Вінницька школа увійшла в десятку кращих на змаганні з ПДР. Чим її нагородили за успіх?

Вінницька школа увійшла в десятку кращих на змаганні з ПДР. Чим її нагородили за успіх?
Команда «Вояж» школи №27
  • В Україні в 2020-му році в ДТП загинули 156 дітей, майже 4 тисячі травмовано.
  • В зв'язку з цим Всеукраїнське змагання з безпеки дорожнього руху Хештег-Марафон #SafetyChallenge об'єднало 558 шкільних команд з усіх куточків України, аби на практиці навчити дітей безпеки на дорозі.
  • Команда «Вояж» школи №27 стала єдиною з Вінниччини, яка увійшла в десятку кращих.

Врученням подарунків і головних призів — 50, 20 та 10 тисяч гривень на фінансування проектів з безпеки руху завершилось друге Всеукраїнське змагання з безпеки дорожнього руху Хештег-Марафон #SafetyChallenge.

У ТОП-10 команд, що отримали спеціальні призи, увійшла команда Вінницької загальноосвітньої школи I-III ступенів №27.

Відео дня

Змагання відбувалося в три етапи:

  1. розробка посібника з правил дорожнього руху для учнів початкової школи;
  2. організація навчання ПДР для учнів середньої школи та населення;
  3. реалізація інфраструктурний проект, який сприятиме покращенню безпеки громадян.

— Два місяці не лише діти навчалися безпеці руху та створювали креативні проекти і посібник, — розповіла Оксана Загородня, капітан команди «Вояж» ЗОШ №27. — Ми в мікрорайоні проводили агітацію, розміщували навчальні ролики в ютубі, проводили навчання з представниками патрульної служби.

Завдання Хештег-Марафону — підняти рівень грамотності з безпеки на дорозі серед українських шкіл й заохочувати дітей та підлітків втручатися у питання власної безпеки, а також підтримати використання в українських школах світловідбивних жилетів.  

На змаганні за перемогу боролися 558 шкільних команд з 437 населених пунктів України, які протягом двох місяців проводили масові заходи: навчання з безпеки на дорозі, розробка та тестування креативних навчальних посібників про безпеку руху для дітей, реалізовували інфраструктурні проекти з покращення безпеки руху біля своїх шкіл.

— Ми об’єднали всю Україну та зробили те, чого не робив жоден інший проект: ініціювали неймовірну масштабну кампанію про безпеку руху, — повідомила Ольга Дробишева, — голова громадської організації «Traffic Challenge» та очільниця оргкомітету змагання. — Протягом Хештег-Марафону втілено 438 проектів з покращення безпеки руху територій. Зроблено 67 велопарковок, 9 пандусів, встановлено 21 комплект знаків, оновлено 38 розміток «Пішохідний перехід».

Всі проекти Всеукраїнського змагання мали практичні результати: від дитячих навчальних посібників до тренінгів з домедичної допомоги, від майстер-класів з виготовлення світловідбивачів до побудови велопарковок. Для цього не потрібно було якихось спеціальних рішень центральної органів влади. Тільки ініціатива, наполегливість та винахідливість учасників команд. 

В якості заохочувальних призів ТОП-10 команд, в тому числі і вінницька «Вояж», отримали комплекти дорожніх знаків «Обережно, діти!», які зможуть встановити біля своїх шкіл, книжки для дітей початкової школи «1000 і 1 поворот», комплект світловідбиваючих жилетів для школи та світловідбиваючі брелки, як подарунок для кожного учасника команди.

В 27-й школі тепер сподіваються на допомогу міського голови у створенні майданчика для вивчення правил дорожнього руху.

 

 

Читайте також:

ТОП-10 найкращих шкіл Вінниці. Дивіться рейтинг від 20minut.ua

На Тяжилові запрацював новий дитсадок. Фоторепортаж з закладу

«Заберіть своїх дітей і навчайте їх у себе…» Чим завинили учні у Сутисках перед чиновником?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up