«Вони це роблять незалежно від політичної погоди»: Вакарчук у Вінниці присвятив концерт воїнам

«Вони це роблять незалежно від політичної погоди»: Вакарчук у Вінниці присвятив концерт воїнам
  • Поки Петро Порошенко 20-го квітня відкривав новий сезон світломузичного фонтану «Рошен», Святослав Вакарчук дякував Вінниці у Будинку офіцерів та дарував старі пісні у новому звучанні.
  • У «День тиші» співак говорив про музику, Схід і тест української нації.
  • Звичайно, виконував свої пісні у супроводі камерного симфонічного оркестру.

 

Щойно з'являються анонси концертів Святослава Вакарчука, прихильники одразу розкуповують усе що є в наявності. Так само сталося із концертом у Вінниці – всі місця продали ще за два місяці до події. Цей музичний захід став дуже особливим, тому що співак виконував свої пісні у супроводі камерного симфонічного оркестру. Це момент, коли Вакарчука можна побачити не у великий екран на стадіоні і не кричати слова пісень на повний голос. Все набагато простіше автор та композитор за роялем, симфонічний оркестр позаду. До речі, диригентом на концертах став клавішник та аранжувальник гурту «Океан Ельзи» – Мілош Єліч.

– Цей концерт у якомусь сенсі особливий, тому що більшість пісень ви почуєте так, як я їх придумую – за роялем. Це такий експеримент для мене, – сказав Вакарчук на початку концерту. – Цей тур має такий інтимний настрій і дуже заспокоює, особисто мене, в цей непростий час.

Відео дня

Гра світла, спокійний музичний супровід оркестру та голос співака створили дійсно спокійну та невимушено атмосферу. Зал був наповнений вщент, найзатятіші фани сиділи під сценою і з захопленням сприймали кожен звук, який лунав зі сцени. Щоправда, не обійшлося і без серйозних розмов:

– Єдине що я хотів би сказати, можливо не музичну думку. Зараз всі дуже напружені і ви бачите що відбувається у зв'язку з виборами. Ситуацію, яка склалася, я би назвав таким тестом української нації, який ми, я сподіваюся, пройдемо з гордістю, – заявив Вакарчук.

Далі співак говорив про те, що наше життя продовжується і ми так само виховуємо дітей, будуємо кар'єру, обираємо кращих чи гірших, а війна на Сході продовжується.

– Там щодня гинуть наші хлопці та дівчата, які продовжують віддавати найдорожче що у них є – своє життя. І роблять це для того, щоб ми зараз зустрілися в цьому залі, сходили на виборчі дільниці… Вони це роблять незалежно від політичної погоди, просто мовчки віддають найдорожче, – сказав Вакарчук. – Мені здається, що заради них варто йти вперед, зосередитися і робити справу, яку ми маємо робити. Тому я хотів би присвятити цей концерт нашим воїнам, і подякувати їм за те, що захищають нас. Вони цього варті. Вони справжні герої.

Концерт розпочався із пісні «Мить», яка у багатьох асоціюється саме із українськими воїнами, бо написана про них і для них.

Далі були знайомі хіти «Дякую», «На небі», «Обійми», «Така як ти» та навіть «Майже весна», яка прозвучала, як привітання з днем народження, для відданого фана Володимира. Вакарчук з оркестром звучить зовсім інакше і, звичайно, якщо пісні гурту «Океан Ельзи» до душі, то у такому виконанні їх теж варто почути.

Коли лунала композиція «Без бою», Вакарчук спустився зі сцени до людей і пішов поміж рядами. А його музичні імпровізації звучали дуже незвично та абсолютно відверто.

Окрім усім знайомих пісень гурту, Святослав Вакарчук виконав дві пісні, які, за його словами, повпливали на його музичне становлення. Це пісня гурту The Beatles «Blackbird» та українська народна пісня «Ой чий там кінь стоїть».

Власне, треба сказати, що експеримент вдалий і прихильники із задоволенням почули би таке виконання пісень ще раз. Проте, сьогодні Святослав Вакарчук запропонував провести «демократичний концерт» з демократичними цінами на території Експоцентру у Києві.

 

Зі словами: «Океан не мовчить, не мовчіть і ви» співак анонсував можливий концерт 26 травня – на День Києва.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up