Полковник поліції вибачився перед добровольцем, але так і не сказав, хто його оббрехав

Полковник поліції вибачився перед добровольцем, але так і не сказав, хто його оббрехав
Активісти С14 у Немирові в поліції так і не дізналися, хто назвав добровольця пяницею, правопорушником... Ці слова суддя заніс до ухвали про проведення обшуку
  • Хто знеславив добровольця АТО, про це він не дізнався навіть після того, як перед ним вибачився начальник поліції Немирівського району
  • Не вдалося це зробити й активістам громадської організації С14, які в понеділок, 23.07,  навідалися до Немирова
  • Що далі буде робити полковник і активісти С14?

Обшук у будинку демобілізованого командира розвідувального відділення Михайла Васьківського провела поліція Немирівського району. У селі Никифорівці, де він проживає з сім’єю і двома дітьми, шукали зброю. Таке припущення висловив у розмові з журналістом  «20 хвилин/RIA» демобілізований. Хоча в ухвалі суду зазначено інше – розшук краденої водяної станції. Не знайшли ні водяної станції, ні зброї.

RIA розповідала про цей випадок у номері за 18.07.2018 у статті «Довоювався, доброволець?». Історія мала продовження, на яке не очікував демобілізований боєць.

Слідчі під час обшуку нічого не порушили

-До мене приїздив начальник поліції Немирівського району з вибаченнями, - повідомив журналісту по телефону Михайло Васьківський через день після виходу статті. – За що вибачався? За дії своїх підлеглих. За те, що вони не  встановили, що на час реєстрації випадку крадіжки мене взагалі не було дома, бо знаходився в АТО.

Відео дня

Відчувалося, що Васьківський був приємно здивований виявом уваги до нього керівника поліції. Каже, обидва довго розмовляли. По-дружньому. Полковник повідомив, що також служив у зоні бойових дій на Донбасі. Однак головного для себе Васьківський так і не дізнався - хто знеславив його, назвавши п’яницею й іншими схожими епітетами? Саме так записано в ухвалі суду на обшук. Поліцейський відповів, що це конфіденційна інформація.

-За що я вибачався перед демобілізованим? – запитав полковник Олександр Король  під час розмови з журналістом. – За незручності, що їх створили людині під час проведення обшуку. Бо насправді слідчі виконували свою роботу. Вони нічого не порушили. Я вивчав відео обшуку. Не побачив перевищення дій своїх підлеглих. Про те, що його негативно характеризували, то він же не може бути зручним для всіх односельців. Є люди, які надали пояснення, що він має негативні риси характеру і поведінки. Ми зобов’язані були перевірити інформацію.  

Полковник уточнив, що ніхто не звинувачує Васьківського у крадіжці. Йдеться про пошук викраденого насоса. Мовляв, він міг придбати крадену річ. У такому випадку для покупця теж настає відповідальність. Начальник поліції додав, що проведення обшуку підтримала прокуратура Немирівського району. Перед тим, як винести ухвалу, суд також оцінив надані документи. Сам Васьківський здивований тим, що ні прокурор Немирівської прокуратури пан Матвієнко, ні суддя районного суду Алексєєнко, не поцікавилися, де він перебував у час порушення кримінального провадження про крадіжку водяної станції. Нагадаємо, доброволець з 2014 року і по 8 липня 2018 захищав країну на Донбасі. Тому він скептично сприйняв пояснення полковника про те, що все зроблено законно. Є ухвала суду, все погоджено з прокурором…

Нагадаємо, в ухвалі суду зазначено, що Васьківський ніде не працює, не навчається, неодноразово був помічений у нетверезому стані. Що він нахабний, хитрий, грубий та самовпевнений, схильний до правопорушень. Хто так характеризував чоловіка, у поліції не розголошують.

Це наклеп!

-Це звичайний наклеп на мене, - каже пан Михайло. – Бо вся та характеристика, яку подав до суду слідчий Дунаєвський, відверта брехня. Чому він не взяв характеристику у сільській раді? Чому не звернувся до командира частини? Чому не скористувалися офіційними даними, а діяв за правилом «одна баба сказала».

Доброволець хоче дізнатися тільки про одне – хто його знеславив на все село?  

-Людину, яка чотири роки захищала країну, оббрехали, і за це ніякої відповідальності ніхто не поніс, ми таке не можемо залишити поза увагою, -  розповів журналісту оди з 15 активістів С14, які у понеділок побували в кабінеті начальника поліції  Немирівського району. – Нас переконують, що все зроблено законно. Що є ухвала суду, що все погоджено з прокурором. Не кажуть тільки, чому не взяли характеристику в офіційних органів, у сільській раді, наприклад, чи командира частини….

Після розмови у кабінеті начальника поліції представник С14 зателефонував і повідомив, що їм так і не вдалося дізнатися, хто оббрехав добровольця АТО.

-Ми на цьому не зупинимося, - продовжив активіст. – Поліція не повинна діяти такими методами – брати характеристику від якоїсь людини і на підставі цього проводити обшук. Так можна на будь-кого наговорити.

Що саме і як мають робити активісти С14, співрозмовник не уточнив. Зате керівник поліції пан Король повідомив, що надав свій коментар для місцевої газети. Аби роз’яснити, що і чому робили його підлеглі у будинку «атовця». «Щоб правильно розставити акценти у цій історії», - уточнив підполковник.

Шукають будь-який привід, аби не платити

-На передовій зхлопці знають, що тут, у тилу, шукають найменший привід, аби не платити «атовцям» обіцяних грошей, - розповів Михайло Васьківський. – У мене було поранення. Півроку провів у госпіталях. Якби зараз що-небудь знайшли під час обшуку, мені держава не заплатила б ні гривні. Ми знаємо, що є вказівка шукати більмо в оці в кожного, хто повертається із зони  бойових дій.

Пан Михайло звернув увагу на дату ухвали суду – 14 червня 2018 року. Обшук проводили 11 липня. Майже через місяць.

-Хіба не зрозуміло, що чекали мого повернення, - говорить він. – Сподівалися, що приїду з «гостинцями», які б потішили поліцейських, а мене залишили без обіцяних державою грошей.

В АТО Васьківський пішов добровольцем у травні 2014, заяву подавав ще у березні того ж року. Демобілізувався 8 липня нинішнього року. Привіз понад десять грамот і подяк за службу, а також позитивну характеристику

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Знание - сила

    Американцы уходят с третьего этажа СБУ, -  готовьте российский триколор и готовьтесь вывешивать на балконах.
  • Задунайский Торонтуй

    Cброд, клейма некуда ставить....
  • Знание - сила

    5 процентов западенских ублюдков.
  • Знание - сила

    Настоящие бандиты-убийцы.

    ВАЛЕРІЯ Бурковська reply Знание - сила

    Лица, лица чего замылены? Родина должна знать своих героев! Чтобы, когда поменяется власть, их всех перевешали ногами вверх на майдане!

    Владимир Иващенко reply Знание - сила

    фейк

    Вінничанин reply Владимир Иващенко

    Фейк це друге ім'я ватних хробаків.

    Знание - сила reply Владимир Иващенко

    Ты фашист, ты думаешь что ты нужен Америке? Запомни сопляк, вас всего 5 процентов подонков которые здали США 40 миллионов людей. Ети 40 миллионов размажут вас по стенке как навоз в хлеву.

    Николай Энэми reply Знание - сила

    Фу, а ты фетишист

    Владимир Иващенко reply Знание - сила

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up