Обласна Рада профінансувала навчання у вишах 243 учасників АТО та членів їхніх сімей (Прес-служба Вінницької обласної Ради)

Обласна Рада профінансувала навчання у вишах 243 учасників АТО та членів їхніх сімей (Прес-служба Вінницької обласної Ради)

Обласна Рада профінансувала одноразову компенсаційну виплату за навчання у вишах 243 учасників антитерористичної операції та їхніх дітей на 2,04 млн грн.

– Ми одними із перших в країні підтримали ініціативу щодо одноразової компенсаційної виплати за навчання учасників антитерористичної операції та їхніх дітей, – говорить голова обласної Ради Анатолій Олійник. - Вона справді потрібна, тому що у нас в області сотні молодих людей, – і учасників АТО, і їхніх дітей здобувають освіту в навчальних закладах. Перший етап – це оплата навчання на денній формі навчання для жителів області, а також тих, хто на момент вступу у ВНЗ проживав на території Вінниччини. Тому на сьогоднішній день 243 особам на суму 2,04 млн грн ми компенсуємо вартість навчання у вищих і середньо-спеціальних навчальних закладах. 

За його словами, відповідне рішення обласна Рада ухвалила ще у вересні. На той час було передбачено надання компенсації за навчання 204 жителям Вінницької області з числа учасників АТО та їхніх дітей на загальну суму 1,73 млн грн. Згодом список претендентів на компенсацію за навчання поповнився іще 39 громадянами, з числа учасників АТО та їхніх дітей на загальну суму 310 тис. грн.

Відповідні кошти обласного бюджету для надання компенсаційної виплати спрямовано у вигляді субвенції до районних бюджетів і бюджетів міст обласного значення з метою здійснення відповідних виплат органами соціального захисту райдержадміністрацій та виконкомів міських рад обласного значення.

Наразі обласна Рада розглядає можливість внесення до переліку осіб, які можуть претендувати на компенсацію оплати за навчання у вишах, студентів-атовців та членів їхніх сімей, які навчаються заочно. Утім, до цього питання депутати повернуться вже наступного бюджетного року. 

Довідково: Зазначені компенсаційні виплати здійснюються на підставі рішення 24 сесії обласної Ради 7 скликання від 28 вересня 2017 року №482 "Про компенсаційну виплату студентам – учасникам антитерористичної операції та їхнім дітям (уродженцям Вінницької області та особам, які на час подачі документів до навчального закладу офіційно були зареєстровані на території Вінницької області) за навчання протягом І та ІІ семестру 2016-2017 навчального року на контрактній формі навчання денного відділення вищих навчальних закладів Вінницької області І-ІІ та ІІІ-ІV рівнів акредитації незалежно від форми власності закладу".

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up