Як молоді художники на виставці-аукціоні свої картини продавали

Як молоді художники на виставці-аукціоні свої картини продавали
  • Поки на вулиці декілька днів бушувала холодна злива, у «Галереї ХХІ» 30 червня відбулася «Exhibition of Vinnytsia»  — один з найбільш теплих та затишних заходів за останній час.
  • Це була перша виставка-аукціон, де молоді художники продавали свої роботи. Про то, як це було, — наш репортаж.

Перед офіційним початком виставки (16:00) на вході в галерею організатори зустрічали відвідувачів, роздавали стікери для голосування та записували імена присутніх для розіграшу подарунків від спонсорів.

Варто було тільки перетнути поріг, відразу відчувалась творча атмосфера. На білосніжних стінах — неповторні картини, написані в абсолютно різних стилях. Фоном грала легка музика, а всі присутні обговорювали кожне полотно.

 

Відео дня

 

Перед початком основної програми дали час детальніше ознайомитись з кожною роботою, яких було більше 40-ка. Це було треба, аби проголосувати за ті, які хочеш виставити на аукціон.

Неочікуванністю було, коли твій випадковий співбесідник, з яким ти 5 хвилин обговорював малюнок, міг виявитись його автором.

Основна частина виставки розпочалась з привітання та представлення усіх спонсорів.

 

 

Після цього поціновувачів мистецтва вразили музичні номери Діани Бородіної, Крістіни Кожевнікової, Олени Плюшко та Олександра Шмирко. Кожна пісня у їхньому виконанні налаштувала на ліричний тон, поліпшувала настрій, і навіть зігрівала зсередини.

 

 

Один, два, три! Продано!

Дух азарту захопив присутніх зі стартом оголошення переможців розіграшу від спонсорів. Дев'ять щасливців, ім'я яких обирались випадково, забрали свої призи, і всі затамували подих в очікуванні аукціону.

До кожного стенду ведучий запрошував художника і просив коротко описати картину. Початкова ціна встановлювалась автором, відлік розпочинався з мінімум 200 гривень. Та чи то відвідувачі побоялись конкурувати між собою, чи то забули вдома гаманця, але під час саме аукціону картину було продано менше, ніж після його завершення.

Але ніхто від цього задоволення не втратив. На завершення програми звернулась до аудиторії власник закладу та неперевершено виступила Вінницька група «Фольга». Їх бадьоре та незвичне звучання, що нагадувало найкращих представників західного інді—року, так і манило увійти у танець, а мелодія надовго засіла в голові.

 

І як воно?

Настільки емоційна подія не залишить нікого байдужими, подумали ми. Тому попросили людей поділитись враженнями.

— Я абсолютно задоволений, не дивлячись на те, що був на вулиці дощ, — сказав Владислав, один із художників. — Незважаючи на це люди прийшли, адже молоді художники у Вінниці виступали вперше у такій кількості. Організаційні питання були на висоті, за це дякую. Взагалі, я задоволений тим, як люди реагували на молодих виконавців. І за це дякую теж.

А дійсно, подібних виставок ще не було. Але чи буде ще? Коментує Катерина — співорганізатор заходу та художниця:

— Я думаю, что это очень крутой опыт для Винницы. Просто обычных выставок очень много, но не выставок-аукционов. Я думаю, это новый формат и что мы будем продолжать в том же русле. У нас с художниками и организаторами появилась своя команда, которая готова реализовать свои проекты.

 

У нас склалося враження, що подібні заходи дійсно варті уваги, особливо у таку погоду. Але відвідати виставку вже неможливо. Вона тривала один день. Такий ось формат.

 

 

 

Текст, фото — Євгеній Гусев

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up