Англійські школярі - у вінницьких сім’ях

Англійські школярі - у вінницьких сім’ях
Делегація учнів та вчителів зі шкіл Великобританії майже тиждень перебувала в гостях у Вінницькій школі-гімназії №1. Школярі вчилися разом з нашими дітьми, педагоги обмінювалися досвідом, а всі разом – відпочивали, їздили на екскурсії, спілкувалися.

 Англійських школярів відрізняли від наших лише по бейджах з іменами, які їм причепили на одяг. В іншому вони поводилися так само безпосередньо, як і усі діти: бігали по школі з одного поверху на інший, весело сміялися у коридорах навчального закладу, збираючись зграйками на перервах та тихенько сиділи на уроках.

У спілкуванні - без проблем
- До нас часто приїздять делегації з різних країн, але це вперше ми приймаємо одночасно стільки гостей. З Великобританії до нас для обміну досвідом приїхало 37 людей, 28 з них – учні. Усі вони живуть в сім’ях наших школярів, - розповідає директор школи-гімназії №1 Микола Свіржевський.
Директор каже, що сімей, які подали заявки, щоб прийняти до себе гостей, було набагато більше, ніж потрібно. Багато батьків хотіли дати можливість своїм дітям ближче познайомитися зі своїми однолітками з іншої країни та у побутових умовах повправлятися у розмовній англійській мові.
- Переважна більшість наших учнів вільно володіє англійською мовою, спілкування з англомовними дітьми у них проблем не викликає. У нас спеціалізований навчальний заклад: школа - гуманітарна гімназія. У спеціалізованих класах, а їх 44 з 56, діти поглиблено вивчають англійську, німецьку та французьку мови, факультативно вивчається італійська, польська та навіть китайська, - розповідає Микола Свіржевський. – У гімназії 50 викладачів іноземної мови. Я сам вільно не володію англійською, але уже на півшляху до цього. З такими вчителями інакше не можна!

Багато знають та вміють
Школярі з англійської делегації - різного віку, з різним кольором шкіри, та однаковим щирим здивуванням від того, як багато знають вінницькі учні.
- Вашим дітям можна позаздрити у тому, що у них коротші уроки, ніж у нас – наші тривають 90 хвилин, і в класах у нас набагато більше учнів, – каже англійська шестикласниця Ніколя Хамельсон. – Але у нас набагато менше предметів, я в захопленні від того, скільки знають та можуть зробити ваші учні. Ще мене вразило те, що у вас змішана школа, в якій навчаються діти різного віку. У нас - початкова, середня та старша школи окремо.
Голова благодійного фонду Роберт Берк, який фінансував поїздку, згоден з такою думкою.
- Ваші учні просто супер, якби у них були такі технології, як у нас – вони б володіли світом, - каже він.
Заступник директора однієї з найкращих шкіл міста Пітерборо Хіларі Фолкнер каже, що можливо саме відсутність надсучасних технологій і робить наших дітей такими.
- У наших класах на кожну дитину по одному комп’ютеру, основні їх комунікації з вчителем та між собою проходять саме за ним, дуже не вистачає живого спілкування. Нашим викладачам дуже сподобався ваш зв'язок вчителя з учнем, - каже вона.
Зарплата вінницьких вчителів стала найбільшим здивування для їх колег з Англії, вони не розуміють, як можна з таким рівнем знань та кількістю роботи працювати «за копійки».
- Коли я запитав у них, чи згодились би вони, отримуючи такі ж кошти, працювати в нашій школі, вони хором відповіли: «Нізащо», - розповідає Роберт Берк.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    ХАЙ! ХЕЛОВ! ХАВАЮ! Доха-авалиссссь
  • Anonymous

    Нашим красавицам не в пример легче,чем англичанкам-для того что-бы найти свое место в жизни хорошо учится не обязательно.Всегда можно стать девушкой легкого поведения (в той же Англии например) или содержанкой, ведь внешние данные позволяют.А некрасивым английским девушкам приходится грызть гранит науки...Бедняжки
  • Anonymous

    так це тільки, напевно, дівчатка молошої школи і вони ще виростуть)))
  • Anonymous

    Охота на відьм в середні віки в Англії не пройшла взнаки - англічанки страшні, як атомна війна, ну і звичайно фаст фуд допомагає. Чого вони навчать вінницьку молодь?

    Anonymous reply Anonymous

    Это специальная программа создания лояльных британских граждан. Пожив в Украине,эти девочки поймут сами и расскажут всем своим друзьям и знакомым,про то,что им всем очень повезло родиться поддаными Соединенного Королевства.То есть будут любить свою Родину и правительство
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up