Вони вражають Ларса фон Трієра і весь світ! Скоро у Вінниці - твори сучасних композиторів, які знищують всі стереотипи про українську музику

Вони вражають Ларса фон Трієра і весь світ! Скоро у Вінниці - твори сучасних композиторів, які знищують всі стереотипи про українську музику
  • У п’ятницю на фестивалі Contemporary music days in Vinnytsia-2019 знаменитий Ukrainian Festival Orchestra презентує унікальний концерт найсучаснішої, драйвової української музики, на якому глядачів чекають видатні музиканти, незвичні інструменти і безкоштовний вхід.

- «Венера у хутрі» - всесвітньовідома повість скандального австрійця Леопольда фон Захер-Мазоха, що стала першою літературною спробою осмислення мазохізму, як соціального і сексуально-психологічного феномену. Але концерт буде зовсім не про це, - посміхаючись, розповідає куратор фестивалю Contemporary music days in Vinnytsia-2019 Володимир Черевик. – За мотивами повісті знаменита українська композиторка Богдана Фроляк написала однойменну неймовірну композицію і саме за її назвою - «Венера у хутрі» - було вирішено назвати концерт, який стане розривом усіх шаблонів щодо української класичної музики, яку творять наші сучасники. Всі, хто прийдуть на концерт, будуть неабияк вражені драйвом, якістю, емоційністю і неймовірним настроєм, яким заряджає дивовижна музика, якою наші композитори сьогодні успішно підкорюють світ. Не буде жодних стереотипів, а от задоволення для кожного глядача – сповна!

Від неоромантизму до авангарду з електронікою.

Концерт «Венера у хутрі» за підтримки Українського культурного фонду пройде 18 жовтня о 19.00 у концерт-холі «Моnt Blanc», а щоб на нього потрапити,глядачам потрібно витратити усього кілька хвилин на замовлення безкоштовних запрошень на офіційному сайті фестивалю Contemporary music days in Vinnytsia.

Відео дня

Як обіцяють організатори, глядачі почують найкращий плейлист сучасної української класичної музики без жодних стереотипів, яку справді хочеться слухати, відчувати й неодмінно мати на своєму гаджеті на всі випадки життя. Легка для сприйняття та незабутня за враженнями, вона як саундтреки з улюблених фільмів. Але ще краще! І що головне - написана найкращими сучасними українськими композиторами - від шістдесятників до двохтисячників. З усіма ними сьогодні можна привітатися за руку. Вони живуть і творять прямо тут і прямо зараз! Їхня музика про нас і для нас.

На концерті прозвучать твори популярного у всій Європі українського композитора Максима Шалигіна, який, зокрема, був учасником проекту «Gesamt» Ларса фон Трієра

- В Україні дуже багато цікавої та якісної музики, яка може на рівних конкурувати зі світовою. Просто ми самі про неї не знаємо. Тому й важливо, щоб саме сучасна музика звучала частіше, оскільки вона говорить про нас самих, про наш час, – відзначає знаменитий диригент Іван Остапович. – Програма концерту складена із унікальних композицій, що написані у різній стилістиці - від неоромантизму до авангарду з електронікою. А усі композитори – яскраві представники саме українського напрямку у світовій музиці, який близький людям у цілому світі.

Диригент Іван Остапович на концерті у Вінниці очолить львівський Ukrainian Festival Orchestra

«Libera me» Святослава Луньова, що відкриватиме концерт, ніби написана для оскароносного голівудського кіно. «Кітч-музика» Валентина Сильвестрова — це музика-стан, твір-післямова, відлуння, що триває вічно. «Етюди старого міста» Любави Сидоренко — літопис у звуках про те, що оточує нас та наповнює наше життя, де ми шукаємо сенси і знаходимо себе. «Венера у хутрі» — надзвичайно актуальний, емоційний та експресивний твір Богдани Фроляк. А неймовірна «Колискова» Максима Шалигіна, «LANTERN» Олега Безбородька для струнного квартету і «Контрапункти» Геннадія Ляшенка для соло арфи – твори, які миттєво торкаються найтонших струн душі.

Спів арфи і твори, які «годують мозок».

Ставши яскравим емоційним міксом, концерт «Венера у хутрі» вразить ще й різноманіттям інструментів: вінничани будуть насолоджуватися чарівним співом арфи у виконанні знаменитої львівської арфістки Оксани Кулик, а також фортепіано та бездоганною грою надзвичайного струнного оркестру.

Знаменита львівська арфістка Оксана Кулик

- Концерт «Венера у хутрі» на нашому фестивалі буде презентований у рамках проекту промоції української класичної музики Ukrainian Live, який сьогодні дуже потужно представляє все найкраще, що було створено і створюється прямо зараз в Україні, - відзначає засновниця Contemporary music days in Vinnytsia, заслужена артистка України Ірина Френкель. - Творці Ukrainian Live поставили собі за мету два надзвичайно важливі завдання: робити класику популярною, керуючись найкращими світовими тенденціями, та водночас - надавати другого дихання несправедливо забутим творам мистецтва. Асортимент Ukrainian Live складається з ніжних та добірних мелодій і ритмів, які врізаються в пам’ять та годують мозок. Це завжди дуже якісна, емоційна музика і вибуховий плейлист, що розриває шаблонне уявлення про українську культуру.

Невипадково ключовими виконавцями проекту Ukrainian Live одразу стали музиканти неперевершеного Ukrainian Festival Orchestra, що виріс із камерного оркестру Collegium Musicum, який у 2014 році заснували диригент Іван Остапович та культменеджер Тарас Демко.

На початку 2018 року колектив пережив фундаментальне оновлення, яке торкнулося складу, репертуару, головної ідеї та відобразилося у назві – Український Фестивальний Оркестр.

Оркестр названий так, тому що він запрошує до співпраці найкращих музикантів зі всього світу, зокрема, успішно співпрацює зі світовими зірками класичної музики: скрипалями Ноа Бендінкс-Белглі, Корі Церовшеком, Вадимом Холоденком, Андрієм Гавриловим, Антонієм Баришевським, Сергієм Островським, Джейкобом Шоу, Левом Маркізом, Сігізвальдом  Кьойкеном, Теодором Кухарем та багатьма іншими.

- Ukrainian Festival Orchestra - це «свято української музики», фестиваль, який триває завжди! – каже про свій колектив Іван Остапович.

І у цьому вінничани переконаються вже у п’ятницю, 18 жовтня, о 19.00 у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34).

Якщо ви не можете самостійно замовити безкоштовні запрошення на офіційному сайті contemporary-vinnytsia.blogspot.com, вам допоможуть у інформаційному центрі фестивалю, який з 14.00 до 18.00 працює на першому поверсі приміщення «ВІНТЕРИ» на вулиці Театральна, 15.

Генеральний інформаційний партнер фестивалю – RIA.

У відеоанонсі фестивалю звучить прекрасна музика маестро Максима Шоренкова (shorenkov.com).

Читайте також:

* Жіноча правда, дев’ять смертей і право на відродження. Скандальна «Леді Лазарус» у Вінниці

* CONTEMPORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA-2019 - 4 дні гучних прем’єр

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up