Зникаючі Чернівці. Відео про покинуте єврейське місто на Вінниччині

Зникаючі Чернівці. Відео про покинуте єврейське місто на Вінниччині
  • Покликанням проекту «Хащі» є збереження духу епохи, його фіксація, проникнення в саме нутро нашої країни, намагання побачити та передати ту атмосферу, те життя, яким живе, жила, українська глибинка, тобто її душа, колиска.

На каналі Ютуб «Хащі» виклали відео «Зникаючі Чернівці/Покинуте євреське місто/Мурафа, Букатинка. Місце щасливих людей». 

 «Ми не обираємо протоптані та туристичні маршрути, ми не прописуємо сценарії. Cпонтанність, снага мандрів та атмосфера найглибшої провінції пишуть їх замість нас. Найціннішим у наших мандрах є неочікуваність, адже ми самі практично ніколи не знаємо що та хто нам трапиться на шляху. Ми показуємо в більшій мірі Україну яка вмирає, але самі ми того не боїмось, адже усвідомлюємо що смерть не властива великому духу. Він вічний, живе тоді, коли тіло без руху», — зазначають автори.

Вони пропонують вашій увазі фільм до якого увійшла невідома Вінничина: мертве єврейське містечко, річка Мурафа та її каньйон, гігантські дощовики, глухі українські села, Ямпільська республіка та повстання через самогонний апарат, щирі та знедолені українські селяни, розкішне Поділля, Букатинка — місце щасливих людей, подружжя Альошкіних.

Відео дня

 

Читайте також:

«Скло» на дорозі — 62 вінничанина впали та отримали травми. Що кажуть у мерії?

Як правильно заводити машину в мороз. Корисні поради водіям

Оголосили підозру рейдерам, які захопили цукровий завод в Іллінцях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Next

    Саме це нецікаво, і має бути преміум новиною, з фоткою. Чомусь згадується розмова харківських Допи і Гепи, коли один іншому сказав: с такой рожей денег тебе не дадут...
  • Zesraka Zelena

    господы.оказуеця нашими  потомками  булы не могутни козаки арии-викингы , яки  трощили москалив  туркив  и ляхив ,и минялы  ход ыстории   а якись хлипки   ивреи с великими носами  и ростовщыкы..отэтапаварот...

    Олександр Барвінок reply Zesraka Zelena

    Писать научись чурчхело

    Zesraka Zelena reply Олександр Барвінок

    cало тримай  обома руками а  то выпаде придеця  ноклонятись  и  хто  знве -возмижно  це буже сторона  кремля

keyboard_arrow_up