Вінницька "Грація" їде в Болгарію

Вінницька "Грація" їде в Болгарію
Неодноразовий лауреат і переможець міжнародних фестивалів і конкурсів - вінницький ансамль "Грація" збирається на черговий фестиваль до Болгарії. Нещодавно вони повернулися з фестивалю в Польщі, звідки привезли безліч позитивних емоцій і нових ідей.

 Нещодавно вінницький зразковий ансамбль танцю "Грація" повернувся з відктриття фестивалю в Польщі. На фестиваль їздив молодший склад - діти від 8 до 12 років,та середній - 13-16 років.Також, цей фестиваль став першим міжнародним досвідом для Вінницького ансамблю барабанщиць.

Діти з захопленням згадують свої пригоди у Польщі і з нетерпінням чекають наступної поїздки.
-Нам проводили багато екскурсій, ми знайомилися з історією міста, - говорить учасник фестивалю Влад Кісільов. - На репетиціях звісно втомлювалися, але воно того варте. Дуже багато побачили і навчилися. Хочемо приїхати туди ще. Хотілося б, щоб і наші друзі з Польщі приїхали до нас у Вінницю


-Мені дуже сподобалось на фестивалі,- говорить учасниця середнього концертного складу Наталя Лиса. - Були чудові команди і дуже гарні постановки. Також дуже порадувала погода. Всі дні було сонячно і ми змогли гарно відпочити.

Відео дня
>
Фестиваль був досить серйозним і відповідальним, діти гідно представили нашу країну поряд з представниками Росії, Болгарії, Німеччини, Угорщини, Румунії, Білорусі, Македонії, Молдови, Литви і Казахстана.


-На фестивалі панувала справді дружня атмосфера,- дуже сподобалося відношення тренерів до нас, - говорить учасник Андрій Чумак. - Ми одна велика сім`я.


В березні ансамбль взяв тижневий семінар в іменитого хореографа-постановщика Миколи Гречушникова. Саме він поставив їм п`ять танців, три з яких покищо тримають в таємниці.

-Зараз ми збираємося в Болгарію на міжнародний фестиваль "Сонце.Радість.Краса.", який стартує 12 червня, - говорить Павло Мацюк. - Ми вже вдруге братимемо участь в цему фестивалі.Цього разу ми візьмемо, середній концертний склад, бо молодшим буде складно поєднати дві поїздки які виявилися поруч. Ми поїдемо на 15 днів, це чудова нагода поєднати участь у фестивалі відпочинок. Також у серпні ми плануємо знову відвідати Польщу. Щорічно там проводиться фестиваль "Дожинки". Це щось, накшталт наших обжинок, і наш ансамбль є їх постійним гостем.

В ансамблі задіяні близько 500 дітей. Всього є пять концертних складів, в кожному з них близько 120-150 танцюристів. Щороку ансамбль бере участь в понад 100-150 концертах, фестивалях і конкурсах міського, обласного, Всеукраїнського і міжнародного рівня.

- Для того щоб потрапити в концертний склад треба бути старанним і уважним, - говорить тренер Павло Мацюк. - На цих дітях лежить велика відповідальність, бо одна помилка ставить під загрозу успіх виступу всього складу.

Крім зразкового ансамблю танцю, активно розвивається і Ансамбль барабанщиць Вінницького міського палацу дітей і юнацтва. Який був заснований у вересні 2009 року.Керує ансамблем Михайло Мацюк. Барабанщиці ще не мають великого досвіду виступів на міжнародному рівні, але у Вінниці вони вже гучно заявили про себе і є фаворитами на багатьох місцевих концертах.

Ансамбль барабанщиць крокує центральною площею Польського міста Krynica-Zdrój.

"Вальс квітів" у виконанні молодшого концертного складу.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали 13:37 Чи зменшилися затори на перехресті Скалецького-Коріатовичів-Зодчих. Опитування 12:35 «Відібрали у нас місце для відпочинку». На ВПЗ скаржаться на дії футбольного клуба «Нива-В» photo_camera 12:23 Жахлива аварія біля Немирова: стали відомі імена трьох загиблих 16, 20 та 23 років play_circle_filled photo_camera 12:00 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:06 На Вінниччину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up