Чи ефективні рекомендації МОЗ для шкіл від епідемії COVID-19? (ОПИТУВАННЯ)

Чи ефективні рекомендації МОЗ для шкіл від епідемії COVID-19? (ОПИТУВАННЯ)
  • Міністерство охорони здоров’я та головний санітарний лікар Віктор Ляшко розробили тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у школах в період карантину. 

МОЗ надало рекомендації для шкіл щодо безпечних умов роботи. Відомо, що на час карантину Україну поділять на чотири зони. За словами заступниці міністра освіти Любомири Мандзій, школам повинні надіслати рекомендаційні листи, передає портал Педагогічна преса.

У школах температурний скринінг на вході обов’язковий тільки для вчителів.

А учнів щодня опитуватимуть про самопочуття вчителі. Якщо в учні будуть ознаки ГРВІ, його ізолюють у спеціально відведене приміщення і повідомлять батьків. Але чи правильно це? Адже дитина може захворіти дорогою до школи.

Відео дня

Вхід до школи буде дозволений лише в масках, а на уроках використовувати їх не обов’язково.

Ця настанова означає, що дитина багато разів за день зніматиме й надягатиме маску, а тому вона буде нестерильною. До того ж, навряд чи реально для дитини щоразу обробляти руки антисептиком. Також немає пояснень, куди класти маску, зняту на уроці, — в портфель чи на парту? А якщо вона впаде на підлогу?

Також у рекомендаціях МОЗ не йдеться про те, чи зобов’язані вчителі бути на уроках у масках. МОЗ пропонує уникати скупчень людей, але дозволяють за потреби проводити наради і педради.

У рекомендація МОЗу харчування відбуватиметься за графіком (аби уникнути скупчення), але між столами має бути відстань у 1,5 метра, а за столом можуть сидіти одночасно не більше чотирьох учнів. Але це складно зробити в переповненій школі, де учні навчаються у дві зміни, а обід триває три перерви. До того ж, деякі українські школи користуються послугами кейтерингових компаній.

Цікаво й те, що раніше обговорювалася ідея дотримуватися відстані 1,5 метра між учнями і в класах. Але тоді потрібно розділити класи на підгрупи, а отже шукати додаткові кабінети і кошти на зарплатню вчителям. Тому у свіжих рекомендаціях про соціальну дистанцію під час уроків не йдеться.

У настановах МОЗ також рекомендують наприкінці робочого дня потрібно проводити дезінфекцію поверхонь, зокрема парт, стільців, дверних ручок, перил тощо. 

Рекомендації МОЗ

Опитування

Чи допоможуть рекомендації МОЗ уникнути поширення COVID-19?

 

Читайте також:

У Вінниці від коронавірусу померла жінка. За добу виявили 32 випадки по районах

Дані по СOVID-19 на 3 серпня: в Україні + 990 за добу. На Вінниччині три смерті

До 31 серпня продовжили адаптивний карантин в Україні. Подробиці

У МОЗ пообіцяли, що з 1 вересня школи України запрацюють у звичному режимі (ОПИТУВАННЯ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Андрей

    А как будут переходить из класса в класс на следующий урок?? Все парты будут обрабатывать антисептиком после каждого урока? Ручки дверей, мел, доску и т. д.... Не проще  каждому классу находиться в своём классе постоянно? Хотя и это все бред... Будет один заразившийся в классе и все.. Все ученики класса, их родители, соседи родителей, коллеги по работе и пошло поехало.... ((
  • Наталя Бєлоус

    1 маска на 3 робочі дні для вчителів - то круто

    Валентина Богданюк reply Наталя Бєлоус

    там вроде написано "на 3 години".
  • Валентина Богданюк

    то есть 10 минут перемены в коридоре будет стоять плотная толпа детей.  Отлично.
  • Valentina Kucher

    Як у МОЗі це уявляють??? Чому температуру будуть перевіряти тільки вчителям???? А ні чого що буває таке що і нежиті немає,і кашель відсутній,а температура тіла підвищується??? Чому мають розпитувати дітей вчителі??? А медсестри для чого???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up