлайн-лекції здебільшого ведуться англійською. Щоб стати слухачем, базова освіта не обов'язкова.

Сервіси для онлайн-освіти:

Coursera

Відео дня

Напрямок

Більше півтисячі  курсів та широкий список дисциплін.

Скільки вчитися?

В середньому на вивчення тієї чи іншої спеціальності вам буде потрібно 6-7 тижнів продуктивної роботи. До кожного уроку є домашні завдання, обов'язкові для виконання в чіткі терміни.

Сертифікат

Видається документ двох типів.  Перший - не має ніякого значення, а ось другий - буде мати вагу у роботодавця. Коштуватиме він від 30 до 200 доларів, залежно від курсу.

Мова навчання

Більшість  лекцій - традиційно читаються англійською. Однак до багатьох з них додаються субтитри. Також цього року на Coursera запустили платформу для волонтерів, щоб ті переводили усі  курси на російську мову.

Ціна

Всі матеріали, розміщені на сайті, - абсолютно безкоштовні. Єдине, що може вплинути на ваш гаманець, то це купівля  підручників, які вам порадять ваші лектори.

Мобільний додаток

Сервіс має свої безкоштовні програми для Android і IOS. У них ви зможете ознайомитися зі списком усіх дисциплін, вибрати курс, що вас цікавить,  і проходити його або в режимі онлайн, або скачувати уроки для навчання поза доступом до інтернету.

Udacity

Напрямок

Cервіс орієнтований на точні науки. На ньому ви отримаєте доступ до курсів по 3D-моделюванню, комп'ютерних науках, веб-розробці.

Скільки вчитися?

У середньому, проходження одного курсу займає близько двох місяців, а вчитися вам доведеться по шість годин на тиждень.

Сертифікат

Дають іменний сертифікат з підписом лектора, що підтверджує ваші досягнення.

Мова навчання

Лекції англійською читатимуть програмісти та фахівці з Microsoft, Facebook, Google, компанії NVIDIA. Викладачі кажуть досить повільно і розбірливо. Переклад і субтитри на цьому сервісі відсутні.

Ціна

Спеціалізовані курси на Udacity платні. Їх вартість становить $150/місяць. Окрім лекцій, вам буде доступна допомога одного з декількох тренерів-репетиторів, обговорення і допомога фахівців у поліпшенні фінальних завдань-проектів.

Мобільний додаток

Доступний тільки для платформи IOS

Itunes U

Напрямок

Список пропонованих дисциплін у Itunes U, напевно, найбільший. Серед них ви знайдете як курси по творчості Вільяма Шекспіра, так і лекції, що надають базові знання теорії ймовірності.

Скільки вчитися?

На Itunes U ви проходите курс 20-30 лекцій тривалістю близько години. До кожної з них автори залишають допоміжні PDF-файли, що пояснюють деякі аспекти лекції або надають вам приклади застосування прочитаного уроку. Після кожної з лекцій ви будете отримувати завдання на перевірку того, як добре ви засвоїли матеріал.

Мова навчання

Завдяки партнерству з декількома відомими російськими університетами, в Itunes U можна знайти чимало корисних курсів російською мовою.

Ціна

Сервіс абсолютно безкоштовний і ви можете завантажити і пройти будь-які навчальні матеріали.  

Мобільна версія

Itunes U запропонує вам лише додатки для IOS. Ви можете скачувати лекції для подальшої роботи з ними в режимі оффлайн.

 

EDX

Напрямок

Дисциплін на сервісі досить багато, але кількість курсів у кожній з них не дотягує до рівня Itunes U або Udacity.

Скільки вчитися?

8-10 годин на тиждень, 4-5 тижнів, підсумкові іспити, захист диплома.

Сертифікат

Коштує в середньому $150. Завершення деяких курсів і отримання відповідного сертифікату з цього предмету дає вам реальні кредити в тому університеті, заняття якого ви освоювали для себе.

Мова навчання

Лекцій викладаються англійською. Матеріалів російською мовою немає.

Мобільний додаток

Немає

 

Интуит

Напрямок

Інформаційні технології

Скільки вчитися?

Все залежить від курсу та напряму спеціальності

Сертифікат

Після закінчення кожного курсу можна  безкоштовно отримати електронний сертифікат.

Мова

Цей сервіс є повністю російськомовним.

Ціна

Навчання на Интуит безкоштовне

“Роботодавців насамперед цікавлять практичні навички кандидата”

Руслана Березовська, керівник експертно-аналітичного центру “HeadHanter Україна”

- Вища освіта, безумовно, важлива. Однак при прийнятті остаточного рішення у процесі рекрутингу, роботодавців насамперед цікавлять практичні навички кандидата, його досвід роботи та здійснені успішні проекти. Формальна освіта сприймається найчастіше, як отримані на старті теоретичні знання. Якщо роботодавець і цікавиться дипломом претендента на посаду, то скоріше не просто його наявністю, а в якому навчальному закладі була отримана вища освіта. Окрім основної освіти, вдалої презентації досягнень на колишніх місцях роботи, безумовною перевагою при розгляді кандидатури людини стане інформація про отриману ним додаткову освіту. Прослухані курси, вебінари, пройдені тренінги (як вітчизняні, так й іноземні) підвищують цінність шукача на ринку праці. Це пояснюється не лише тим, що спеціаліст вдосконалює свої професійні знання, а й тим, що у нього активна позиція. Він не зупиняється на досягнутому ані в знаннях, ані в роботі. Такі кадри цінують всі компанії незалежно від галузі.

Не знаєте англійську? Вивчайте мову на italki.com

italki.com - це сервіс, де можна знайти вчителя, репетитора і простого співрозмовника - носія мови конкретно для себе, для своїх цілей. По суті, italki - це гібрид соціальної мережі і торгового майданчика. З одного боку тут продавці послуг - ті самі викладачі і репетитори. З іншого - ми, користувачі. Все починається з реєстрації та зазначення мети, з якою ви прийшли в italki. Займатися можна як платно, так і безкоштовно.

italki пропонує:

  • Професійні уроки з атестованими професіоналами, у яких є навчальні програми під різні цілі учнів та викладацький досвід.
  • Неформальне репетиторство з більш вільним форматом уроків. Закріплення, озмовна практика, допомога в питаннях - все це тут.
  • Миттєвий урок. Без попереднього планування часу заняття. Якщо потрібно прямо зараз щось дізнатися від носія мови.
     

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Lei Kristianne Bernard

    Between italki and http://preply.com/en , I'd choose Preply.com because aside from cheaper rates, I like the tutors better. I'm learning Russian from them now.

  • Анонім

    Питання до вінничан: в в останні неділі було чутно як у самому місті так і за його межами доволі багато вибухів... Хто щось знає, скажіть. Питаю з цікавості...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up