Netflix відредагує серіал про вінничанина після звинувачень у «переписуванні історії»

Netflix відредагує серіал про вінничанина після звинувачень у «переписуванні історії»
  • Це вже як мінімум четвертий відомий випадок, коли сервіс змінює контент під впливом влади або громадськості.
  • «Диявол по сусідству», серіал який опинився в центрі скандалу, розповідає про вінничанина Івана Дем'янюка, колишнього охоронця нацистського табору смерті, якого звинувачували в загибелі понад 28 тисяч в'язнів.

Netflix змінить карту Польщі в документальному серіалі «Диявол по сусідству» про охоронця концентраційних таборів після звинувачень в переписуванні історії. До мапи країни додадуть позначки, щоб уникнути непорозумінь. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на Netflix.

У сервісі не уточнили, як саме виглядатимуть позначки. Однак згідно із заявою Netflix, редагування прояснять, що концентраційні табори в Польщі побудував нацистський режим, який окупував країну в 1939-45 роках.

12 листопада прем'єр-міністр Польщі Матеус Моравецький звинуватив Netflix в переписуванні історії через карту країни, показаної в п'ятій серії «Диявола по сусідству». На ній були вказані нацистські табори в сучасних кордонах Польщі.

Відео дня

На думку Моравецького, це не тільки невірно, але ще і вводить глядачів в оману. Прем'єр-міністр вважає, що карта показує Польщу незалежною державою, яка підтримувала нацистський режим. Він звернувся до глави Netflix Ріда Хастінгса у відкритому листі з проханням виправити помилку.

Документальний серіал «Диявол по сусідству» випустили 4 листопада. У центрі його сюжету Джон Дем'янюк — колишній механік Ford з США, якого позбавили громадянства і передали в німецький суд за звинуваченням у вбивстві євреїв. Як з'ясувалося, за часів Голокосту він працював охоронцем у нацистських таборах.

Це вже не перший випадок, коли сервіс змінює серіали і фільми, які вийшли на екрани. У січні 2019 року Netflix заблокував в Саудівській Аравії епізод комедійного шоу «Патріотичний акт», в якому критикували одного з принців країни. У березні сервіс видалив кадри з реальною катастрофою з фільму «Пташиний короб», а в липні — вирізав сцену самогубства у ванній з серіалу «13 причин чому».

Нагадаємо, Іван Дем'янюк (3. 04.1920 року народження), відомий як Джон Дем'янюк, уродженець села Дубові Махаринці нині Козятинського району. Під час Другої світової війни служив червоноармійцем. Після поранення у 1942 році потрапив у полон, де погодився служити «добровільним помічником».

Читайте також:

«Диявол по сусідству»: Netflix звинуватили у переписуванні історії через серіал про вінничанина
Netflix зняв серіал про Івана Дем'янюка — вінничанина, якого звинувачували у нацистських злочинах
Останні з «Собібора»: історія втечі Семена Розенфельда з табору смерті
Помер колишній в'язень концтабору «Собібор» Семен Розенфельд
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Alex Xoma

    Один із багатьох охоронців.
    Не хочуть зняти фільм про охоронця із громадянством якоїсь іншої європейської країни. А про начальника таборах вони зняли фільм.
  • Alex Melnyk

    .з нетфлікс не хочуть зняти фільм про те чому Демянюка виправдали В Ізраїлі . Після того як він отримав смертну кару.  Вся справа  Демянюка була побудована навколо посвідчення працівника концлагеря , яке  надав хто??? Совети.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up