Творчість Середньовіччя: фестиваль ремесел «Дунстан» розпочнеться 19 вересня (Новини компаній)

Творчість Середньовіччя: фестиваль ремесел «Дунстан» розпочнеться 19 вересня (Новини компаній)

Всеукраїнський фестиваль ремесел "Дунстан-2020" відбудеться 19-20 вересня в селі Стадниця під Вінницею. Саме тут розташований Центр ремесел "Дунстан", у якому відтворено легенди і розваги середньовічної Англії в поєднанні зі старовинними українськими традиціями.

Завдяки підтримці Українського культурного фонду, в фестивалі "Дунстан-2020" зможуть безкоштовно взяти участь он-лайн десятки тисяч дітей і дорослих з усієї України та поза її межами. Таким чином навіть жителі регіонів, які увійшли в "червону зону" карантину, де заборонено відвідування будь-яких заходів, матимуть можливість цікаво відпочити і отримати безліч приємних вражень.

Також протягом двох фестивальних днів на території Центру просто неба зможуть перебувати ще не більше 100 відвідувачів одночасно. Вони отримають можливість взяти участь у всіх тих подіях і розвагах, які будуть відбуватися в реалі за межами Інтернету. Обидві програми, он-лайн заходів і для безпосередніх учасників, дуже насичені, мають свої переваги і містять унікальні інновації.

Створюйте свої шедеври під керівництвом майстрів!

– Інтерактивність – головна особливість фестивалю "Дунстан–2020" в он-лайн форматі, – розповідає засновник і керівник проекту Сергій Десяк. – Для сімейного дозвілля і розвитку творчих здібностей дітей ми пропонуємо безкоштовну участь в 16 он-лайн майстер-класах, серед яких кожен знайде для себе найбільш цікаві. На сайті Центру ремесел "Дунстан" в розділі "Ярмарок" розроблено і впроваджено сервіс  із замовлення та доставки ремісничих наборів для інтерактивної участі у онлайн майстер-класах.

Під керівництвом досвідчених і талановитих майстрів он-лайн учасники Фестивалю зможуть самі виготовити іграшки і прикраси в середньовічному стилі, корисні у побуті предмети, лицарські мечі та древні прикраси, а також неймовірно смачні страви за старовинною рецептурою. Створювати свої шедеври можна як під час он-лайн трансляції, так і надалі у зручний для родини час. Адже всі записи майстер-класів залишаться на YouTube-каналі Центру ремесел "Дунстан". Рівень складності майстер-класів розрахований на дітей середнього шкільного віку, що дозволить спробувати себе в майстерності і діткам молодшого віку за підтримки дорослих, і учням старших класів. Також, безумовно, процес творчості буде цікавий самим батькам і вихователям.

Призи виграватимуть найкмітливіші

Ще одне нововведення фестивалю "Дунстан-2020" – інтерактивна навчальна гра "Ремесла України". На карті площею 12 кв. метрів розміщені умовні ремісничі майстерні, найбільш притаманні кожному з регіонів нашої країни. Діти, подорожуючи по карті, повинні відгадати, в якій майстерні вони опинилися, і що саме там виготовляють. Інтерактивна гра дає можливість познайомитися з різними ремеслами з прив'язкою до географії України і навіть виграти призи від майстрів, які беруть участь у фестивалі. Гра "Ремесла України" буде доступна як в реалі, так і в он-лайні.

– Ми вже протестували цю гру, і дітям вона дуже сподобалася, – говорить Сергій Десяк. – Дорослим теж було цікаво – я, наприклад, дізнався багато нового і навіть несподіваного. А призи в цій грі зможуть вигравати он-лайн учасники фестивалю на YouTube – хто перший встигає відгадати питання з ремесел, той і отримує приз. Тож є сенс якомога швидше підписатися на YouTube-канал фестивалю "Дунстан" за посиланням - https://www.youtube.com/c/dunstanfest?sub_confirmation=1 і стати активним його учасником.  

Один фестиваль – три прем'єри

Також ті учасники фестивалю "Дунстан-2020", які будуть слідкувати за подіями на YouTube першими зможуть побачити значимі відео, створені в рамках підготовки до заходу. Їх очікують аж три прем’єри протягом двох днів.

Ексклюзивну онлайн-екскурсію до музею Гластонбері транслюватимуть двічі, 19 і 20 вересня. Створений на базі інсталяцій Центру ремесел "Дунстан" 30-хвилинний фільм переносить глядачів в реальне середньовічне британське містечко Гластобері, де, за легендами, існував древній Авалон. Тож така екскурсія дозволяє побачити не тільки експонати музею на українській землі, а й те, який вигляд вони мають зараз у сучасній Англії. І дізнатися про надзвичайно цікаві історії, які занурюють уявлення у глибину століть.

А два соціальних відеоролика, які присвячені проблематиці інтернет-залежності та відповідального батьківства – це цілком про нашу реальність. Вони коротенькі, усього по три хвилини, але торкаються великих проблем сучасного суспільства.

– Сюжети відеороликів засновані на розповсюджених фактах нашого життя, і в них багато дорослих і дітей зможуть побачити нібито з боку самих себе, – розповідає Сергій Десяк. –  Один з сюжетів показує батькам, як важливо приділяти увагу дітям, а не дозволяти їм безконтрольно користуватися гаджетами. А другий демонструє дітям та дорослим наслідки інтернет-залежності та надає приклади альтернативного проведення часу. Сподіваюсь, що після фестивалю наші медіа зможуть поширити відеоролики, щоб сприяти вирішенню цих все більш болючих соціальних проблем для нашого суспільства.

Стати лицарем або прекрасною дамою ?! Легко!

До речі, сам фестиваль ремесел "Дунстан-2020" є саме таким соціальним проектом, який сприяє розумінню батьків і дітей, зміцненню сім'ї та розвиває в дітях зацікавленість реальним життям і справжніми стосунками із однолітками. Так, он-лайн участь дітей у заході проходитиме в родинному колі, за підтримки батьків, чи може зібрати команду сусідів або однокласників. Ті ж, хто приїде до Центру ремесел "Дунстан" у дні фестивалю, окрім безпосередньої участі у майстер-класах, отримають ще й додаткові радості творчості, розваг та спілкування.

По-перше, і 19-го, і 20 вересня два рази на день проводитиметься анімаційна програма посвячення в лицарі – захоплююча і дуже урочиста. По-друге, для тих, хто прийде на фестиваль у стилізованих середньовічних костюмах заохочувальним призом стане можливість участі у флеш-мобі з середньовічних танців від танцювальної студії "Шахіна". Погодьтеся, в XXI столітті не так часто випадає можливість відчути себе прекрасною дамою або доблесним лицарем часів Короля Артура.

Ну а лицарські турніри від клубу історичної реконструкції "Аркона", змагання лучників, перегонки на покосах та командних лижах – цей екшен буде доступний як для участі, так і для споглядання. До того ж участь в лицарських боях переможниці міжнародного чемпіонату з історичного фехтування "Битва націй 2019" Ольги Грабовської надає змаганням фестивалю "Дунстан" особливий престиж і видовищність.

Втім, весь перелік заходів фестивалю краще дивитися на сайті https://dunstan.org.ua/dunstan-crafts-festival/

Адже локації Парку середньовічних розваг та інсталяції Музею середньовічного британського містечка Гластобері (Древнього Авалону) передбачають великі можливості і дуже приємні емоції. А концертні програми «Музика вікінгів» та «Чарівна волинка» від фолк-гурту «Бурдони Черна» зацікавлять слухачів як автентичними творами стародавніх країн Європи так  і самим стилем виконання  цих надзвичайно талановитих і харизматичних музикантів і вокалістів.

Викарбуй свою монету

І звичайно, особливий інтерес викличе унікальна монета святого Дунстана, створена спеціально до фестивалю "Дунстан-2020". За ескізом художника та іконописця Ростислава Моцпана зроблено кліше монети, з одного боку якої – зображення святого Дунстана, з іншого – герб Центру ремесел "Дунстан".

Тепер кожен відвідувач фестивалю може власноруч виготовити таку монету з міді, латуні або алюмінію. У монеті навіть передбачено місце для отвору, що дозволяє змайструвати з монети кулон. Тут же, на ювелірному майстер класі, можна буде зробити і стильне кольє, щоб підвісити на нього пам'ятний сувенір.

– На нас усіх, і глядачів, і учасників, чекають два захоплюючі, насичені радісними подіями дні, – говорить засновник фестивалю ремесел "Дунстан" Сергій Десяк. – І це особливо важливо зараз, коли багато заходів скасовано через карантин. Фестиваль буде проходити за містом на свіжому повітрі з дотриманням усіх санітарних вимог для максимальної безпеки його учасників. Ті ж, хто буде з нами он-лайн, зможуть максимально долучитися до процесу і цікаво провести свої вихідні дні.

***

Фестиваль ремесел "Дунстан" отримав свою назву на честь святого Дунстана покровителя ковалів, ювелірів та музикантів, який жив у X столітті у легендарному британському місті Гластонбері. Унікальний формат заходу дієво сприяє популяризації української та європейської культурної спадщини серед дітей шкільного віку та їхніх батьків, відкриває нові можливості для розвитку і вдосконалення здібностей багатьох людей різного віку.

Цікаво поєднуючи традиції середньовічної Англії із творчістю українських майстрів-ремісників, фестиваль ремесел "ДУНСТАН" в інтерактивній формі  пропонує його учасникам долучатися до  народних ремесел та вивчення середньовічної історії та культури.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up