У вихідні пройде фестиваль українського кіно «Відкрита Ніч». Беріть ковдри

У вихідні пройде фестиваль українського кіно «Відкрита Ніч». Беріть ковдри

Стрічки молодих студентів факультетів кіно і телебачення. Дебютні відеороботи  новачків, які не знайдеш в Ютубі. З 21.00 і до 5 ранку на Театральній можна буде побачити тільки українське кіно. Вхід вільниий.

 

В ніч з 24 на 25 червня  в Молодіжному центрі, що на вулиці Театральній, 15 пройде  «Відкрита Ніч» — кінофестиваль, на якому глядачі зможуть побачити роботи молодих українських режисерів. А також оцінити за допомогою смс-голосування, який фільм кращий. Кінономінації будуть наступні: «Ігровий фільм»,«Неігровий фільм», «Анімаційний фільм»

Одночасно з Києвом «Відкрита Ніч» пройде  у 70 містах  України та 11 країнах світу, в тому числі вперше в ОАЕ.Таким чином, кіномани долучаться до ювілейного 20 «Дублю» — так кожного року іменується фестиваль.

 — З одного боку, можна казати, що автори — це початківці. Але вони не аматори, — говорить арт-менеджер вінницької Книгарні «Є» та організатор показів Олександр Вешелені. — Представлять стрічки, які мають певний резонанс в кінокультурі. Як от анімаційний фільм «Кобзар 2015». Коли я ходив на ці фестивалі, я бачив справді дуже класні українські фільми, які не так просто знайти в Ютубі, бо ж авторське право треба поважати. Тому це унікальна можливість побачити фільми, поява яких через рік-два ще десь маловірогідна.

Відео дня

 За словами Олександра, прийти варто, щоб  відчути саму атмосферу  і кайф від того, що молоді люди в Україні створюють настільки різножанрові фільми якісно.

— Дуже часто у цих студентів знімаються відомі актори, не беручи за це величезних гонорарів, — каже він.

 Покази проходитимуть в підвальному приміщені «Вінтери», де зробили Молодіжний центр. Як пояснюють організатори, локацію обрали закриту, щоб нікому не заважати. Для фесту підійшов би і майданчик біля Універмагу. Але оскільки фільми будуть крутитися різні, вирішили не ризикувати.

— У Києві є прилаштований спеціальний відкритий майданчик біля річки, де звук нікому не заважає. У Вінниці таке місце знайти досить складно. Якщо і вдасться, то воно буде розташовуватися десь далеко, — говорить Олександр Вешелені. —  До того ж є вікові обмеження, можуть бути і сцени жорстокості. Зійшлися на тому, що краще провести «Дубль» в закритому просторі. Так ми не будемо заважати людям, які хочуть ввечері прогулятися.

В приміщенні Молодіжного центру стабільно +18 °С. Тому, якщо хтось буде легко вдягнений і потім зайде на ніч, радять прихопити із собою теплі речі або ковдри.

 Де проходитиме «Відкрита ніч. Дубль 20!»  

  • Вулиця Театральна, Молодіжний центр (Підвал “Вінтери”). Початок о 21.00

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up