В Умані відкрили світломузичний фонтан. На фонтан «Рошен» туристи не приїдуть?

В Умані відкрили світломузичний фонтан. На фонтан «Рошен» туристи не приїдуть?
Відкриття комплексу фонтанів в Умані, Черкаська область. Фото з сайту партії "Відродження"
  • Комплекс фонтанів плаває в ставі Софійвського дендропарку.
  • Струмені води б'ють у супроводі музики і світла. А головна чаша фонтану має площу 450 квадратних метрів.
  • Організатори сподіваються, що фонтан привабить в Умань до мільйона туристів в рік. А що чекає на вінницький фонтан «Рошен»?

Місцеві жителі дали ім’я комплексу фонтанів «Перлина Кохання». По оцінкам фахівців, фонтан входить в трійку найбільших в Україні. Але він не більший за вінницький «Рошен».

«Чаша головного фонтану комплексу займає 450 квадратів, водний екран площею майже 200 квадратних метрів. Висота струменів води плаваючого фонтану на Осташівському ставі становить 19 метрів, а статичних — 1,9 метрів», — передають на сайті інформагенства Уніан.

Як сподівається один з ініціаторів будівництва фонтану нардеп Антон Яценко, «фонтан збільшить кількість туристів в Умані до одного мільйона на рік».

Відео дня

Як зреагували на цю новину в «Рошені» журналісту з’ясувати не вдалося. По контактам, що є в мережі, не відповіли.

Світломузичний фонтан «Рошен» має довжину 97 метрів, ширину 10 метрів, а висота центрального струменя — 63 метри. І на його будівництво корпорація «Roshen» витратила 70 мільйонів гривень.

Проте, Умань (Черкаська область — авт.) знаходиться ближче до центру України та може «перетягнути» на себе туристів з цього регіону. Наприклад, на черкаську «Перлину кохання» вже пропонують тури із Запоріжжя (від 995 гривень).

Керівник туристичного центру «Подільський» Володимир Ходацький погоджується з тим, що туристів може стати менше. Але цього ще не сталося.

— Зазвичай, на вихідні, подивитися на світломузичне шоу приходять до двох тисяч людей. Це як туристи, так й вінничани. У будні ця цифра менша. Але на відкриття та закриття у нас постійно аншлаг і тисячі відвідувачів, які приїжджали зі всієї України. Проте статистику вести дуже складно, бо в місті немає механізму для обрахунку гостей Вінниці, — сказав пан Володимир.

Як розповів Ходацький було й таке, що туристів розселяли в інших містах, бо у Вінниці мало готелів. А на те, що у фонтана «Рошен» з’явився «конкурент», керівник турцентру відповів, що на це зреагували і вже зараз пропонують туристу інші «родзинки» Вінниці.

— Нещодавно включили в один з туристичних маршрутів проспект Космонавтів. Там дуже гарно, а екскурсоводи розповідають туристам про історію Вінниці. Завдяки новим об’єктам, що з’являються у Вінниці, нам вдається залишати туристів в місті не на один день, а, наприклад, на вихідні. Звісно, що ввечері основною розвагою є фонтан «Рошен», але не тільки це приваблює гостей у наше місто, — розповів керівник туристичного центру «Подільський» Володимир Ходацький

Менеджер по туризму цього ж турцентру Оксана Роздорожнюк розповіла, що зараз розробляється нова стратегія «Вінниця-2030», в якій є окремі плани на туристичний розвиток міста.

— Я в складі групи, яка розробляє цю стратегію. Можу сказати, що, поступово, фонтан «Рошен» перестане бути обличчям міста. Серед них будівництво набережної від Водоканалу до Сабарова, що матиме довжину 12,7 кілометрів. А ще у планах є запуск нових музеїв та багато іншого. Згодом, ви обов’язково дізнаєтеся, — розповіла пані Оксана.

Нагадаємо, що цього року у Вінниці з’являться свої «Бітлз». Скульптури ліверпульської четвірки з’являться на Соборній.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Олексій

    Авторе, чому такий негатив в контексті? Зробили — чудово! Умань це ж Україна, ви там теж можете почувати себе як вдома.
  • Alexandr Polischuk

    И кто же в Умани подсуетился и за какие деньги? Неужели будущий Президент?

    Валерий Чудновский reply Alexandr Polischuk

    Відкривав фонтан в Умані Антон Яценко з партії "Відродження"



    А як пишуть в "Урядовому кур'єрі", фонтан та реконструкція скверу Шевченка обійшлися в майже 26 мільйонів гривень. Значна частина коштів була виділена з державного бюджету, ще частина — з місцевого міського бюджету.
  • Alexandr Polischuk

    И кто же в Умани подсуетился и за какие деньги? Неужели будущий Президент?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up