Як бути драконом або Бетменом? У Вінниці відкрили клуб віртуальної реальності (Новини компаній)

Як бути драконом або Бетменом? У Вінниці відкрили клуб віртуальної реальності (Новини компаній)

Перший віртуальний клуб з’явився у центрі Вінниці. Його власники стверджують, що це портал до інакшої реальності, де людина може бути будь-ким: воїном з луком, космонавтом, драконом та навіть Бетменом. Розповідаємо, чому це дійсно так, а також про те, коли, як та за скільки можна поринути у світ, із якого не захочеться повертатися.

Нещодавно у Вінниці відкрили перший клуб, де можна поринути у віртуальну реальність. Назвали його коротко — VR.VN, що можна перекласти як «Віртуальна реальність. Вінниця».

– Ми подумали, а чого б не зробити місце, де вінничани та гості міста зможуть розважатися у зовсім іншій реальності, — розповідає власниця клубу Аня. — У Вінниці доволі мало «екзотичних» розваг. А враховуючи той факт, що світло-музичний фонтан та вежа самим вінничанам набридли, то може їм буде до вподоби віртуальний ігроклуб?

Зовсім інша реальність

Клуб віртуальної реальності складається з двох залів. У них просторо, прохолодно та є світлодіодне підсвічування. У кожному по два гральних місця. Ви можете вибрати поодинокий варіант гри або об'єднатися з іншими гравцями на певній місії або рівні. Завдяки мікрофону та навушникам зможете спілкуватися та бачити один одного, безпосередньо, у грі.

«Портал» у віртуальну реальність — це окуляри HTC Vive, які зараз вважаються кращими на українському ринку. Їх перевагою є те, що шолом HTC легкий та зручний.

Також, це єдиний різновид шолому, у якому буде комфортно людям, що носять окуляри. У шоломі передбачено місце під дужки окулярів, а очі не болять після відвідин віртуального світу.

Контролери, якими керуватимуть гравці, дуже зручні, тому зорієнтуватися у їх користуванні буде не важко. Які кнопки тиснути та як призвичаїтися — допоможуть адміністратори клубу, які будуть в кожному залі.

– Коли я вдягнув шолом, то опинився у зовсім іншій реальності. Мені здавалося, що все, що мене оточувало, справжнє. Там є дивовижні вигляди з вікна, люди, які з тобою розмовляють, і це дійсно можна порівняти з реальним життям, – розповідає відвідувач клубу Фарид. – Цей світ засмоктує, у ньому зовсім інший плин часу, звідти не хочеться повертатися у буденне життя. До того ж, втоми після майже трьох годин гри не відчув.

Реально комфортно

Кількість ігор не перевищуватиме сотню. Але різновидів вистачить, щоб ви могли постріляти, побувати у космосі, зануритися в океанські глибинки, виживати серед навали зомбі, побути справжнім Бетменом чи навіть драконом, який літає і спостерігає за неймовірними краєвидами.

– Існує величезна кількість ігор для нашого залу. Але, щоб марно не витрачати ваш час, ми відібрали найкращі з них, – говорить Аня. – Вони будуть до смаку дітям і дорослим, геймерам і любителям екстремальних вражень, і просто пересічним людям, які захотіли спробувати щось новеньке.

А графіка в іграх настільки реалістична, що коли ви вдягаєте окуляри, то забуваєте про все, що відбувається навколо. При цьому у вас не виникає ніякого дискомфорту.

– Не вважаю себе геймером, ніколи не грав у комп’ютерні ігри. Але коли вдягнув шолом і почав грати, то одразу зрозумів, що це кайф, який не можна ні з чим порівняти, – розповідає відвідувач клубу Василь. – Там зовсім інший світ. І ти стаєш повноцінним учасником дійства, яке там відбувається: якщо у грі ти спускаєшся ліфтом, то і в реальності складається враження, що це відбувається. Якщо ти літаєш, то ти не тільки бачиш все з висоти, але й відчуваєш, як тебе заколисує.

Як потрапити до VR.VN?

Клуб VR.VN знаходиться в центрі Вінниці, на вулиці Кропивницького, 6. Заклад працює щодня з 13:00 до 23:00. Але потрапити у заклад можна, тільки після попередньої реєстрації на сайті vr.vn.ua або за телефонами: (066)696-30-48, (063)616-40-77, (096)036-30-89. Ви вказуєте день, коли хочете пограти, кількість годин і людей, після чого оплачуєте вартість послуг.

Якщо ви хвилюєтеся, що вам буде хтось заважати, коли ви граєте, то, повірте, ці переживання марні. Адже вхід у клуб здійснюється за спеціальними паролями, які знають тільки ті, у кого вже є заброньоване ігрове місце.

У кожній із зал працює адміністратор, який допомагає вдягати обладнання та консультує по будь-яким питанням, що стосується віртуальної реальності.

У будні дні з 13:00 до 18:00 – година одного використання шолома коштує 160 гривень. З 18:00 до 23:00 та на вихідних – 200 гривень. Також є можливість замовити абонемент на 10 ігрових годин за ціною 8. Він може бути як денним, так і вечірнім.

https://m.facebook.com/VR.VN.UA
https://www.instagram.com/vr.vn.ua/ 
VR.VN.UA

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up