Наслідки африканської чуми на Вінниччині: майже 700 свиней спалили, ще 600 забили

Наслідки африканської чуми на Вінниччині: майже 700 свиней спалили, ще 600 забили

На території України цього року було зафіксовано 17 випадків спалаху африканської чуми. Один із них був виявлений на Вінниччині. Посадовці кажуть, що вжили усіх необхідних заходів для не розповсюдження хвороби далі.

 

Про заходи, які проводились у Вінницькій області задля недопущення розповсюдження сказу та африканської чуми свиней, розповів сьогодні, 31 жовтня, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олександр Сорочан.

— Африканська чума свиней не становить загрози для людей, але є дуже небезпечною для свиней, — наголосив він. — На теперішній час склалася складна епізоотична ситуація щодо Африканської чуми свиней в багатьох країнах світу. Протягом 2016 року в Україні виявлено 17 випадків, в тому числі 2 серед диких свиней. 29 серпня 2016 року зареєстрований випадок африканської чуми свиней в господарстві у селі Кирнасівка Тульчинського району. Після виконання, в повному обсязі, заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження хвороби 11 жовтня 2016 року в даному пункті зняли карантин.

Також Олександр Сорочан сказав скільки свиней було знищено на даній фермі.

Відео дня

За його словами, 152 голови свиней загинули та 544 було піддано безкровному умертвінню та спаленню у вогнищі, ще 597 свиней було забито.

Та наразі заходи щодо недопущення заносу вірусу на територію області продовжуються.

Причиною тому спалах африканської чуми у Летичеві (Хмельницька область). Тому профілактичні роботи нині проводяться в населених пунктах Літинського та Хмільницького районів. Саме вони межують з Летичівським районом.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» Від читача 19:25 Допоможіть зібрати резервні підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України. 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up